Albirea profesionala a dintilor: la ce sa te astepti

Un zambet stralucitor si alb este deseori asociat cu sanatatea si increderea in sine. Pentru multi oameni, albirea profesionala a dintilor, oferita intr-un cabinet dentar Dent Plus, este solutia ideala pentru a obtine acest zambet. Afla totul despre procesul de albire profesionala, la ce sa te astepti in timpul procedurii si care sunt beneficiile acesteia.

Ce este albirea profesionala a dintilor?

Albirea profesionala a dintilor este o procedura efectuata de medicul stomatolog pentru a indeparta petele si decolorarile de pe suprafata dintilor. Spre deosebire de produsele de albire disponibile in comert, tratamentele profesionale folosesc agenti de albire mai puternici si tehnici avansate pentru a obtine rezultate mai rapide si mai vizibile.

Pregatirea pentru albirea profesionala

Consultatia initiala

Inainte de a incepe procedura de albire, vei avea o consultatie initiala cu stomatologul. Acesta va examina starea generala a dintilor si gingiilor pentru a se asigura ca esti un candidat potrivit pentru albire. Daca ai probleme dentare, cum ar fi carii sau boli gingivale, acestea trebuie tratate inainte de albire.

Curatarea profesionala

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, e posibil sa fie necesara o curatare profesionala a dintilor inainte de procedura de albire. Aceasta va indeparta placa bacteriana si tartrul, asigurand o aplicare uniforma a agentului de albire.

Procedura de albire profesionala

Protejarea gingiilor si a tesuturilor moi. Inainte de aplicarea agentului de albire, dentistul va proteja gingiile si alte tesuturi moi din gura pentru a preveni iritatiile. Acest lucru se face de obicei cu ajutorul unei bariere gingivale sau a unui gel protector.

Aplicarea agentului de albire. Stomatologul va aplica pe suprafata dintilor un gel de albire cu peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida, agenti de albire puternici. In unele cazuri, pentru a activa si accelera procesul de albire, se foloseste o lumina speciala sau laser.

Timp de expunere. Agentul de albire este lasat sa actioneze pe dinti, de obicei intre 15 si 30 de minute. In functie de gradul de decolorare si de rezultatele dorite, tratamentul poate implica una sau mai multe sesiuni.

Indepartarea gelului de albire. Dupa timpul de expunere, gelul de albire este indepartat, iar dintii sunt clatiti bine. Daca este necesar se poate aplica un strat suplimentar de gel pentru a obtine nuanta dorita.

La ce sa te astepti dupa albirea profesionala

Rezultate immediate. Unul dintre principalele avantaje ale albirii profesionale este ca rezultatele sunt vizibile imediat dupa procedura. Dintii vor fi semnificativ mai albi si mai stralucitori.

Sensibilitate temporara. E posibil sa experimentezi o sensibilitate temporara a dintilor dupa albire, in special la alimente si bauturi calde sau reci. Aceasta este o reactie normala si de obicei dispare in cateva zile. Dentistul iti poate recomanda utilizarea unei paste de dinti pentru dinti sensibili pentru a ameliora disconfortul.

Ingrijirea post-albire profesionala

Pentru a mentine rezultatele obtinute prin albire, este important sa urmezi o buna igiena orala. Periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura vor ajuta la mentinerea dintilor albi si sanatosi. De asemenea, evitarea alimentelor si bauturilor care pot pata dintii, cum ar fi cafeaua, ceaiul, vinul rosu si fumatul, va contribui la prelungirea efectelor albirii.

Tratamente de intretinere

Rezultatele albirii profesionale nu sunt permanente si pot dura de la cateva luni pana la cativa ani, in functie de stilul de viata si de obiceiurile alimentare. Pentru a mentine un zambet stralucitor, dentistul iti poate recomanda tratamente de intretinere, cum ar fi albirea acasa cu produse profesionale sau sesiuni suplimentare de albire in cabinet.

Beneficiile albirii profesionale

Rezultate superioare

Albirea intr-un cabinet dentar Dent Plus ofera rezultate superioare comparativ cu produsele de albire de pe piata. Agentii de albire folositi de dentisti sunt mai puternici si mai eficienti, asigurand un zambet mai alb intr-un timp mai scurt.

Siguranta si control

Procedura de albire profesionala este efectuata sub supravegherea unui dentist, asigurand astfel siguranta si eficienta tratamentului. Dentistul poate ajusta concentratia agentului de albire si timpul de expunere pentru a minimiza riscul de iritatii si sensibilitate.

Personalizare

Tratamentele profesionale de albire sunt personalizate in functie de nevoile si dorintele fiecarui pacient. Dentistul poate adapta procedura pentru a obtine nuanta dorita si pentru a trata uniform toate zonele dintilor.

Sursa foto: Freepik.com

0 Shares:
You May Also Like