Ce trebuie sa faceti cand linia de canalizare este infundata?

Ce trebuie sa faceti cand linia de canalizare este infundata

Daca linia de canalizare infundata trece neobservata prea mult timp, veti incepe sa observati acest semn: pe masura ce infundarea se acumuleaza, aproape nicio apa reziduala nu se va putea deplasa prin conducta. Cand se intampla acest lucru, canalele de scurgere nu mai functioneaza complet.

Conectarea corpurilor sanitare

Amintiti-va ca toate corpurile sanitare ale casei dv sunt conectate, astfel incat o teava de canalizare infundata va impiedica scurgerea acesteia in intreaga casa. Daca deschideti chiuveta de bucatarie, puteti intra in baie si puteti gasi un dus care pare obstructionat. Baile de la etaj pot parea sa functioneze bine, dar atunci cand coborati la parter, toate chiuvetele pot fi infundate.

Ce trebuie sa faceti cand linia de canalizare este infundata?

Daca va dati seama ca linia de canalizare este infundata deja  jumatate din batalie castigate  Odata ce va dati seama ca se intampla, solutia este simpla. Trebuie doar sa ramaneti calm si sa urmati acesti doi pasi simpli:

Opriti apa

In primul rand, opriti apa din casa dvs. Acest pas este important deoarece impiedica inrautatirea situatiei. Nu vreti sa porniti o chiuveta infundata si sa ajungeti sa inundati una dintre baile dv cu canalizare bruta. De asemenea, impiedica scurgerile de tevi sau procese automate, cum ar fi o masina de spalat vase, sa incerce sa scurga mai multa apa in linia infundata.

Pentru a opri alimentarea cu apa, trebuie sa identificati reteaua principala de apa, care este linia care furnizeaza apa casei dvs. De multe ori, il puteti gasi langa contorul de apa al casei sau, uneori, in afara casei, langa un colt al casei. De obicei, are o roata mare, maner sau parghie. Opriti-l pana cand este complet inchis.

Apelati un instalator

Din punct de vedere tehnic este posibil sa curatati singur unele obstacole mici de la linia de canalizare, dar acest lucru este rareori recomandat. Problema cu repararea DIY este ca cele mai multe prize de linie de canalizare sunt cauzate de conducte rupte, radacini de copaci, precum si alte probleme adanci in cadrul sistemului de instalatii sanitare. Cei mai multi oameni care stiu cum sa se ocupe de o obstructie de scurgere de baza nu au instrumente pentru obstructii de scurgere de canalizare.

Profesionisti

Profesionistii au produse de curatare a liniei principale de canalizare grele si alte echipamente care le permit sa elimine toate tipurile de obstructii. Ei au, de asemenea, cunostintele si experienta pentru a diagnostica problema principala. Doar spalarea cu un detergent principal de scurgere intr-o toaleta nu va va ajuta sa identificati si sa reparati cresterea radacinii copacului sau alte probleme grave de instalatii sanitare. Vedeti aici tot ce aveti nevoie sa stiti despre vidanjare. Alegeti de fiecare data servicii profesionale care sa va ajute.

Avand un profesionist in preajma, acesta va examina intregul sistem de instalatii sanitare va ajuta sa se asigure ca problema reala este abordata. In functie de situatia dvs., poate fi necesar sa inlocuiti in intregime conductele de canalizare, ceea ce poate implica saparea curtii si realizarea unor tevi importante.

Cum functioneaza o canalizare?

O statie de ridicare este un bazin de canalizare care ridica apele uzate acumulate la o altitudine mai mare. Ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a amorsa un sifon inversat folosit pentru a traversa sub rauri sau alte obstacole. Pompa poate descarca intr-o alta canalizare gravitationala sau direct la o statie de epurare.  Reteaua de forta este de obicei construita din otel sudat sau HDPE imbinate pentru a rezista presiunilor din interiorul tevii. Reteaua de forta este substantial diferita de canalizarea sub presiunecare deservesc proprietati individuale sau grupuri de proprietati si ofera un mijloc de injectare a apelor uzate intr-o conducta gravitationala locala.

Sistemele de canalizare cu efluenti, numite si sisteme de drenare a efluentilor din rezervoare septice (STED) sau sisteme de canalizare fara solide (SFS), au fose septice care colecteaza ape uzate de la locuinte si intreprinderi, iar efluentul care iese din rezervor este trimis fie la o canalizare centralizata. tratamentinstalatie sau un sistem de tratare distribuit pentru tratarea ulterioara.

Majoritatea solidelor sunt indepartate de fosele septice, astfel incat statia de epurare poate fi mult mai mica decat o planta tipica. In plus, din cauza reducerii mari a deseurilor solide, un sistem de pompare, mai degraba decat un sistem gravitational, poate fi folosit pentru a deplasa apele uzate. Tevile au diametre mici, de obicei de 1,5 pana la 4 inchi (4 pana la 10 cm). Deoarece fluxul de deseuri este presurizat, acestea pot fi asezate chiar sub suprafata solului de-a lungul conturului terenului.

Acolo unde este imposibil sau imposibil sa se evacueze apa reziduala dintr-o proprietate intr-o canalizare sanitara gravitationala, o canalizare sub presiune poate oferi un mijloc alternativ de conectare. O pompa de macerare intr-un put de pompare din apropierea proprietatii ejecteaza ape uzate printr-o conducta de inalta presiune cu diametru mic in cel mai apropiat canal gravitational.

0 Shares:
You May Also Like