Cum îți poți amenaja propria bucătărie de vară?

Cum îți poți amenaja propria bucătărie de vară?

Majoritatea proprietarilor care dețin o curte generoasă în spatele casei decid să amenajeze aici o bucătărie în aer liber, cu facilități moderne, cu zone de divertisment și cu un spațiu grozav de luat masa alături de familie și de prieteni.

Mulți dintre noi iubim ideea de a face un grătar și de a ne distra alături de persoanele dragi, dar ne displace faptul că această activitate se poate desfășura doar în timpul verii. Cu o bucătărie de vară sau măcar cu o terasă acoperită, această distracție se poate extinde pe tot parcursul anului.

O bucătărie în aer liber poate include aproape orice facilitate și confort, de la un grătar de bază până la preparate gourmet. Potrivit celor mai recente sondaje, foarte multe persoane s-au obișnuit în ultimii doi ani să gătească afară decât să ia masa în oraș.

Mulți dintre cei care dețin o curte preferă să gătească în aer liber deoarece mâncarea are un gust mai bun și gătitul în sine reprezintă o modalitate de distracție.

Prin urmare, dacă doriți să vă amenajați curtea din spatele casei cu o bucătărie de vară, iată ce factori ar trebui să luați în considerare:

Selectați cu atenție grătarul

O bucătărie în aer liber nu este completă fără un grătar. Gama modernă de grătare grădină cuprinde o varietate de opțiuni, de la grătare individuale, accesibile și de mici dimensiuni până la grătare cu caracteristici noi.

De exemplu, unitățile moderne de sine stătătoare nu sunt doar mai sofisticate în ceea ce privește caracteristicile de gătit, dar sunt mai bine echipate pentru a se ocupa și de pregătirea, servirea și depozitarea alimentelor.

Astfel, puteți opta pentru grătare prevăzute cu suprafețe extinse și cu dulapuri încorporate. Există opțiuni de grătare și pentru cei care doresc să treacă de la o unitate de sine stătătoare la una încorporată.

S-ar putea spune că acest interes pentru activitățile și pentru gătitul în aer liber i-a inspirat pe producători să creeze noi produse inovatoare, cum ar fi grătare hibride, cuptoare pentru pizza și friteuze care fac gătitul în aer liber să fie distractiv pe tot parcursul anului.

O bucătărie de vară complexă

Dacă doriți să vă puneți la punct o bucătărie în aer liber, există mai multe aspecte de luat în considerare. În primul rând, ar trebui să vă gândiți la cum plănuiți să folosiți această bucătărie de vară, dacă doriți să fie o extensie a bucătăriei interioare sau să rivalizeze cu bucătăria existentă, dacă doriți un grătar încorporat cu o suprafață mare de lucru sau o insulă în adevăratul sens al cuvântului, prevăzută cu plită și cu o chiuvetă.

De asemenea, dacă doriți ca bucătăria de vară să fie și o zonă de divertisment, atunci ar trebui să luați în considerare și alte necesități, cum ar fi piese de mobilier, o canapea de exterior și chiar un televizor.

Proiectați o bucătărie de vară ușor de întreținut

Foarte important este ca bucătăria de vară să fie ușor de întreținut. Prin urmare, asigurați-vă că materialele și echipamentele pe care le achiziționați necesită întreținere redusă, astfel încât gătitul să nu fie o povară.

Grătarul și plita ar trebui instalate cât mai departe de zona de relaxare. Ar trebui, de asemenea, să dispuneți de corpuri de iluminat de exterior pentru a putea găti și pentru a continua distracția și după lăsarea întunericului. Nu în ultimul rând, suprafața de gătit ar trebui să fie cât mai generoasă pentru a găti la fel de ușor ca în bucătăria din casă și pentru a curăța mai rapid.

0 Shares:
You May Also Like