Cum să îți amenajezi baia în stil modern?

Cum să îți amenajezi baia în stil modern?

Fotografie de Lisa Anna pe Pexels.com 

 

            O baie modernă înseamnă eleganță, funcționalitate și un design minimalist. Aceasta se caracterizează prin linii curate și finisaje contemporane. În prezent, baia nu este doar un spațiu funcțional, ci și un refugiu ideal pentru relaxare după o zi solicitantă.

            Există o mulțime de modalități prin care îți poți transforma baia într-un spațiu atrăgător, iar câteva dintre principalele aspecte de care trebuie să ții cont sunt prezentate mai jos.

Iată 8 sfaturi care te vor ajuta să ai o baie de vis!

  1.       Finisaje

            Alegerea corectă a culorilor și a finisajelor joacă un rol esențial în definirea completă a aspectului și a atmosferei. Culorile neutre sunt opțiunile ideale pentru o baie modernă. Acestea creează impresia unui spațiu mai amplu și mai luminos, oferind astfel un fundal ideal pentru celelalte elemente de design.

  1.       Gresia și faianța

            Gresia și faianța sunt elementele ce au un impact semnificativ asupra întregului aspect. Gresia este mult mai rezistentă și durabilă decât faianța, fiind astfel potrivită pentru pardoseli. Faianța este utilizată pentru pereți și zone umede. Texturile moderne pe care le poți utiliza sunt cele mate sau lucioase, însă și modelele geometrice sau texturile în relief sunt mai nou apreciate.

  1.       Duș          

O opțiune populară pentru amenajarea băii este instalarea dușurilor walk-in. Acestea nu necesită ușă sau pot avea o ușă de sticlă transparentă, ceea ce conferă un aspect mai aerisit întregii zone și crește confortul la utilizare. Această soluție este foarte accesibilă și reprezintă o alegere excelentă pentru o baie cu un design universal.

  1.       Chiuvetă suspendată

            Chiuveta suspendată adaugă un aspect modern băii tale. Aceasta implică instalarea unui blat suspendat sub chiuvetă. Poți alege unul simplu sau un dulap, care să includă și spații de depozitare. Chiuveta este, de asemenea, esențială pentru designul final. Dacă ai nevoie de mai multe idei, alege una din chiuvetele de blat de pe decobrill.ro. Acolo vei găsi diverse modele pe care le vei putea integra în baia ta.

  1.       Accente metalice

          Aceste elemente completează aspectul general al băii. Poți alege detalii din crom, nichel sau aur roz pentru un plus de eleganță. Aceste detalii pot fi utilizate pentru robinete, mânere sau dulapuri.

  1.       Oglinda

            O oglindă clasică este un element statement pentru baia ta. Optează pentru una cât mai simplă, cu un cadru minimalist. Acest tip de oglindă are adesea avantajul de a crea iluzia unui spațiu mai mare, datorită reflexiei luminii.

  1.       Accesorii moderne

            O baie modernă presupune accesorii de înaltă calitate, cum ar fi distribuitoare de săpun și șampon montate pe perete. Astfel, te vei bucura de un aspect ordonat și curat, fără prea multe produse la vedere.

  1.       Iluminare strategică

            Iluminarea reprezintă un element cheie al băii tale. Poți opta pentru o lumină principală, caldă sau rece, precum și pentru o iluminare ambientală. Aceasta poate fi amplasată în elemente cheie ale încăperii pentru a putea pune accentul pe anumite detalii.

 

            Așadar, abordează aceste idei minimaliste pentru baia ta modernă. Fii atent la detalii pentru a obține un rezultat excelent, care să reflecte personalitatea și preferințele tale.

0 Shares:
You May Also Like