De ce este important sa folositi un scaun auto?

De ce este important sa folositi un scaun auto?

De multe ori nu ne dam seama de importanta de a transporta un copil sau un bebelus stand corect in scaunul de masina. Atat in calatoriile scurte, cat si in cele lungi, este vital ca cei mici sa fie pozitionati in scaun si fixati corect.

In unele ocazii, mai ales in calatoriile scurte, marea greseala este facuta de a sta copilul pe scaun fara a-l fixa, de a-l purta in brate  sau de a-l fixa numai cu centura de adulti a vehiculului. Oricat de mult credem ca este o calatorie scurta si ca nu se va intampla nimic rau, trebuie sa tinem cont de faptul ca ,chiar si cel mai mic impact poate provoca rani grave celui mic.

Pe scurt, utilizarea unui scaun auto pentru copii este de o importanta vitala si reduce pana la 75% sansele de a suferi rani intr-un accident de masina. In plus, evita distragerile soferului si ajuta la controlul faptului ca cei mici se comporta corect in vehicul.

Cauta scaun Auto Pentru Copii Cybex Gold – Pallas G I-Size 9-50 Kg Deep Black si calatoreste in siguranta alaturi de copilul tau.

Categorii de scaune pentru copii

Grupa 0:Copii de la 0 luna  pana la aproximativ 6 luni . Copiii calatoresc in siguranta cu scaune auto pentru copii plasate cu fata spre
bancheta din spate, in directia opusa de deplasare.

Grupa 1:Copii  de la 1 an pana la aproximativ 4 ani. Copiii
calatoresc in siguranta in scaune speciale pentru aceasta varsta ,montate cu fata spre directia de mers.

Grupa 2:Copii  de la 4 ani aproximativ pana la 6 ani .

Grupa 3:Copii dupa varsta de 6 ani si pana la
135 centimetri in inaltime.

In mod exceptional, minorii cu o inaltime mai mica de 135 cm pot ocupa scaunul pasagerului din fata, atat timp cat folosesc scaunele corespunzatoare pentru copii, airbag-urile sunt dezactivate si in urmatoarele conditii:

  • in vehicule usoare de marfa sau vehicule pick-up cu singura cabina

– Cand toate locurile din spate sunt deja ocupate de alti copii
-Cand nu este posibila instalarea tuturor
scaunelor de fixare pentru copii pe scaunele din spate.

Tipuri de scaune in functie de greutate si varsta

Unidirectional

Aceste tipuri de scaune sunt cele folosite de bebelusii sub doi ani, care nu pot calatori stand in directia de deplasare, adica cu fata spre partea din fata a vehiculului.

Ele sunt de obicei mici si usor de transportat, astfel incat atunci cand copilul atinge greutatea regulamentara, ar trebui sa-l schimbati cu unul care se potriveste noii lor inaltimi si greutati. ( se mai numesc si scoici auto, pentru ca multe seamana cu forma unei scoici )

Combinat

Aceste scaune sunt cele care sunt folosite atunci cand copilul are deja aproximativ doi ani si poate calatori in directia de deplasare. In acest tip de scaun, hamul in cinci puncte este utilizat pana cand copilul atinge greutatea maxima admisa. Hamul in cinci puncte este mult mai sigur si mai eficient atunci cand vine vorba de protejarea celui mic decat centura de siguranta in sine.

0 Shares:
You May Also Like