Importanta esteticii unghiilor

Importanta esteticii unghiilor

Rutina de ingrijire este un procedeu personalizat de la o persoana la alta si depinde exclusiv de tipul de piele si implicit, de sensibilitatile de la nivelul acesteia. Fie ca vorbim despre ritualul de ingrijire al pielii, de par sau unghii, fiecare particica trebuie tratata corespunzator si cu produse profesionale pentru a maximiza starea de bine. Manichiura ofera o stare de confort atunci cand este ingrijita corespunzator, atunci cand cuticula este sanatoasa si atent taiata.

Atat procesul de intretinere cat si cel de infrumusetare se poate realiza atat acasa cat si in saloanele profesioniste de catre personal acreditat. Indiferent de preferinte, este foarte important sa acordati o mare atentie produselor de ingrijire, de la cremele specializate pentru hidratarea mainilor si pana la acetona sau instrumentele speciale pentru intretinere.

In cadrul acestui articol subliniem importanta unui proces echilibrat de ingrijire a unghiilor atat din ratiuni estetice cat si pentru obtinerea unei stari de sanatate echilibrate. Ritualurile de ingrijire ale organismului sunt extrem de benefice pentru o stare generala de bine, pentru o stima de sine crescuta si automultumire.

Procesul periodic de ingrijire al unghiilor

O mana frumoasa si ingrijita este un simbol al elegantei si rafinamentului. Acest aspect influenteaza atat starea de automultumire interioara cat si perceptia persoanelor din jur asupra propriei persoane.

Atat patul unghial, forma acestuia si cuticula sunt principalele elemente care formeaza drumul catre o unghie sanatoasa.

Cu gel, oja semipermanenta sau chiar cu oja traditionala, unghia trebuie sa detina un aspect armonios si bine definit. Aplicarea unghiilor cu gel, una dintre cele mai des intalnite metode, se poate realiza atat din confortul proprei case cat si in saloanele de specialitate. Exista in mediul online o paleta larga de modele, dimensiuni si solutii de aplicare care pot genera o manichiura eleganta si bine ingrijita.

Pe de alta parte, daca vizitati un salon de specialitate, acolo intregul proces de ingrijire si aplicare a gelului este mult mai complex. Unghia este foarte bine pilita si hidratata, se aplica o baza pentru o aderenta corespunzatoare a materialului, se ingrijeste cu atentie cuticula si se hidrateaza si aceasta. Pila electrica este instrumentul cel mai des utilizat in aceste tipuri de locatii alaturi de lampa led special creata pentru uscarea rapida a gelului.

Produse de calitate pentru ingrijirea corecta a unghiilor

Uneori sensibile iar alteriori cu potential ridicat de exfoliere, unghiile, la fel ca si pielea, trebuie sa primeasca un ritual aparte de ingrijire in functie de caracteristici si probleme.

Daca doriti sa implementati acest ritual chiar la dumneavoastra acasa, achizitionarea produselor trebuie sa se realizeze de pe site-uri profesionale, de incredere pentru utilizatori. Incercati sa va documentati in amanunt despre instrumentele necesare pentru ingrijire, testati inainte produsele pe care le aplicati pentru a vizualiza compatibilitatea unghiilor cu acestea. Selectati recenziile altor utilizatori si folositi produse testate dermatologic.

Chiar daca par dure, unghiile pot fi usor sensibilizate daca se folosesc produse de proasta calitate. Indiferent ca sunteti barbat sau femeie, ingrijirea unghiilor trebuie sa faca parte in mod prioritar din ritualul de ingrijire personala.

0 Shares:
You May Also Like