Top 4 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când mergi cu un bebeluș în mașină

Top 4 lucruri pe care trebuie să le cunoști atunci când mergi cu un bebeluș în mașină

Poză de Nikita Nikitin pe Pexels.com

Atunci când călătorești cu cel mic siguranța și confortul lui trebuie să fie pe primul plan. Înainte de a porni la drum este bine să te asiguri că ai tot ce trebuie și te-ai informat cu privire la toate aspectele. În primii ani de viață bebelușul are nevoie de o atenție deosebită pentru a nu plânge pe drum, deranjat de diverși factori. Află în acest articol cele mai importante sfaturi pentru călătoriile cu un bebeluș!

 

Iată top 4 lucruri pe care trebuie să le știi despre călătoriile cu mașina alături de cel mic:

  • Ai nevoie de  un scaun auto

Pentru a putea merge cu mașina împreună cu cel mic trebuie să utilizezi un scaun auto. Acesta oferă siguranță celui mic și este chiar obligatoriu prin lege. E foarte important să alegi un scaun auto de calitate care să fie potrivit pentru cel mic. De exemplu, scaunul auto Cybex Sirona T i-size plus de la babymatters.ro are numeroase funcții de reglaj în funcție de înălțimea celui mic și îl poate însoți la drum până la vârsta de patru ani.

 

  • Poziția de mers

Conform legii este obligatoriu să folosești scaunul auto cu spatele la direcția de mers. Legal, trebuie să faci acest lucru până la vârsta de 15 luni, însă ar fi bine să faci asta și după, chiar până când copilul împlinește patru ani. Această poziție de mers oferă siguranță copilului tău în caz de accident. Avantajele sunt că reduce riscul de rănire a capului și gâtului bebelușului, fiind mai sigură poziția cu spatele decât cea cu fața.

 

  • Confortul bebelușului

Pentru a avea parte de un drum liniștit, atât voi, cât și bebelușul, e important să îi asigurați confort. Altfel, cel mic va plânge și nu vei avea idee de ce. De cele mai multe ori, bebelușul comunică prin plâns faptul că nu se simte confortabil sau are o nevoie. În primul rând este esențial ca scaunul auto să fie instalat corect și reglat special pentru vârsta, greutatea și înălțimea bebelușului tău. În caz contrar micuțul poate sta într-o poziție greșită și inconfortabilă. 

Bebelușii tind să se încălzească în mașină din cauza scaunului auto. Așadar asigură-te că poartă haine subțiri, din bumbac care să îi lase pielea să respire. Folosește aerul condiționat pentru a putea controla temperatura din interiorul automobilului. Pentru a proteja copilul de razele UV alege un scaun auto cu parasolar integrat și capotină cu protecție împotriva razelor solare. Nu în ultimul rând, comunică cu cel mic și pune-i la dispoziție apă, gustări sau lapte după caz, atunci când consideri că are nevoie.

 

  • Folosește oglindă pentru tetieră

Cu siguranță îi veți dori să supraveghezi copilul atunci când mergi cu mașina. Stând cu spatele este dificil să faci acest lucru. Astfel, pentru a rezolva această problemă ai nevoie doar de o oglindă pentru tetieră. În acest fel vei vedea mereu ce face cel mic, iar bebelușul poate și el să vadă în oglindă.

În concluzie, ai nevoie de o mică pregătire înainte de a pleca cu cel mic la drum. Asigură-te că ai un scaun auto potrivit și că este montat corect pentru a avea o călătorie sigură și liniștită. Nu uita să urmezi sfaturile de mai sus pentru a evita plânsetele!

0 Shares:
You May Also Like