Tot ce trebuie sa știi despre Merlot

Tot ce trebuie sa știi despre Merlot

Merlot este un soi de struguri cu nuanțe albastre care dă viață unor vinuri excelente și care se poate îmbina de minune și cu altele, ducând la obținerea unor cupaje grozave. Merlot este o opțiune foarte bună atât pentru împătimiți, cât și pentru începătorii care își doresc o introducere în vinurile roșii.

Merlot este un soi versatil care se descurcă bine într-o varietate de climate și soluri, motiv pentru care este cultivat în numeroase regiuni viticole din întreaga lume, însă este pus în valoare în climatele reci. Conform statisticilor, este al treilea cel mai des cultivat soi de struguri din lume, iar Franța este principalul producător, alături de Statele Unite și Italia, însă nu lipsește din zone precum Chile, Spania, Africa de Sud, Argentina, România, Noua Zeelandă și nu numai.

Cu ce se remarcă vinurile Merlot?

Merlot este un vin ușor de consumat, cu o aciditate scăzută și un nivel mai mic de taninuri decât cel al altor vinuri roșii. Taninurile contribuie la senzația de uscăciune și, iar cantitățile reduse se traduc deseori prin vinuri moi, catifelate, cu gust fructat, de ciocolată și note de condimente.

Există o diferență în ceea ce privește gustul în cazul unui vin Merlot produs în climatele mai reci precum Franța, Italia sau Chile, față de cel obținut în climatele mai calde din Australia, statul american California sau Spania. Vinul Merlot din climate reci are o notă mai pământoasă și este adesea cunoscut ca fiind un Merlot clasic datorită istoriei sale bogate. În schimb, vinul Merlot din climate calde este mai taninos și mai corpolent, cu note mai intense de fructe. Acesta este cunoscut ca fiind Merlot din Lumea Nouă, adică produs în regiunile viticole din afara Europei.

Iti recomandam sa alegi un vin Merlot din magazinul online al Cramei Budureasca, locul în care ai toate șansele să îți găsești noul preferat. Un bun exemplu este Merlot din gama Budureasca Premium care cucerește prin culoarea sa rubinie, cu nuanțe purpurii. Este dens, suav, are arome de fructe de pădure și note delicate de mentă, iar gustul ne poartă cu gândul la mure și cireșele negre.

Taninurile moi și catifelate anunță un final lung, foarte plăcut. Pentru că este mai puțin taninos în comparație cu alte vinuri roșii, se dovedește a fi o alegere excelentă la asocierea cu preparate din carne sau paste, iar pentru evidențierea principalelor sale calități este ideală servirea la o temperatură între 15 și 17 grade.

O altă idee excelentă este reprezentată de Five din gama Noble, un vin cu totul special obținut din amestecul perfect dintre cinci soiuri de struguri: Fetească Neagră, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot și Pinot Noir. Are o culoare deosebită care eliberează un parfum de cireșe, prune și coacăze, completat de note discrete de marțipan și mentă. Acesta este un vin plin de eleganță, bine structurat, cu gust fructat și un final lung, foarte plăcut, fiind o opțiune excelentă pentru cei care iubesc vinurile învechite. Se poate servi alături de numeroase preparate, de la fripturi, la brânzeturi, cheeseburgeri sau ciocolată neagră, temperatura sa ideală fiind de 16 – 18 grade.

Merită să încerci și Merlot din gama Budureasca Clasic pentru că acesta este un vin cu o culoare roșie aprinsă care se remarcă prin aromele intense de mure și cireșe negre, iar gustul de fructe de pădure este cel care predomină. Fiind de nivel mediu, corpolența și taninurile completează vinul, având un final lung, catifelat. Strălucește alături de preparate precum cele din carne de pasăre, iepure sau miel, iar temperatura ideală pentru servire este între 15 și 17 grade.

0 Shares:
You May Also Like