Utilaje grele utilizate in constructii. Tipuri si utilitati

Utilaje grele utilizate in constructii. Tipuri si utilitati

In acest articol va vom spune ce sunt masinile grele, care sunt tipurile de masini grele cele mai utilizate in constructii si care sunt utilizarile in industrie.

Ce sunt utilajele grele

Utilaje grele este termenul general utilizat pentru diferite tipuri de masini, cum ar fi macarale, excavatoare, incarcatoare frontale, role extreme, excavatoare spate, gradatoare de motoare, excavatoare, burghie, pompe si compresoare, printre altele.

In plus, camioane grele, echipamente de constructii, echipamente de inginerie, vehicule grele sau hidraulice grele sunt, de asemenea, numite.

Acest termen include vehicule pentru lucrari publice, masini de constructii pentru utilaje agricole si forestiere si echipamente utilizate pentru transportul greu, cum ar fi vagoane de cale ferata, camioane, remorci, semiremorci si autobasculante.

Majoritatea echipamentelor grele utilizeaza componente hidraulice, iar design-urile de astazi sunt din ce in ce mai rafinate odata cu progresele tehnologice, cum ar fi electronica sofisticata.

Multe utilaje grele moderne se bazeaza pe computere pentru a functiona.

Utilizarea echipamentelor grele variaza in diferite aplicatii, de la inginerie civila sau infrastructura si armata, la alte dezvoltari de constructii grele, precum si proiecte agricole si forestiere.

Proiectele de infrastructura includ adesea repararea si intretinerea drumurilor, podurilor si pasajelor supraterane, precum si proiecte interstatale.

Tipuri de utilaje grele de constructii

Masinile grele pentru constructii, sunt utilizate in diverse scopuri in proiecte mari. Selectarea diferitelor tipuri de masini grele sau echipamente grele depinde de amploarea lucrarilor si de bugetul proiectului. Acest lucru face ca procesul de constructie sa fie mai usor si mai rapid. Vezi aici buldoexcavator de vanzare.

Diferitele tipuri de masini grele utilizate in mod obisnuit in constructii sunt dupa cum urmeaza:

  1. Excavatoare

Excavatoarele sunt una dintre cele mai importante si utilizate pe scara larga masini grele din industria constructiilor. Scopul lor general este excavarea, dar, in plus, ele sunt, de asemenea, folosite pentru multe alte locuri de munca, cum ar fi ridicarea obiectelor grele, demolarea, dragarea raurilor, taierea copacilor etc.

Excavatoarele au un brat lung si o cabina. La capatul bratului lung este prevazuta o lopata mare de sapat, iar cabina sa este locul destinat operatorului masinii.

Acest aspect complet al cabinei poate fi rotit pana la 360 de grade, facilitand operarea. Excavatoarele sunt disponibile atat in vehiculele cu roti, cat si in cele cu senile.

  1. Buldoexcavatoare

Buldoexcavatorul este un alt utilaj greu utilizat pe scara larga in constructii si in scopuri multiple. Spre deosebire de excavator, acesta loveste la sol prin saparea de sus in jos, si din fata la masina in sine; de unde si numele sau.

Acest lucru este foarte util pentru saparea santurilor sub nivelul masinii si incarcarea frontala a cupei, descarcarea si ridicarea materialelor pot fi utilizate.

  1. Drage

Draga este un alt echipament greu utilizat in constructii, care este de obicei folosit pentru sapaturi mai profunde. Se compune dintr-un brat cu raza lunga de actiune, iar lopata de sapat este suspendata din partea de sus a bratului de un cablu.

Pentru constructia de porturi, pentru sapaturi subacvatice, extractia sedimentelor in corpurile de apa etc. Poate fi efectuata cu ajutorul unei drage marine.

De ce este important sa sapi gropi cand iti montezi gardul?

Gardul tau se va clatina daca stalpii tai sunt strambi: daca gaurile tale nu sunt drepte, atunci nici stalpii tai nu vor fi drepte. Acest lucru ar putea face ca gardul sa se clatine, sa se incline spre exterior, sa se incline spre interior si sa nu arate frumos. Este important ca groapa sa fie dreapta si este, de asemenea, o provocare este ca nu ai cum sa-i evaluezi forma pe masura ce progresezi. Chiar daca utilizati un excavator cu motor in loc sa sapati manual, puteti, de asemenea, sa va indepartati de drum daca loviti o radacina sau o piatra. Daca loviti o piatra, va trebui sa va opriti si sa vedeti cat de mare este piatra.

Trebuie sa va pastrati stalpii drepti atunci cand va umpleti gaurile: odata ce ati introdus stalpul de gard in gaura, trebuie sa umpleti, de asemenea, spatiul din jurul stalpului cu murdaria pe care ati indepartat-o. Aceasta poate fi si o sarcina dificila, deoarece trebuie sa o faceti in asa fel incat sa va mentineti postul vertical drept. De asemenea, trebuie sa tamponati murdaria pe masura ce mergeti.

Va trebui sa sapati gaura suficient de adanc pentru a evita inghetul. Inghetul are loc atunci cand apa din sol a inghetat si apoi se dezgheta. Presiunea mare din acest proces impinge solul si, in timp, poate ridica stalpii gardului din pamant.

Ar trebui sa va sapati gaura suficient de adanc, astfel incat sa fie sub linia de inghet. Un profesionist va sti cat de adanc sa-ti instalezi stalpii si cum sa o faci in asa fel incat sa ii protejeze de iesirea din pamant ca urmare a inghetului. Exista multe obstacole pe care le puteti intalni in timp ce sapati gropi pentru stalpii de gard.

0 Shares:
You May Also Like