3 semne care îți spun că ai putea avea nevoie de ochelari

3 semne care îți spun că ai putea avea nevoie de ochelari

De multe ori, oamenii ignoră semnele subtile pe care le transmit ochii, neștiind că este timpul să se adreseze unui specialist în optometrie. Descoperă trei semne care ar putea semnala nevoia de a purta ochelari și acționează în timp util, evitând agravarea problemelor de vedere!

Vedere neclară la distanță sau dificultăți la citit

Vederea neclară la distanță sau dificultățile la citit sunt semnale de alarmă pe care corpul le transmite pentru a ne indica posibile probleme de vedere. Aceste simptome pot fi cauzate de o serie de afecțiuni oculare, precum miopia, hipermetropia sau presbiopia. Mai mult, ele pot fi și simptome ale unor afecțiuni medicale mai grave, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială. Prin urmare, este esențial să acorzi o atenție deosebită acestor semnale și să identifici problemele de vedere într-un stadiu timpuriu [1].

Uneori, problemele de vedere pot veni la pachet cu alte simptome. Persoanele afectate pot avea nevoie să strângă ochii sau să închidă un ochi pentru a vedea clar. Alte simptome asociate includ sensibilitate la lumină, dureri de ochi sau dureri de cap. Identificarea acestor simptome din timp este esențială pentru un diagnostic corect și un tratament eficient. Dacă te confrunți cu aceste probleme, contactează un specialist în optometrie în București!

Există mai mulți factori care pot crește riscul de a dezvolta probleme de vedere. Vârsta înaintată, antecedentele familiale de afecțiuni oculare, anumite boli cronice, orele lungi petrecute în fața ecranelor digitale, alimentația nesănătoasă și expunerea la radiații UV fără protecție adecvată sunt câțiva dintre acești factori de risc [2].

Senzație accentuată de oboseală oculară

Obosirea oculară este o problemă cu care se confruntă un număr mare de persoane în societatea modernă. Aceasta poate fi cauzată de o serie de factori, printre care expunerea prelungită la ecranele digitale, lumina puternică, cititul pentru perioade lungi de timp sau condusul pe distanțe lungi.

Simptomele oboselii oculare pot varia de la o persoană la alta, dar cele mai comune includ uscăciunea ochilor, roșeața, sensibilitatea la lumină, dificultățile de concentrare a privirii, vederea încețoșată și durerile de cap. Aceste simptome pot fi temporare și pot dispărea după odihnă, dar dacă persistă, este recomandat să consulți un specialist [1].

Există mai multe moduri de a ameliora și preveni oboseala oculară. Printre acestea se numără pauzele regulate de la activitățile care solicită ochii, utilizarea ochelarilor sau lentilelor de contact adecvate, menținerea unei iluminări adecvate în încăpere și hidratarea ochilor [2].

Există și situații în care este necesară consultarea unui specialist. Dacă simptomele persistă sau se agravează, dacă apar dureri oculare severe sau dacă vederea se modifică brusc, este esențial să consulți un optometrist sau un oftalmolog. În magazinul de ochelari Lensa Veranda Mall găsești un specialist în optometrie care te poate ajuta!

Dureri de cap frecvente

Durerile de cap frecvente pot fi un semnal al unor probleme de vedere care nu au fost tratate sau identificate. Acestea pot rezulta din faptul că ochii se străduiesc să se concentreze, creând tensiune care, la rândul său, poate determina durerile. Acest tip de durere de cap este adesea localizat în jurul frunții, a tâmplelor sau chiar în spatele ochilor.

Pe lângă durerile de cap, se pot observa de obicei și alte simptome asociate cu problemele de vedere. Vederea încețoșată, dificultatea de a citi sau de a vedea la distanță și sensibilitatea la lumină sunt semne comune ale nevoii de corecție a vederii [2].

Este esențială consultarea unui specialist în optometrie dacă se experimentează dureri de cap recurente. Optometriștii pot determina dacă durerile de cap sunt cauzate de probleme de vedere și pot recomanda soluții adecvate, cum ar fi ochelari sau lentile de contact.

Există și modalități de a preveni sau de a gestiona durerile de cap asociate cu problemele de vedere. În primul rând, este importantă odihna adecvată a ochilor. Evitarea luminii puternice, menținerea unei poziții corecte atunci când citești sau folosești computerul și efectuarea de pauze frecvente pentru a relaxa ochii pot contribui la reducerea durerilor de cap [1].

Vederea neclară, oboseala oculară accentuată și durerile de cap frecvente sunt semnale de alarmă care indică posibila nevoie de a purta ochelari. Este esențial să iei în serios aceste semne și să te adresezi unui specialist în optometrie, pentru a evita agravarea problemelor de vedere. Nu ignora aceste simptome, acționează acum pentru a susține sănătatea ochilor!

Surse:

1. “Do I Need Glasses? Test, Reading, Headaches, and More.” Healthline, 1 Mar. 2018, www.healthline.com/health/do-i-need-glasses, accesat la 18.12.2023;

2. Institute, Kentucky Eye. “7 Common Signs You Need Glasses.” Kentucky Eye Institute, 3 Mar. 2023, kyeye.com/7-common-signs-you-need-glasses/, accesat la 18.12.2023.

0 Shares:
You May Also Like