8 idei de a-ţi petrece un weekend în Europa

Am adunat pentru voi cele mai bune locuri din Europa pe care le puteţi vizita într-un weekend, atunci când nu mai aveţi zile libere sau pur şi simplu aveţi un proiect important care nu vă permite să lipsiţi de la serviciu.

Bergen, Norvegia

Dacă sunteți în căutarea atât a frumuseții urbane, cât și a celei naturale pentru escapada de weekend, atunci Bergen este calea de urmat. În Bergen, bucurați-vă de fructele de mare proaspete din Piața Veche, vizitați Cetatea Bergenhus, descoperiți istoria lui Bergen vizitând un muzeu și ieșiți în natură pentru a merge cu caiacul prin fiorduri.

Praga, Cehia

Praga este un oraș minunat pentru o escapadă de weekend, deoarece este extrem de accesibil pe jos și are o mulțime de locuri grozave de vizitat. Vizitaţi Castelul Praga, plimbați-vă peste Podul Carol, plimbați-vă în orașul vechi și, dacă aveţi chef de o aventură, beți o băutură la Absintherie.

Berlin, Germania

Berlinul este un amestec cool de artă, eleganţă, istorie și contemporan, toate într-un singur pachet genial. Ceea ce intenționați să faceți în Berlin depinde în totalitate de interesele dvs., deoarece aici există cu adevărat o activitate pentru toate stilurile. Pentru un weekend istoric, vizitați fie Muzeul Evreiesc, fie Muzeul Nou, pentru un weekend artistic, vizitați cartierele Kreuzberg sau Neukolln sau, dacă vă place experiența mai rafinată, mergeți la Mitte.

Amsterdam, Olanda

Amsterdam este unul dintre cele mai prietenoase orașe pentru pietoni și biciclete din toată Europa, ca să nu mai vorbim de farmecul său. Când vă planificați șederea în Amsterdam, alegeți să vizitați unul dintre numeroasele muzee (Muzeul Rijks, Van Gogh și muzeul Rezistenței sunt toate alegeri excelente), vizitați Casa Anne Frank, plimbați-vă prin cartierul artistic Jordaan, faceți o croazieră pe canal, și faceți un tur prin orașul vechi.

Göteborg, Suedia

Göteborg, cel mai mare oraș-port al Suediei, are cu adevărat totul; găzduiește unele dintre cele mai emblematice centre de artă și design din Suedia, fabrica Volvo și o scenă grozavă de gastronomie. Dacă simţiţi nevoia de natură în timp ce vă aflați în Göteborg, mergeți spre Arhipelagul Göteborg, unde veți găsi insule pitorești, fără mașini, care așteaptă să fie explorate.

Edinburgh, Scoția

Capitala superbă și elegantă a Scoției, Edinburgh este un epicentru al istoriei și culturii. În Edinburgh, faceți niște cumpărături pe Princes Street, plimbați-vă prin orașul vechi, urcați până la Castelul Edinburgh și vizitați Palatul Holyrood.

Reykjavik, Islanda

Nu numai că în capitala islandeză Reykjavik se află emblematica Lagună Albastră, dar se mândrește și cu o scenă artistică fabuloasă, o mulțime de atracții istorice, viață de noapte sălbatică și mâncăruri delicioase. În timpul weekendului în Reykjavik, faceţi un tur culinar, mergeţi într-una dintre renumitele cafenele de jazz, înscrieţi-vă pentru un tur de observare a balenelor și de priveliști minunate, opriţi-vă la Biserica Hallgrimskirkja.

Istanbul, Turcia

Un oraș care se întinde pe două continente, Istanbul este atât un important centru cultural, cât și comercial. În weekend, asigurați-vă că vizitați Moscheea Albastră (există câteva priveliști excelente de sus), faceți cumpărături la Marele Bazar, vizitați Muzeul Hagia Sofia, vizitați o baie turcească și nu uitați să încercați cafeaua!

Atunci când bugetul nu vă permite o ieşire de weekend în Europa, sau vi se pare că efortul este prea mare pentru o vacanţă atât de scurtă, există mereu opţiunea unui weekend în ţară, cu un efort şi cu un buget mult mai mici. Pentru următorul weekend, vă recomandăm Braşovul. Intraţi pe Brasov Sweet Retreat rezervaţi un apartament cu jacuzzi în aer liber şi cu şemineu şi bucuraţi-vă de un weekend relaxant la munte.

0 Shares:
You May Also Like