Cum sa inchiriezi o masina?

Cum sa inchiriezi o masina

Una dintre cele mai mari tendinte de calatorie de la pandemia COVID-19 este revenirea calatoriilor. Dar cererea mare inseamna ca oferta de masini de inchiriat ar putea fi mai mica. Deloc surprinzator, preturile de inchiriere de masini sunt la niveluri vertiginoase – si asta daca puteti gasi una disponibila pentru inchiriere.

  1. Sari peste aeroport

Inchirierea la aeroport este convenabila atunci cand zburati intr-un oras nou. Dar aceasta comoditate poate veni cu o prima, datorita suprataxelor de aeroport. Aceste suprataxe vin adesea sub forma de cifre fixe. S-ar putea sa le gasiti si ca procent din suma totala de inchiriere. Aceste taxe sunt de obicei de cativa dolari pe zi, dar adesea se pot ridica la o taxa de trei cifre, in functie de durata calatoriei. Vezi aici mai multe tipuri de servicii rent a car.

Vedeti pretul locatiilor de inchiriere din oras si comparati cu ceea ce puteti obtine la aeroport. Asigurati-va ca luati in considerare costul unui taxi sau al unui transport partajat catre si de la locatia dvs. de inchiriere daca inchiriati intr-o locatie departe de aeroport.

  1. Inchiriati online

Apoi accesati direct site-ul companiei de inchirieri auto. S-ar putea sa gasiti o reducere si mai mare in acest fel, in special cu optiunile „Platiti acum”. Retineti ca chiriile platite in avans sunt de obicei nerambursabile. Chiar si dupa ce ai rezervat, continua sa mergi la cumparaturi. Daca nu ati rezervat o inchiriere nerambursabila, va puteti anula rezervarea daca gasiti un pret mai bun.

  1. Opteaza pentru masini economice

Masinile economice sunt de obicei cele mai ieftine si, prin urmare, cel mai probabil sa fie rezervate. Puteti folosi acest lucru in avantajul dvs. „Cand inchiriez o masina, rezerv cel mai mic si mai accesibil vehicul posibil, stiind ca exista sansa sa nu fie pe lot si sa primesc un upgrade”, spune Graff.

Doar nu rezervati ceva prea mic pentru ceea ce aveti nevoie. Nu va fi tocmai vacanta confortabila pe care o aveati in minte, nu-i asa?

  1. Mentine un singur sofer

Majoritatea companiilor de inchiriere de masini va vor percepe o taxa zilnica pentru adaugarea unui sofer suplimentar.

Exista, totusi, modalitati de a evita taxele. Unele companii,  renunta la taxa de sofer suplimentara pentru un sot sau partener de familie, dar amandoi trebuie sa aveti aceeasi adresa pe permisele de conducere. Altii, inclusiv National, vor renunta la taxa pentru soti, parteneri si membri ai familiei imediate daca va inscrieti in programul lor de membru.

Folositi propria asigurare

Daca aveti o masina, asigurarea dvs. principala probabil va acopera atunci cand inchiriati o masina. Rugati-va parintii sa va adauge ca sofer la asigurarea lor. Daca aveti un palmares bun de conducere, probabil ca nu va costa nimic in plus.

Multe carduri de credit includ, de asemenea, o asigurare de baza daca utilizati cardul pentru a va plati chiria. Inchiriere in strainatate? S-ar putea sa vi se solicite sa achizitionati o asigurare, chiar daca aveti acoperire prin asigurarea auto principala si/sau cardul de credit. Includeti acest lucru in bugetul dvs.

Agentii de inchiriere castiga mai multi bani daca va vand beneficiile extra, cum ar fi asistenta rutiera, radio prin satelit si navigatie GPS.

Utilizati un site  pentru a afla benzinariile din apropiere si preturile curente ale combustibilului, astfel incat sa puteti compara cu pretul platit in avans oferit de compania de inchiriere de masini.

Luati in considerare cat de probabil este sa aveti un rezervor aproape gol la intoarcere. Intr-o excursie scurta de o zi sau de weekend, s-ar putea sa fie nevoie doar sa va umpleti rezervorul inainte de a returna masina.

Atentie la tipul de plimbare

Desi aceste sfaturi va vor ajuta sa obtineti o masina de inchiriat ieftina, exista o alta modalitate sigura de a economisi: sariti peste inchiriere.

Ati putea lua in considerare si o companie de inchiriere de masini netraditionala. Unele functioneaza ca Airbnb-ul, unde oamenii isi inchiriaza masinile personale. Altele sunt operate de firme inrudite din spatiul auto, cum ar fi reprezentantele de masini. Dar multe dintre ele se dovedesc mai ieftine decat masina standard de inchiriat si multe va permit sa rezervati ora, ceea ce va poate permite sa evitati sa platiti orele la care de fapt nu conduceti.

O caracteristica importanta a masinilor moderne este ca sunt construite intr-un mod foarte sofisticat si au o multime de optiuni si functii. In prezent, masinile sunt disponibile intr-o varietate de modele si dimensiuni, inclusiv compacte, subcompacte, medii, mari, SUV-uri, camionete si multe altele. Masinile pot fi alimentate cu combustibil traditional, dar in ultimii ani, masinile electrice si hibride au devenit din ce in ce mai populare.

Pe langa functionalitatea lor, masinile au si o mare influenta asupra societatii. In primul rand, ele au schimbat modul in care oamenii se deplaseaza si interactioneaza, deoarece ofera mai multa mobilitate si flexibilitate in viata de zi cu zi. De asemenea, ele au influentat modul in care se desfasoara afacerile si comertul, fiind utilizate pentru transportul de marfuri si pentru transportul angajatilor.

Cu toate acestea, masinile nu sunt perfecte si au si un impact negativ asupra mediului. Emisiile de gaze de esapament contribuie la poluarea aerului si schimbarile climatice. In plus, traficul dens poate duce la congestie si accidente rutiere.

0 Shares:
You May Also Like