Ambalajele din carton, viitorul sustenabil al afacerii tale

Ambalajele din carton, viitorul sustenabil al afacerii tale

Ambalajele au un rol foarte important în viața noastră, fie că le folosim pentru uz personal sau profesional, dar sunt esențiale entru majoritatea business-urilor.

Printre cele mai utilizate sunt ambalajele din carton și plastic, deși de câțiva ani cartonul ia avânt, reușind să reducă utilizarea plasticului din ce în ce mai mult. Observăm că foarte multe afaceri aleg ambalajele din carton, fiind nu doar o soluție ecologică, cât și atractivă.

De ce sunt importante ambalajele din carton?

Sunt o soluție versatilă, eficientă și economică pentru împachetarea, depozitarea și livrarea produselor comandate de clienți. De la cele mai mici ambalaje utilizate pentru servirea preparatelor fast food la cutii de carton a căror dimensiune permite ambalarea obiectelor mari, precum aparatele electrocasnice, de exemplu, ambalaje din carton reprezintă varianta ideală pentru majoritatea industriilor.

Sunt rezistente

Deși la prima vedere par destul de fragile, află că nu sunt deloc așa. Tehnologia care stă la baza lor asigură o protecție foarte mare a obiectelor ambalate și transportate cu ajutorul lor. Desigur că există mai multe tipuri de cutii de carton, dar despre acest subiect vorbim în altă secțiune a prezentului articol.

Atrag atenția clienților unui business

Să ne gândim la acest aspect. De fapt, vreau să te gândești în același timp la două materiale de ambalare. Unul fabricat din plastic, celălalt din carton. Nu crezi și tu ca majoritatea oamenilor, că ambalajul din carton are un aspect mult mai plăcut?

În plus le poți personaliza după bunul tău plac. Ar fi încă un motiv de satisfacție pentru clienți. Una este să primești ce ai comandat într-o cutie simplă, pe care nu scrie nimic, alta este să citești un mesaj drăguț, să vezi o siglă, o imagine sau orice altceva, relevant acelui business.

Sunt o alegere ecologică?

Sigur că da. Cartonul este biodegradabil și reciclabil. Companiile aleg ambalajele din carton reciclat, fiind precum o declarație de responsabilitate față de mediul înconjurător.

Pot fi reutilizate

Optând pentru materiale din carton în care să livrezi produsele clienților tăi, îi ajuți pe aceștia să le folosească în scop personal, pentru depozitarea diferitelor obiecte. Să sperăm că le putem refolosi într-un viitor apropiat și în alt mod. Știm că sunt companii care primesc unele ambalaje din plastic pentru refolosire. Ce înseamnă asta?

Un client comandă detergent să spunem. Compania respectivă îi livrează produsul, rugându-l să contribuie la protejarea naturii și să returneze sticlele la următoarea comandă. Sigur, vorbim despre un alt tip de ambalaj, dar poate în viitorul apropiat se va întâmpla asta și cu materialele din carton.

Cum le folosești pentru un impact puternic asupra clienților?

Te folosești de avantajul personalizării. Scrii un mesaj, atașezi sigla afacerii pentru a fi ușor recunoscut, te semnezi (arată considerație față de client) și îl livrezi. Nu uita să folosești materiale de umplere în funcție de obiectele pe care le livrezi, pentru a evita spargerea sau deteriorarea acestora în timpul transportului.

Nu uita, de asemenea, să folosești etichete termice, semilucioase sau combinate, iar pentru imprimarea rapidă și precisă ai nevoie de imprimante de etichete de pe www.ambalare.com la prețuri competitive.

Există mai multe tipuri de cutii de carton?

Da, sunt cutiile din carton cu un singur perete care sunt cele mai economice din punct de vedere al costului. A doua opțiune sunt cutiile din carton cu strat dublu de carton, ceea ce oferă protecție suplimentară, dar sunt și mai costisitoare față de primul tip. Un al treilea tip este cartonul rigid. Știi acele cutii circulare din carton? Despre ele vorbim.

Tu ce ambalaje folosești în business-ul tău? Îți recomandăm să te îndrepți spre carton, dacă nu ai făcut-o deja, pentru că viitorul este al lor.

Versatile, eficiente, atrăgătoare ca aspect și biodegradabile. Suficiente motive încât să le folosim atât pentru uz personal, cât și profesional. Tu nu crezi la fel?

0 Shares:
You May Also Like