Cand sa plantezi rosii? Cum sa creasca rosiile pas cu pas

Cand sa plantezi rosii? Cum sa creasca rosiile pas cu pas

Rosiile sunt una dintre cele mai populare legume. Te-ai decis sa le plantezi in gradina ta, dar lipsa de experienta te face sa crezi ca este prea dificil pentru tine? Cultivarea tomatelor necesita angajament, dar trebuie doar sa urmezi cateva reguli pentru a obtine rezultate bune.

Te intrebi cum sa cresti rosii in gradina? Avem cateva sfaturi pentru cultivarea rosiilor care te vor ajuta sa obtii un produs foarte frumos. Cunoaste cele mai populare specii de rosii, perfecte pentru cei care tocmai si-au inceput aventura de crestere a tomatelor. Vezi aici mai multe despre motopompa benzina si alege modelul cel mai potrivit pentru tine.

Cum sa plantezi rosii?

Exista doua modalitati de a creste rosiile. Alegerea unei metode specifice depinde in primul rand de timpul pe care doresti sa-l dedici ingrijirii plantelor de tomate. Daca ai mult timp, poti cumpara seminte si  poti creste propriile rasaduri de tomate acasa. Dar daca esti destul de ocupat sau te-ai decis in aventura gradinaritului prea tarziu, poti cumpara rasaduri de la un magazin de gradina sau de la un gradinar privat din zona in  care locuiesti.

Cultivarea tomatelor din seminte: cum sa cresti rasadurile de tomate?

Cultivarea tomatelor din seminte incepe prin pregatirea rasadurilor de tomate. Pentru a face acest lucru, trebuie sa plantezi rosiile in recipiente depozitate acasa sau, daca este posibil, intr-o sera. Metoda pe care o alegi influenteaza cat timp o poti face.

In cazul unei sere, cultivarea tomatelor poate incepe foarte devreme, adesea inca de la sfarsitul lunii decembrie sau inceputul lunii ianuarie. Te intrebi cand sa plantezi rosii cultivate in interior? In acest caz, nu te grabi: o poti face la sfarsitul lunii februarie, in martie sau chiar la inceputul lunii aprilie.

Procesul de crestere a tomatelor din seminte depinde in mare masura de temperaturile exterioare. Daca ingheturile de primavara sunt persistente, nu te grab, ideoarece oricum nu vei putea planta rasaduri de rosii in pamant. Momentul potrivit pentru a planta rosii este momentul in care temperaturile se stabilizeaza si raman la un minim de 13-15 ° C (55,4-59 F), atat zilnic, cat si noaptea. Acesta este momentul in care poti planta semintele de rosii si poti pregati rasadurile.

Cum sa creasca rosiile din ..seminte

Cand plantezi seminte de rosii, asigura-te ca le distribui uniform intre ele. Este important sa pui o samanta in pamant si sa o acoperi cu un strat mic de sol – pana la 1 cm. Uda putin solul – ai grija sa nu descoperi samanta.

Faza initiala de ingrijire a plantei de tomate necesita mentinerea unei temperaturi suficient de ridicate. Nu poate fi mai mica de 22 °C (71,6 F). Daca nu poti ajunge la acea temperatura ridicata in locul in care asezi vasele sau daca temperatura din sera este mai mica, le poti acoperi cu o foaie. In acest fel, semintele vor avea conditii mai bune de incoltit. In orice caz, nu uita sa le uzi in mod regulat.

Primele semne ale incoltirii

Asigura-te  ca urmaresti cu atentie daca rasadurile au inceput sa incolteasca. Cand observi primele semne, scoate folia de aluminiu. Este foarte important sa se reduca temperatura in aceasta faza: cel mai bine este sa fie intre 17 si 19 ° C.

Ce inseamna sa intepi rasadurile de rosii?

Urmatorul pas este indepartarea rasadurilor. Aceasta inseamna ca, daca exista mai multe plante in acelasi vas, acestea trebuie separate in recipiente diferite. Ai grija sa nu deteriorezi radacinile.

Ce inseamna intarirea plantelor de tomate?

Inainte de transplantarea rosiilor in pamant, intarirea este un proces foarte important. Datorita acestui proces, plantele sunt suficient de pregatite pentru ca conditiile meteorologice sa nu le dauneze.

Ar trebui sa incepi sa intaresti rosiile cu aproximativ 7-10 zile inainte de a le planta in pamant.

Pentru a face acest lucru, reduce  temperatura la care sunt mentinute. Nu trebuie sa depaseasca 10 °C (50 F). De asemenea, limiteaza udarea plantelor de rosii si dati-le mult aer proaspat.

Acest preparat inainte de plantarea tomatelor este crucial. Datorita acestuia, poti fi sigur ca planta se va inradacina si va incepe sa creasca in mod corespunzator.

Cum sa plantezi rosii?

Sfaturi utile practice pentru cultivarea tomatelor

Daca stii deja cand sa plantezi rosii, trebuie sa inveti sa faci cu rasadurile pentru a obtine plante frumoase. Cultivarea tomatelor nu poate consta in actiuni aleatorii. Aici are sens pana la cel mai mic detaliu. Prin urmare, ar trebui sa acorzi atentie urmatoarelor aspecte:

  • alege locul potrivit in gradina ta,
  • verifica tipul de sol si aciditatea;
  • Protejeaza locul impotriva vantului puternic.

Cand plantezi rosii in pamant, asigura-te ca alegi locul potrivit pentru planta. Ar trebui sa fie soare; In acest fel, poti fi siguri ca rosiile vor fi suculente si dulci.

Ingrijirea adecvata a plantei de tomate necesita, de asemenea, un sol bun.

0 Shares:
You May Also Like