Cat de importanta este agricultura pentru mediu?

Cat de importanta este agricultura pentru mediu?

Agricultura este ansamblul de activitati economice legate de cultivarea terenurilor si tratarea solului fertil pentru productia de alimente. Astfel, include toate acele tehnici si actiuni umane axate pe extractia alimentelor din mediul natural.

Pentru a o intelege mai bine, agricultura include toate acele activitati economice axate pe cultivarea terenului si tratarea solului, acest lucru, cu scopul de a extrage alimente. Prin urmare, de la productia de tot felul de fructe la campurile de orez din Asia, acestea sunt activitati care sunt integrate in agricultura.

Persoana care se angajeaza in agricultura este fermierul. Adica persoana care este responsabila pentru cultivarea terenului, aruncarea ingrasamintelor, precum si alegerea recoltei atunci cand este gata. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca, de-a lungul anilor si industrializarea acestui sector, acesti fermieri, in multe cazuri, au masini care fac munca pe care au efectuat-o anterior. De asemenea, multi fermieri lucreaza pentru companii mari care sunt angajate in productia in masa a oricarui tip de cultura.

Sectorul acoperit de toate aceste activitati este sectorul agricol. Acesta este sectorul care include toate activitatile care cuprind agricultura. In plus, trebuie sa subliniem faptul ca multe alte sectoare ”beau” din acest sector. Productia de bumbac sau alte materiale din care vom extrage ulterior fibre textile este un bun exemplu al modului in care acest sector se conecteaza cu sectorul textil. In acelasi mod in care s-ar putea face cu sectorul auto, daca aceste fibre ar fi utilizate pentru furajele din interiorul unui vehicul.

Trebuie remarcat faptul ca vorbim despre una dintre cele mai vechi activitati economice din istorie, deoarece, dupa cum vom vedea in sectiunile urmatoare, originea sa dateaza de la date foarte indepartate.

De asemenea, subliniaza contributia sa la economie, deoarece vorbim, de asemenea, despre un sector care angajeaza un procent mare din populatie, in timp ce reprezinta sectorul predominant in multe economii de pe intreaga planeta.

In cele din urma, trebuie remarcat faptul ca agricultura este activitatea care permite o dezvoltare destul de remarcabila a societatilor. Astfel, datorita acestei activitati economice se nasc societati, prin intermediul societatilor hidraulice.

Caracteristicile agriculturii

Pe scurt, sa ne uitam la principalele caracteristici ale agriculturii:

  • Este setul de activitati economice legate de cultivarea terenului si tratarea solului fertil. Acest lucru, pentru productia de alimente, dar si pentru extractia altor tipuri de materiale pentru uz nealimentar.
  • Acesta include toate acele tehnici si actiuni umane axate pe extractia alimentelor din mediul natural, precum si pentru extractia altor materiale care, ulterior, pot fi utilizate in alte sectoare, cum ar fi textilele.
  • Persoana care se angajeaza in agricultura este fermierul.
  • Sectorul in care isi desfasoara activitatea este sectorul agricol.
  • Este unul dintre cele mai vechi sectoare din istorie.
  • Este considerata prima activitate economica, care da nastere primelor societati.
  • Intr-o mare majoritate a economiilor, acesta este sectorul predominant.

Pieseagricoleconst.ro este locul din care poti achizitiona piesele de care ai nevoie.

Istoria si originea agriculturii

Originea agriculturii dateaza din perioada neolitica, deci vorbim despre o activitate economica cu peste 10.000 de ani de istorie.

In acest sens, daca luam in considerare cercetarea publicata pe aceasta tema, nu putem defini un loc exact sau o civilizatie specifica careia sa ii atribuim originea agriculturii.

Desi se credea ca agricultura s-a nascut in Asia sau America Latina, adevarul este ca exista zone de dezvoltare primara pe intreaga planeta, deci se poate spune ca agricultura, simultan, a fost dezvoltata in diferite teritorii si nu, dupa cum puteti crede, intr-un anumit loc.

In timp ce fiintele umane au fost structurate ca societati cu vanatoare si adunare ca piloni, originea agriculturii, precum si dezvoltarea acesteia a fost un progres fara precedent.

Aceste societati au trecut de la a fi autosuficiente doar cu vanatoarea si culesul, la cultivarea produselor. Acest lucru a avut doua implicatii directe. Pe de o parte, abandonarea stilului de viata nomad si, pe de alta parte, au aparut primele surplusuri, asezari si diviziunea muncii.

Introducerea de noi tehnici, mecanisme, instrumente, precum si tot ceea ce tine de productia agricola, nu a incetat sa se intample pana in prezent. In acest sens, agricultura nu a incetat sa evolueze de-a lungul timpului. De la stadiul feudal pana la revolutia verde, agricultura a cunoscut multe etape in care au fost introduse schimbari, in timp ce un sector la fel de important ca acesta a fost profesionalizat.

Agricultura si mediul

Deoarece vorbim despre o activitate axata pe modificarea mediului natural si, prin urmare, cu impact asupra mediului, este convenabil sa ne referim la dezvoltarea durabila.

Dupa cum stim, tot mai multi oameni de stiinta avertizeaza cu privire la abuzul de ingrasaminte de catre fermieri, precum si la consecintele pe care productia de masa le are asupra sustenabilitatii despre care vorbim.

In acest scop, multi fermieri si antreprenori agricoli au pus in aplicare mecanisme, precum si noi tehnici de cultivare, mai responsabile cu mediul si mai putin daunatoare pentru planeta.

0 Shares:
You May Also Like