Care sunt tendințele anului în materie de design interior? Top 3 trenduri îndrăgite

Care sunt tendințele anului în materie de design interior? Top 3 trenduri îndrăgite

Designul interior este un domeniu artistic în continuă schimbare, dar care are un rol elementar în viețile noastre, afectând modul în care ne simțim în funcție de încăperea în care ne aflăm. Fluctuațiile în tendințe, ca în orice industrie a artelor, depind de mișcările culturale, tehnologice și estetice ale fiecărei perioade în care ne aflăm, iar astfel abilitatea de a adapta designul de interior fiecărui factor care ne influențează stilul de viață, îl va face relevant pentru căminul nostru și ne vom simți ca acasă.

Iată 3 tendințe în materie de design interior pentru anul 2023:

  1.     Nuanțe neutre

Una dintre cele mai puternice tendințe în designul interior al anului 2023 este utilizarea nuanțelor neutre sub diverse texturi sau forme. De la alburi cremoase și griuri calde, până la bej și nuanțe pale de roz, paleta cromatică neutră oferă o senzație de calm, eleganță și rafinament. Aceste culori au abilitatea de a crea un fundal perfect pentru o alegere de accente vibrante, obiecte de decor statement sau un amalgam de texturi personale. Ele pot fi integrate într-o multitudine de stiluri de design interior, de la minimalist la rustic sau chiar eclectic, aducând o notă rafinată și o prezență versatilă în spațiile de locuit.

  1.     Forme rotunde

În opoziție cu liniile drepte și unghiurile ascutite care au dominat în trecut, formele rotunde și curbele delicate au captat atenția în acest an. Este vorba de inspirația retro din anii ’80, când maximalismul a revenit în tendințe, impresionând prin volume și curbe. De la tipuri de mobilier cu linii fluide până la oglinzi rotunjite și decorațiuni cu forme vălurite, aceste elemente adaugă o notă de blândețe și armonie în spațiile interioare. Formele rotunde pot aduce o senzație de mișcare și dinamism, creând astfel un contrast interesant cu liniile rigide și combinațiile de culori.

  1.     Lemn reinterpretat

Lemnul, un material tradițional în designul interior, a fost reinterpretat în 2023 pentru a aduce o nouă personalitate stilului rustic, păstrându-și totuși valoarea de a aduce căldură în spațiile moderne. Texturile naturale ale lemnului sunt integrate într-o varietate de moduri, de la pardoseli din lemn masiv cu aspect nefinisat, până la mobilier cu finisaje vintage sau uzate. De asemenea, pereții din lemn cu detalii sculptate sau ramele ușilor cu ornamente scobite în lemn sunt considerate a fi reale piese de artă în casa cuiva. Utilizarea pieselor de lambriu ars este de asemenea un twist modern adus acestui material clasic, pe care îl poți procura de pe enipau.ro unde vei putea alege exact varianta care ți se potrivește. Această tendință aduce o senzație de autenticitate și conexiune cu natura în interiorul casei, în timp ce rămâne ancorată într-o estetică contemporană.

În concluzie, anul 2023 a adus o serie de tendințe fascinante în designul interior, iar nuanțele neutre, formele rotunde și reinterpretarea lemnului au captivat cu siguranță imaginația designerilor și a tuturor iubitorilor de frumos. Aceste trenduri reflectă dorința de a crea spații deschise care să îmbine rafinamentul cu funcționalitatea și să ofere o experiență estetică reconfortantă.

Sursă foto pexels.com

0 Shares:
You May Also Like