Cateva idei geniale pentru organizarea garajului tau

Cateva idei geniale pentru organizarea garajului tau

Aceste idei de organizare a spatiului de depozitare în garaj va vor ajuta sa profitati la maximum de spatiul pe care îl aveti si sa organizati tot ce aveti nevoie pentru a castiga spatiu! Veti putea folosi garajul ca loc de parcare a masinilor, mai degraba decât ca pe o lada de gunoi pentru lucruri suplimentare!

Dintre toate spatiile pe care le-am organizat vreodata, spatiile de stocare ar putea fi cele mai dificile. De ce?

Trebuie sa se potriveasca cu o multime de lucruri si multe dintre ele sunt aleatorii si au o forma ciudata.

Este usor ca spatiile de depozitare, cum ar fi garajele si subsolurile, sa devina o lada de gunoi pentru toate lucrurile cu care nu stim ce sa mai facem.

Dar, chiar si asa, am aflat ca, atunci când spatiile noastre de depozitare sunt functionale si organizate, si restul casei noastre arata mult mai bine. Asadar, din acest motiv, timpul si efortul necesar pentru a le organiza sunt bine meritate.

Asadar, astazi m-am gândit sa împartasesc cu voi solutiile de stocare si organizare care mi-au fost cele mai utile când mi-am organizat garajul în urma cu aproape un an. Sper ca va vor ajuta daca doriti sa va organizati propriul garaj!

Profitati mai mult de spatiul vertical prin rafturi metalice de perete

Un avantaj imens pe care îl au multe garaje este ca ofera mult spatiu vertical!

Din moment ce aveam multe, multe articole de depozitat, am vrut sa folosim cât mai mult spatiu posibil, asa ca am optat pentru utilizarea unui sistem de rafturi metalice montat pe perete.

Agatati o parte din lucruri cu carlige pe perete

Când mi-am organizat garajul, am vrut sa eliberez cât mai mult podeaua. Pur si simplu am incercat sa pastrez lucrurile mult mai ordonate!

Împreuna cu rafturile metalice si sistemul de sine, am folosit si niste cârlige atasate direct de perete pentru a agata unele dintre articolele noastre sportive.

Daca rafturile suspendate pe perete nu sunt o optiune, utilizati rafturi metalice cu baza pe podea

Daca aveti pereti care nu favorizeaza rafturile montate pe perete atunci puteti folosi rafturi metalice super robuste cu baza pe podea.

Le folosesc la subsol, dar ar putea fi montate cu usurinta si într-un spatiu de garaj sau oriunde altundeva.

Aveam rafturi din plastic în garajul din ultima noastra casa. Întotdeauna se deformau si eram permanent îngrijorat de faptul ca se pot prabusi, pentru ca platicul nu era foarte robust.

Aceste rafturi metalice au reprezentat o investitie mai mare, dar îmi place ca nu trebuie sa ma îngrijorez niciodata ca vor  cadea. Si pot tine o tona, astfel încât sa putem pune aproape orice pe ele.

Organizati-va sculele si uneltele in cutii speciale

De obicei ne depozitam sculele la subsol, dar stiu ca multi oameni le depoziteaza în garaj, asa ca am vrut sa fiu sigur ca am mentionat acest lucru!

A fost o reusita de proportii când mi-am luat timp sa organizam uneltele imprastiate peste tot în seturi si cutii usor de gestionat.

Puneti etichete pe cutii pentru a va gasi lucrurile mai usor

Iubesc, iubesc, iubesc etichetele pentru ca sunt un alt lucru care este atât usor de realizat, cât si de practic! Etichetele fac totul mai usor de gasit. De asemenea, faciliteaza altor oameni sa puna lucrurile înapoi acolo unde le e locul, chiar daca nu acestia au creat sistemul de organizare.

Organizati lucrurile pe zone

Desi poate fi tentant sa aruncati totul în cosuri si sa le impingeti oriunde s-ar potrivi, garajul (si orice spatiu!) vor fi mult mai functionale daca obiectele sunt organizate în zone cu obiecte similare.

Am planificat zonele noastre înainte de a cumpara chiar si un singur raft sau cos, astfel încât sa fiu sigur ca totul se va potrivi bine.

Pe primul perete al garajului nostru, avem zona „gazon si gradina” si zona „jucarii si activitati în aer liber”.

Peretele din spate al garajului are o zona de fotbal, o zona de pescuit si o zona de “pantofi, cizme si role”.

Iar celalalt perete al garajului are o zona de curatenie, o zona cu scari de aluminiu si o zona pentru cosul de gunoi.

Plasati articolele folosite zilnic la indemana

În mod ideal, am avea totul la îndemâna bratului, dar, de obicei, depozitam atât de mult în garaj încât pur si simplu nu este posibil.

Din aceasta cauza, încerc sa fiu strategic când planific unde va merge totul. Pastrez articolele pe care le folosim des – si în special articolele pe care copiii mei le folosesc des – pe rafturile inferioare usor accesibile fara scara sau scaun.

Lucrurile pe care le folosim sezonier – cum ar fi sanii sau uneltele de pescuit – sunt mai sus, deoarece nu este nevoie sa le folosim la fel de des.

Puneti uneltele de ingrijire a gazonului langa usa

Cât de usor este sa facem lucrari în curte cand articolele noastre de îngrijire a gazonului sunt organizate cu grija si la indemana!

Deoarece acestea sunt folosite in mod regulat, uneltele de gazon trebuie sa fie chiar lânga usa garajului pentru un acces usor.

0 Shares:
You May Also Like