Ce sunt sistemele solare hibride si ce ofera ele?

Ce sunt sistemele solare hibride si ce ofera ele?

Sistemele solare hibride genereaza energie in acelasi mod ca un sistem solar conventional, dar folosesc invertoare si baterii hibride speciale pentru a stoca energia pentru o utilizare ulterioara.

Aceasta capacitate de stocare a energiei permite ca majoritatea sistemelor hibride sa functioneze si ca o sursa de alimentare de rezerva in caz de pana de curent, similar cu un sistem UPS.

In mod traditional, termenul hibrid s-a referit la doua surse de generare, cum ar fi energia eoliana si solara, dar in lumea solara termenul „hibrid” se refera la o combinatie de stocare a energiei solare si energie care este, de asemenea, conectata la retea. Retea electrica.

Ce este un sistem gata de utilizare?

Un sistem pregatit pentru baterie foloseste mai degraba un invertor hibrid decat un invertor conventional cu siruri solare.

Cele mai multe invertoare hibride moderne au un incarcator si o conexiune incorporate, ceea ce face ca adaugarea unei baterii sa fie mult mai usoara in viitor. Cu toate acestea, invertoarele hibride sunt mai scumpe si daca nu adaugati baterii in timpul instalarii, poate fi dificil sa gasiti baterii compatibile dupa cativa ani.

Ai nevoie de un invertor hibrid pentru a adauga energie?

Nu. O baterie poate fi adaugata oricand la orice sistem solar conectat la retea existent, utilizand un „sistem de baterii AC”. Bateriile de curent alternativ precum Tesla Powerwall 2 sunt foarte populare si din ce in ce mai multe optiuni devin disponibile.

Intrucat tehnologia UPS si a bateriilor evolueaza rapid, nu merita intotdeauna sa cheltuiti banii suplimentari pe un sistem „plug and play” decat daca intentionati sa adaugati o baterie in termen de 2 ani.

Deoarece tehnologia bateriilor se schimba rapid daca asteptati prea mult pentru a adauga baterii, sistemul poate deveni invechit. Cumparand sisteme solare hibride vei obtine o serie de avantaje importante.

De ce sa stocam energia solara intr-o baterie?

Multe guverne si operatori de retea au redus tariful de alimentare cu energie solara sau FiT (bani sau credite primite pentru a furniza energie solara retelei). Acest lucru inseamna ca sistemele solare traditionale alimentate cu retea au devenit mai putin atractive, deoarece majoritatea oamenilor lucreaza in timpul zilei si nu sunt obligati sa utilizeze energia solara pe masura ce este generata. Astfel, energia este injectata in retea pentru o eficienta foarte scazuta

Un sistem solar hibrid stocheaza excesul de energie solara si poate furniza, de asemenea, energie de rezerva in caz de pana de curent. Aceasta solutie este ideala pentru proprietarii de case, desi pentru majoritatea companiilor care lucreaza in timpul zilei, un sistem solar comun care alimenteaza reteaua ramane cea mai economica alegere.

Sistemele solare hibride iti permite sa stochezi energia solara si sa o utilizati cand esti acasa noaptea, cand costul energiei electrice este de obicei la varf.

Capacitatea de a stoca si de a folosi energia solara oricand doriti se numeste uz personal sau consum personal. Functioneaza la fel ca un sistem de alimentare off-grid, dar capacitatea necesara a bateriei este mult mai mica, de obicei suficienta pentru a acoperi consumul maxim (8 ore sau mai putin), in loc de 3 pana la 5 zile cu un sistem clasic.

De ce sa ai propriul sistem de panouri solare hibrid?

Odata cu cresterea costurilor utilitatilor si a intreruperilor de curent, nu este o surpriza faptul ca mai multi proprietari de case si companii apeleaza la sistemele hibride de energie solara. Sistemele hibride sunt conectate la retea, ceea ce inseamna ca sistemul  de energie solara se conecteaza la linia electrica a furnizorului  de utilitati.

Spre deosebire de sistemele traditionale legate de retea, sistemele hibride functioneaza cu invertoare hibride compatibile si combinatii de baterii pentru a furniza energie de rezerva a bateriei pentru sistemele legate de puterea retelei.

In timpul zilei, sistemul solar recolteaza energia din soare pentru a  alimenta atat casa, cat si pentru a incarca unitatea de rezerva a bateriei. Apoi se poate extrage din aceasta energie noaptea cand sistemul  nu produce energie sau in cazul unei intreruperi a curentului.

Sistemele de energie solara hibrida utilizeaza o tehnologie diferita a bateriilor decat unitatile traditionale de rezerva ale bateriei. Tehnologia bateriei cu litiu permite o capacitate mai mare pentru a se potrivi intr-o singura unitate de rezerva a bateriei, aceste baterii necesita tehnologia de comunicatie a unei unitati invertor compatibile pentru a rula sistemul.

Acest lucru este important de luat in considerare atunci cand planificati proiectul  hibrid.

Desi exista alte perechi hibride disponibile pe piata, aceste sisteme reprezinta cateva dintre cele mai populare, fiabile si accesibile sisteme de pe piata. Sistemele hibride de energie solara necesita software compatibil intre invertor si tehnologiile bateriei.

Avantajele sistemelor de energie hibrida fata de sistemele din retea sunt ca pot furniza energie atunci cand sistemul  nu produce energie . Pentru a indeplini standardele de conformitate a sigurantei, toate sistemele de energie solara din retea se opresc in cazul unei intreruperi a curentului, unii oameni sunt surprinsi sa afle ca sistemul lor de energie solara nu le poate furniza energie in aceste situatii.

 

0 Shares:
You May Also Like