Ce deodorant sa alegi: roll-on, spray sau solid?

Ce deodorant sa alegi: roll-on, spray sau solid?

Care este mai bine sa folosesti deodorantul uscat sau spray Companiile de deodorante si antiperspirante din ziua de azi ofera multe forme diferite pentru produsele lor. Ele difera nu numai prin modul in care sunt aplicate, ci si prin alte caracteristici.

Din acest motiv, poate fi dificil pentru consumatori sa se decida ce deodorant sa aleaga: roll-on, spray sau altceva. puteti incerca si un produs ca deodorantul Apaxil farmacie.

Eficacitate, deodorantele roll-on si spray au fost primele forme de deodorant produse in masa. Acestea sunt folosite atat de barbati, cat si de femei. In acelasi timp, producatorii imbunatatesc in mod constant compozitia si proprietatile produselor lor. Principala caracteristica de care se tine cont atunci cand se alege un deodorant este eficienta acestuia in protejarea impotriva transpiratiei.

In acest caz, consistenta medicamentului si capacitatea acestuia de a acoperi pielea joaca un rol important. Deodorantul roll-on prezinta cele mai bune rezultate. Acopera in mod fiabil pielea si lupta impotriva bacteriilor patogene pe toata suprafata de aplicare. In plus, datorita faptului ca roll-on-urile au o textura mai vascoasa, acestea raman pe piele mai mult timp, ceea ce inseamna ca pastreaza o mai buna senzatie de uscaciune si liniste in ceea ce priveste aspectul vostru.

Siguranta

In acest caz, este vorba despre siguranta persoanelor care folosesc anumite deodorante. Acest lucru este foarte important pentru toate persoanele care au grija de sanatatea lor si nu doresc sa se confrunte cu boli grave din cauza utilizarii parfumurilor si a produselor cosmetice. Deodorantele spray nu intra in contact cu pielea atunci cand sunt aplicate.

Acest lucru inseamna ca nu colecteaza bacteriile care traiesc pe piele si nu le freaca in epiderma prin microfisuri. Acest lucru este foarte important, in special pentru femei, deoarece intrarea microflorei patogene in sange si in limfa duce adesea la neoplasme in glandele mamare si in ganglionii limfatici. Spray-ul poate fi folosit pentru a deodoriza axilele imediat dupa barbierit. Deodorantul roll-on, ca si deodorantul solid, necesita contactul cu pielea in momentul aplicarii.

Acesta poate retine germenii care traiesc pe epiderma si care provoaca mirosul de transpiratie. Desigur, astfel de medicamente au un efect antibacterian, dar nu distrug toate microorganismele si, uneori, pur si simplu inhiba procesele lor vitale. Dar, din pacate, de multe ori acest lucru nu este suficient. De aceea, este atat de important sa folositi deodorantul roll-on numai dupa ce ati curatat pielea.

Puteti folosi toate deodorantele care necesita contactul cu pielea doar dupa 10-12 ore de la barbierit, astfel incat leziunile pielii primite in timpul acestei proceduri sa aiba timp sa se vindece. Compozitia preparatelor joaca, de asemenea, un rol important in ceea ce priveste mentinerea sanatatii.

Nu depinde de forma de eliberare a produsului pe care o preferati, dar necesita o atentie deosebita. Alegeti produse care nu contin triclosan si saruri de aluminiu, deoarece acestea sunt daunatoare pentru piele si pot afecta negativ organele si sistemele interne. Dar extractele naturale de plante, dimpotriva, vor fi benefice pentru piele. Deodorantele roll-on au, de obicei, un parfum subtil, subtil. Acest lucru este in regula daca folositi un alt parfum in timpul zilei. In plus, mirosurile intense si intruzive devin rapid plictisitoare.

De ce transpiram?

Transpiratia este produsa de glandele din stratul mai profund al pielii, dermul. Glandele sudoripare apar pe tot corpul, dar sunt cele mai numeroase pe frunte, axile, palme si talpi. Transpiratia este in principal apa, dar contine si cateva saruri. Functia sa principala este de a controla temperatura corpului. Pe masura ce apa din transpiratie se evapora, suprafata pielii se raceste. O functie suplimentara a transpiratiei este de a ajuta la prindere, prin umezirea usor a palmelor.

Transpiratia normala, sanatoasa este cauzata de:

  • temperaturi calde, cum ar fi vara
  • exercitiu fizic
  • stres emotional
  • consumul de alimente calde sau condimentate
  • febra asociata cu boala.

Transpiratia excesiva este cunoscuta sub numele de hiperhidroza. Hiperidroza idiopatica este cea mai frecventa forma. Se numeste idiopatica pentru ca nu poate fi gasita nicio cauza. Se poate dezvolta in timpul copilariei sau mai tarziu in viata si poate afecta orice parte a corpului, dar palmele si talpile sau axilele sunt zonele cel mai frecvent afectate. Transpiratia excesiva poate aparea chiar si pe vreme rece, dar este mai grava pe vreme calda si atunci cand o persoana se afla sub stres emotional.

Unele cauze cunoscute includ:

  • obezitatea
  • modificari hormonale asociate menopauzei (bufeuri)
  • boli asociate cu febra, cum ar fi infectia sau malaria
  • glanda tiroida hiperactiva (hipertiroidism)
  • Diabet
  • anumite medicamente.

In cele mai multe cazuri, nu sunt necesare investigatii pentru a diagnostica hiperhidroza. Ocazional, se recomanda un test de sange pentru boala tiroidiana.

Tratamentul transpiratiei excesive depinde de cauza. Poate include:

  • scaderea in greutate – daca persoana este supraponderala
  • aplicatii topice (aplicarea substantelor prescrise pe piele), cum ar fi:
  • antiperspirante cu 10–25% saruri de aluminiu
  • medicamente „anticolinergice”, care pot fi disponibile sub forma de crema, spray, pudra, lip, roll-on
0 Shares:
You May Also Like