Ce inseamna si cu ce se ocupa neurologia?

Ce inseamna si cu ce se ocupa neurologia?

Neurologiea este o specialitate medicala care se ocupa cu problemele de functionare si tulburarile functionale ale organelor si sistemelor nervoase. In cadrul unui cabinet de neurologie sunt folosite mai multe tehnici moderne, cum ar fi echipamentele pentru electroencefalografie si tomografie computerizata.

De asemenea, este o ramura a medicinii care studiaza bolile neurologice si comunicarile neuronale. Un cabinet de neurologie poate fi folosit pentru diagnosticarea si tratamentul bolilor neurodegenerative, precum si pentru evaluarea functionalitatii sistemului nervos in cadrul unor cazuri particulare.

Pe de alta parte despre neurologie, putem spune ca este o specialitate medicala care studiaza bolile neurologice, care sunt factorii responsabili de dificultati in functionarea intelectuala a unui om. Un cabinet de neurologie va oferi pacientilor servicii complete pentru tratarea bolilor neurologice. Acestea includ investigarea problemelor, diagnostica si tratamentul bolilor.

Punctie lombara

Neurologul dumneavoastra poate folosi o punctie lombara pentru a va testa lichidul cefalorahidian. Ei pot recomanda procedura daca cred ca simptomele dumneavoastra sunt cauzate de o problema a sistemului nervos care poate fi detectata in lichidul spinal. Procedura presupune introducerea unui ac in coloana vertebrala dupa amortirea acestuia si prelevarea unei mostre de lichid cefalorahidian.

Testul Tensilon

Aceasta procedura va poate ajuta neurologul sa diagnosticheze miastenia gravis. In acest test, medicul dumneavoastra va injecteaza un medicament numit Tensilon. Apoi observa cum va afecteaza miscarile musculare.

Electromiografie (EMG)

Un EMG masoara activitatea electrica dintre creier sau maduva spinarii si un nerv periferic. Acest nerv se gaseste in brate si picioare si este responsabil pentru controlul muschilor in timpul miscarii si odihnei. EMG-urile va pot ajuta neurologul sa diagnosticheze boala maduvei spinarii, precum si disfunctia generala a muschilor sau a nervilor.

In timpul acestui test, neurologul-tehnician introduce electrozi mici in muschi pentru a ajuta la masurarea activitatii in perioadele de miscare si odihna. O astfel de activitate este inregistrata de o masina atasata la electrozi cu o serie de fire, care poate fi oarecum incomoda.

Alte teste:

Neurologii pot folosi si alte tipuri de teste. Desi este posibil sa nu efectueze testul, ei il pot comanda, il pot revizui si interpreta rezultatele.

Pentru a pune un diagnostic, un neurolog poate folosi teste imagistice, cum ar fi:

  • tomografie computerizata sau tomografie computerizata;
  • imagistica prin rezonanta magnetica sau scanare RMN;
  • tomografie cu emisie de pozitroni sau scanare PET;

Alte proceduri de diagnosticare includ studiile de somn si angiografia. Angiografia determina blocaje in vasele de sânge care merg la creier.

Daca ati observat o tulburare in aceste domenii, nu ezitati sa va adresati unui cabinet de neurologie pentru a obtine astfel un diagnostic clar. In cazul in care problemele nu au luat nastere din cauza unei boli definitiv identificate, cabinetul de neurologie poate solicita si consultanta medicala extensiva pentru a evalua situatia pacientului.

Neurologul dumneavoastra va poate ajuta sa va gestionati simptomele si tulburarea neurologica singur sau cu medicul dumneavoastra primar si alti specialisti. In aceste conditii veti sti mereu ca sunteti in siguranta, si veti lua la timp deciziile potrivite pentru a va bucura de o stare de sanatate excelenta din toate punctele de vedere.

0 Shares:
You May Also Like