7 beneficii ale unei căzi cu hidromasaj

A fost o zi lungă și grea și o baie în cada cu hidromasaj poate fi exact terapia de care aveți nevoie pentru a vă relaxa și a evada. Pe lângă faptul că vă ajută să vă relaxați, se pare că petrecerea timpului într-o cadă cu hidromasaj poate oferi și alte beneficii.

Indiferent dacă sunteți proprietar de cadă cu hidromasaj sau folosiți jacuzzi-ul de la un centru spa, există câteva lucruri importante pe care trebuie să le știți pentru a profita la maximum de experiența dvs. în cada cu hidromasaj.

Aşadar, care sunt beneficiile pentru sănătate ale utilizării unei căzi cu hidromasaj?

1. Reducerea stresului

Unul dintre cele mai evidente beneficii ale unei căzi cu hidromasaj este potențialul de a ajuta la atenuarea tensiunilor zilei. Efectul calmant al apei calde și al jeturilor de masaj poate ajuta la ameliorarea stresului fizic, emoțional și mental. Dacă doriți, puteți spori acest efect de eliberare a stresului și mai mult cu muzică liniştită, iluminare slabă sau aromoterapie.

2. Relaxarea musculară

Apa fierbinte și acțiunea de masaj a jeturilor din cada cu hidromasaj pot fi o modalitate eficientă de a ajuta la relaxare și la calmarea mușchilor atrofiaţi și încordați. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerilor. O baie cu hidromasaj înainte de antrenament poate reduce, de asemenea, riscul de accidentare.

3. Somn mai bun

Potrivit cercetărilor, simpla relaxare obținută dintr-o baie în cada cu hidromasaj poate fi suficientă pentru a vă ajuta să treceți la un somn mai liniștit.

4. Ameliorarea durerii

Baia într-o cadă cu hidromasaj poate ameliora anumite tipuri de durere prin relaxarea mușchilor, articulațiilor și tendoanelor tensionate. Dacă aveți artrită, căldura și jeturile de masaj pot ajuta la ușurarea rigidității și inflamației care provoacă durere. Apa vă susține corpul și reduce greutatea articulațiilor, ceea ce ajută la îmbunătățirea flexibilității și a amplitudinii de mișcare.

5. Sănătate cardiovasculară mai bună

Relaxarea într-o cadă cu hidromasaj poate crește ritmul cardiac și scădea tensiunea arterială. Potrivit unui studiu din 2016, baia în apă caldă poate avea efecte „robuste” asupra funcției vasculare și a tensiunii arteriale. Autorii studiului au sugerat că terapia cu căldură pasivă poate ajuta la reducerea riscului cardiovascular și a mortalității, în special în rândul celor cu capacitatea limitată de a face mișcare.

Cercetări anterioare au descoperit că scufundarea într-o cadă cu hidromasaj timp de 10 minute poate scădea tensiunea arterială și este probabil sigură pentru majoritatea persoanelor cu hipertensiune arterială tratată.

6. Sensibilitate îmbunătățită la insulină

Unii cercetători susţin ipoteza că terapia termică regulată folosind saune sau băi fierbinți poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină și poate fi benefică pentru gestionarea diabetului. În plus, o recenzie din 2015 a constatat că terapia cu saună și hidromasaj poate aduce beneficii persoanelor cu obezitate și diabet.

7. Arderea caloriilor

Într-un mic studiu din 2016, participanții au stat într-o baie fierbinte până la talie timp de o oră și au ars aproximativ același număr de calorii ca la o plimbare de 30 de minute. Asta nu înseamnă că ar trebui să ia locul exercițiului, dar ar putea ajuta metabolismul, în special pentru cei cărora le este greu să facă mișcare.

Pentru o experienţă completă de hidroterapie vă recomandăm cazare in apartament cu jacuzzi Brasov, unde beneficiaţi de propriul jacuzzi în aer liber şi de condiţii excelente pentru a vă relaxa şi recăpăta întreaga energie.

0 Shares:
You May Also Like