Certificate ISO: Aflati ce sunt si cum va pot ajuta compania

Certificate ISO: Aflati ce sunt si cum va pot ajuta compania

Certificatele ISO pot fi intelese ca sinonime cu faptul ca societatea care le detine respecta standardul ISO indicat. Acest lucru este acelasi lucru cu a spune ca standardele incluse in acest standard sunt corect implementate sau, vazute intr-un alt mod, ca ne confruntam cu o companie competenta si de incredere. Ca regula generala, a avea certificate ISO se traduce intr-o crestere a cifrei de afaceri, de aceea companiile incearca sa le obtina.

Certificatul de calitate ISO 9001

Desi exista mai multe certificate ISO, nu exista nici o negare a faptului ca unul iese in evidenta de restul: certificatul de calitate ISO 9001.

Majoritatea companiilor sunt interesate sa-l obtina, deoarece este o recunoastere a implementarii unui sistem de management al calitatii si atrage noi clienti, cum ar fi mustele la miere. Cu toate acestea, obtinerea acesteia nu este o floare a unei zile si necesita implicarea tuturor, inclusiv a conducerii organizatiei. Ai nevoie de un Certificat iso 9001? Acceseaza site-ul!

Desi exista mai multe certificate ISO, nu exista nici o negare a faptului ca unul iese in evidenta de restul: certificatul de calitate ISO 9001.

In general, pasii de urmat pentru a obtine ISO 9001 sunt:

 • Planificati un sistem care permite identificarea si analizarea tuturor proceselor dezvoltate de companie.
 • Formare in calitate, adica dobandirea abilitatilor de a dezvolta procese cu o calitate adecvata. Acest punct necesita, de obicei, participarea unui consultant extern sau a unor specialisti in domeniu.
 • Documentati intregul proces pentru a asigura eficienta si a preveni repetarea actiunilor redundante.
 • Implementati procesele cerute de sistemul de management al calitatii ISO 9001.
 • Audit de certificare care asigura ca etapele de mai sus au fost efectuate corect si in mod corespunzator.

In orice caz, obtinerea certificatului ISO 9001 nu va fi sfarsitul procesului, deoarece trebuie sa se asigure, de asemenea, ca noul sistem stabilit este mentinut in timp si intr-un mod adecvat.

Alte certificate ISO

Dincolo de calitate si eficienta, companiile de pe piata actuala manifesta, de asemenea, interes pentru a avea certificate ISO care pot contribui la imbunatatirea imaginii lor externe si pentru lucratorii insisi. Acesta este cazul:

Certificate ISO de management de mediu

 • Certificat ISO 14001: Acesta subliniaza angajamentul reflectat de o companie cu mediul inconjurator, in ideea de a-l respecta si de a minimiza impactul activitatii sale productive asupra acesteia.
 • Certificat ISO 5001: Acesta garanteaza ca societatea utilizeaza in mod responsabil energia in timpul procesului sau de productie, avand ca scop obtinerea eficientei energetice.

Certificate ISO de risc si siguranta

 • Certificat ISO 27001:Se asigura ca nu se va comite nicio neglijenta in ceea ce priveste securitatea si ca sunt indeplinite cerintele legale privind manipularea informatiilor.
 • Certificat ISO 22301: Se asigura ca societatea a identificat potentialele amenintari la care este expusa si cum sa isi consolideze propria capacitate.
 • Certificat ISO 39001:Acesta informeaza ca societatea are cunostinte si a implementat masurile care trebuie stabilite pentru a avea siguranta necesara traficului rutier.
 • Certificat ISO 45001: Certifica conformitatea cu standardele Sistemului de Management al Sanatatii si Securitatii Ocupationale.

Companii de logistica si certificate ISO

In functie de certificatele ISO despre care vorbim, este posibil ca unele companii sa nu aiba posibilitatea de a le obtine. In orice caz, majoritatea certificatelor sunt disponibile pentru toate tipurile de companii si, desi obtinerea lor poate fi o cheltuiala, ar trebui sa dea roade si in avantaje competitive care plaseaza soldul final intr-un rezultat pozitiv.

Probabil principalul avantaj este cresterea cifrei de afaceri mentionata mai sus. Posibilitatea de a se lauda cu o certificare ISO prezinta compania in fata clientului ca o valoare sigura a calitatii serviciului, adica creste atractivitatea si faciliteaza decizia clientului de a paria pe noi.

Probabil principalul avantaj este cresterea cifrei de afaceri mentionata mai sus. Posibilitatea de a se lauda cu o certificare ISO prezinta compania in fata clientului ca o valoare sigura a calitatii in serviciu.

In plus, existenta unor certificate legate de mediu sau de utilizarea energiilor regenerabile se poate traduce, de asemenea, intr-o reducere a impozitelor sau taxelor care trebuie platite statului. Un avantaj interesant mai ales daca stim cum sa-l mentinem in timp.

In cele din urma, certificarile ISO pot fi intelese ca un mare avantaj atunci cand vine vorba de atragerea de lucratori mai buni. Este clar ca cei mai buni lucratori cauta cele mai bune companii, lucru care nu mai este sinonim doar cu salariile mari, ci si cu lucrul in companii care au conditii bune de munca sau chiar o etica buna in afaceri.

Concluzie

In concluzie, trebuie sa subliniem importanta punerii in aplicare a acestui standard.

Dincolo de beneficiile pentru compania in sine si clientii sai, angajatii sunt, de asemenea, motivati sa lucreze mai bine. Faptul de a avea lucratori concentrati este un mare avantaj, deoarece o echipa motivata este o echipa productiva, capabila sa transmita motivatia consumatorilor si furnizorilor.

0 Shares:
You May Also Like
Cum functioneaza moneda
Read More

Cum functioneaza moneda?

Intr-adevar, majoritatea banilor exista astazi ca bani de credit sau ca inregistrari electronice stocate in baze de date…