Este mai profitabil sa inchiriezi sau sa cumperi?

Este mai profitabil sa inchiriezi sau sa cumperi?

Daca este in capul tau sa schimbi locuinta sau sa devii independent si indoieli intre cumparare sau inchiriere, ar fi recomandabil ca inainte de a lua o decizie, sa te documentezi si sa-ti pretuiesti perspectivele de angajare si de familie. In aceste cazuri, cel mai bine este sa evitati sa fiti impulsivi.

Vezi si oferta de case si vile de vanzare in Popesti Leordeni.

Inchirierea

In EUROPA, doar 22% din populatie prefera sa inchirieze. Restul de 78% ar putea crede ca inchirierea arunca bani pe fereastra, asa cum s-a spus intotdeauna. Adica, in cazul in care chiria este similara cu rata de ipoteca, este mai profitabil sa se cumpere, pentru ca atunci in 20 de ani proprietatea va fi a ta, si daca o inchiriati nu.

Aveti grija pentru ca acest rationament are capete diferite… cine stie daca in 20 de ani casa va avea pretul crescut?

Logica ne spune ca ar trebui sa mearga in sus sau cel putin in paralel dar realitatea arata ca acest lucru nu este mereu adevarat.

In realitate, pretul unei locuinte in viitor depinde de mai multi factori in care poti face putin sau nimic: criza, bule economice, inflatie…

Te intereseaza sa cumperi o casa acum?

Pentru Manuel Gandarias, directorul Cabinetului de Studii al portalului imobiliar din Spania, “inchirierea este o decizie importanta atata timp cat este stabilita ca masura temporara sau legata de mobilitatea chiriasului, dar propusa ca alternativa pe termen lung nu ar avea atat de mult sens”.

Purtatorul de cuvant al portalului imobiliar este de acord ca majorarile de preturi ale “boom-ului imobiliar” nu vor reveni, in conditiile in care “aceste niveluri au dezechilibrat relatia dintre cerere si oferta, dar nu se poate spune ca preturile nu vor mai creste, pentru ca o vor face”.

Investitii imobiliare: Care sunt modalitatile de a investi in propria casa

Investitia in propria casa va fi intotdeauna o decizie buna, deoarece este posibil sa o utilizati pentru a genera venituri sau pentru a opri plata unei chirii, in acest fel puteti economisi sau genera venituri suplimentare.

In plus, este important sa stiti ca o casa nu isi pierde valoarea, dimpotriva, cu diferitele lucrari de imbunatatire care sunt efectuate, cum ar fi parcuri, centre comerciale, drumuri principale si mai mult, valoarea proprietatii poate creste.

Daca inca nu sunteti sigur cum o investitie poate fi achizitionarea propriei case, aici stergem cateva indoieli pe care ar trebui sa le luati in considerare.

Aceasta optiune este utilizata pe scara larga pentru a genera venituri suplimentare. Amintiti-va ca exista diferite modalitati de a va inchiria propria casa. Desi, este obisnuit sa va inchiriati intreaga casa in timp ce locuiti intr-o alta casa si, astfel, sa faceti plata ipotecara “sa se plateasca singura” sau sa genereze venituri suplimentare; Un alt mod de a-ti inchiria casa si care este mai folosit de tineri sau de persoanele care nu au inca o familie, este sa ai coleg de camera.

Un coleg de camera va permite sa reduceti cheltuielile casei in timp ce va bucurati de casa. Este important ca, daca alegeti aceasta optiune, persoana sa fie de incredere si trebuie sa stabiliti reguli clare de coexistenta pentru a evita problemele in viitor.

De ce ai nevoie pentru a cumpara propria casa?

Economisirea este cu siguranta una dintre cele mai bune optiuni pentru a realiza cumpararea propriei case. In timp ce puteti opta pentru un credit ipotecar, economisirea va va ajuta intotdeauna sa va indepliniti mai bine obiectivele.

In ce sa investesti: Cumpara sa revanzi

Nu ezitati, este, de asemenea, o modalitate foarte buna de a genera venituri. Dupa ce ati locuit o vreme si v-ati bucurat de propria casa, va puteti vinde casa la un pret mai bun datorita imbunatatirilor urbanizarii sau imbunatatirilor pe care le-ati facut casei dvs.

Cumparati sa traiti si sa salvati

Stiati ca inchirierea unei case poate fi mai scumpa decat a avea propria casa? Amintiti-va ca cumpararea casa ta este o investitie. Daca o cumperi cu un imprumut, acesta se va epuiza si atunci casa ta va fi lasata in proprietate si in cazul in care o cumperi in numerar nu vei plati costurile unei chirii care poate fi adesea egala sau mai mare decat costul unei rate de credit ipotecar.

Odata ce ai propria casa, te poti bucura de linistea si banii tai alaturi de familie, pe langa faptul ca continui sa economisesti pentru viitor.

O investitie intr-un bun imobiliar a fost si va fi intotdeauna o buna optiune. Plata unei chirii in cazul in care casa nu este a ta, va fi o plata practic in van. O casa doar a ta iti va oferi libertatea de a utiliza spatiul dupa bunul plac, de a moderniza fara sa ceri permisiune proprietarului, pentru ca acela vei fi chiar tu.

0 Shares:
You May Also Like