Criteriile de care să ții cont atunci când alegi plitele încorporabile

Criteriile de care să ții cont atunci când alegi plitele încorporabile

Fie că îți dorești să înlocuiești vechea ta plită încorporabilă, fie că aceasta nu mai funcționează sau că vrei să renovezi noua bucătărie, alegerea unei plite încorporabile este un lucru primordial. Modelele de plite încorporabile fac parte din elementele indispensabile din bucătărie care îți vor permite să prepari cele mai delicioase mese în viața de zi cu zi. Dar, oferta de pe piață este una foarte largă.

Iată deci un mic ghid care te va ajuta să alegi așa cum trebuie modelul de plită încorporabilă care se potrivește atât stilului bucătăriei tale, cât și obiceiurilor tale.

Tip de energie folosit, dimensiuni, avantaje, consum de energie și opțiuni în ceea ce privește siguranța… să vedem care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi plitele încorporabile, modele de electrocasnice indispensabile din bucătărie.

Pe lângă energia care permite funcționarea plitei sau tehnologia acesteia, adică gaz sau electricitate, există câteva opțiuni posibile care reprezintă avantaje importante care pot îmbunătăți confortul și siguranța plitei.

Află mai multe despre aceste opțiuni și beneficiile lor în acest ghid, care te va ajuta să decizi care este cea mai bună placă de gătit pentru tine.

Numărul de arzătoare. Plitele încorporabile, fie că alegi un model pe gaz, fie că alegi un model electric, sunt disponibile într-un număr mare de dimensiuni,  mergând de la plitele domino, la o versiune foarte mare. Astfel că, se pot găsi pe piață, modele care au între 2 și 5 arzătoare. Această mare varietate de dimensiuni si numărul de arzătoare vor permite fiecăruia să găsească plita încorporabilă potrivită bucătăriei sale și obiceiurilor sale.

Dimensiunea arzătoarelor. Este un alt criteriu important de care să ții cont. Este un lucru variabil însă pentru ca toată lumea să găsească un model de plită care i se potrivește și care corespunde mai multor tipuri sau dimensiuni de oale sau tigăi.

Arzătoarele care sunt perfect adaptate la dimensiunea vasului de gătit vor evita consumul excesiv de energie electrică: un foc prea mic pentru vas va trebui să producă mai multă energie pentru a obține și a menține căldura dorită, în timp ce un foc prea mare pentru vas va cauza pierderi inutile de căldură și energie.

Prin urmare, o plită cu arzătoare de dimensiuni diferite va oferi o mai mare flexibilitate de utilizare.

Designul. Designul este un alt criteriu de care să ții cont. Plitele încorporabile arborează stiluri diferite pentru a se putea adapta mai multor tipuri de design sau ambianțe de bucătărie.

Poți alege o plită cu un stil clasic și sobru, sau să preferi o plită cu un stil retro care amestecă, de exemplu, sticlă și fontă, sau să alegi o plită care adoptă un stil hotărât modern, cu linii sobre și pure.

Consumul de electricitate. Criteriul consumului de energie este foarte important atunci când se alege o plită încorporabilă electrică. Este vorba de a alege între o plită ceramică sau cu inducție. Chiar dacă plăcile de gătit ceramice au un preț de achiziție mai mic decât modelele cu inducție, acestea vor consuma mai multă energie.

Nivelul de putere este un alt criteriu de care trebuie să se țină cont atunci când alegi o plită încorporabilă. În funcție de modelul de plită, vei găsi mai multe sau mai puține niveluri de putere.

 

0 Shares:
You May Also Like