Cartuse filtrante pentru osmoza inversa domestica

Cartuse filtrante pentru osmoza inversa domestica

Echipamentele casnice care purifica apa prin osmoza inversa au o serie de filtre sau cartuse inainte si dupa membrana de osmoza inversa. Cititi in continuare acest articol pentru a afla toate detaliile despre aceste cartuse filtre apa.

Ce cartuse filtrante sunt utilizate in principal?

 1. Cartusele filtrante in functie de rolul lor

Precartusele. Functia lor principala este de a proteja membrana de substantele care o pot deteriora.

Al doilea element este unul sau doua filtre cu carbune activ, a caror functie principala este de a elimina clorul din apa, deoarece este important pentru membrana.

In ceea ce priveste post-cartusele, gasim trei tipuri diferite, desi au doar unul dintre ele:

 • Cel pe care o aduc de obicei in standard este carbunele activ pentru eliminarea mirosului si gustului – apa de osmoza are un usor gust metalic. Acest gust este corectat cu acest filtru.
 • Un altul pe care il putem gasi este carbunele activ cu efect bactericid. Functia sa este de a “ucide bacteriile” care pot iesi din osmoza. In opinia noastra, daca osmoza functioneaza regulat si nu curatam robinetul cu carpa de curatat blatul, nu este necesar, deoarece nicio bacterie nu poate trece prin membrana si, daca nu este contaminata de robinet, apa trebuie sa fie in stare buna.
 • Al treilea filtru este un cartus remineralizant; Este cea pe care o consideram ideala, functia sa este de a furniza saruri controlate apei de osmoza.
 1. Cartusele filtrante in functie de forma lor

In ceea ce priveste forma, gasim mai multe tipuri:

 • Cartuse care sunt instalate intr-un pahar, filtrarea este in profunzime; Apa de filtrat trece prin filtru perpendicular, iar apa filtrata iese prin centrul cartusului, care este gol. Avem doua subtipuri principale:
  • Cartusele standard sunt introduse intr-un pahar si stoarcerea paharului este cea care impiedica amestecarea apei nefiltrate cu apa filtrata.
  • Cartusele de tip slim sau Osmotic, care au un mamelon cu inele O pentru a separa cele doua ape.
 • Celalalt tip de cartuse se numesc cartuse online (in-line); Apa de filtrat intra printr-un capat si iese prin celalalt. Si putem gasi urmatoarele variante in functie de tipul de conexiune:
  • Cartuse filtrante cu racord rapid; Cartusul are doua orificii filetate, in care fitingul este filetat si tubul ar fi la celalalt capat.Acest capat poate fi filetat la vedere sau cu o clema rapida:
  • Cartuse de filtrare in linie cu robinet; Conectarea acestor filtre se face printr-un click rapid, varful actionand ca un niplu la fiecare dintre capetele filtrului.
  • O varianta a sistemului de tevi este U-tang; cele doua varfuri sunt la acelasi capat al filtrului.

Fiecare asamblator de osmoza se joaca cu aceasta varietate de filtre pentru a incerca sa se diferentieze de concurenta si astfel incat clientul sa fie obligat sa cumpere piese de schimb de la el. Dar, ca tot in aceasta viata, producatorii de filtre au toate versiunile, astfel incat utilizatorul unui sistem de osmoza domestica nu ar trebui sa fie legat de persoana care le-a vandut echipamentul.

Exista multi clienti care intreaba doar despre filtrele marcii lor de osmoza si vrem sa le spunem tuturor ca filtrele sunt toate standard, ca singurul lucru diferit sunt siglele de pe ele. Singurul lucru care trebuie garantat este ca filtrul este de calitate si respecta reglementarile europene.

0 Shares:
You May Also Like