De ce tot mai multe persoane cumpara masini in leasing?

De ce tot mai multe persoane cumpara masini in leasing?

Cu siguranta, una dintre cele mai importante decizii pe care o poti lua atunci cand vrei sa achizitionezi un vehicul este sa alegi intre cumparare sau leasing. Ambele optiuni au avantaje si dezavantaje, iar decizia finala depinde de necesitatile si preferintele fiecarei persoane.

In acest articol, ne vom concentra asupra avantajelor leasingului auto si vom oferi informatii care te vor ajuta sa iei o decizie mai informata.

Plati lunare mai mici

Unul dintre cele mai mari avantaje ale leasingului auto este faptul ca platile lunare sunt mai mici decat in cazul cumpararii unui vehicul nou. De obicei, platile lunare pentru leasing includ doar diferenta dintre pretul de achizitie al masinii si valoarea sa residuala la sfarsitul contractului de leasing, plus dobanzile si taxele.

Acest lucru face leasingul o optiune atractiva pentru cei care isi doresc sa aiba acces la un vehicul nou si modern, dar nu isi doresc sa plateasca costul integral al acestuia.

Acces la vehicule noi si moderne

Leasingul auto iti ofera posibilitatea de a avea acces la un vehicul nou si modern la intervale regulate de timp. In general, contractele de leasing au o durata de cativa ani, ceea ce inseamna ca poti schimba masina la sfarsitul perioadei de leasing si sa alegi un model mai nou si mai avansat tehnologic.

Protectie impotriva devalorizarii vehiculului

Atunci cand achizitionezi un vehicul, acesta isi pierde valoarea pe masura ce este utilizat si are kilometrajul crescut. In cazul leasingului auto, proprietarul masinii este compania de leasing, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa iti faci griji in privinta devalorizarii vehiculului. In plus, la sfarsitul contractului de leasing, poti returna masina si sa nu iti mai faci griji in privinta vanzarii acesteia.

Flexibilitate in privinta utilizarii vehiculului

In cazul in care doresti sa schimbi vehiculul inainte de expirarea contractului de leasing, poti face acest lucru prin optiunea de “inlocuire anticipata”. Aceasta optiune iti ofera flexibilitatea de a-ti schimba masina daca ai nevoie de o alta marime sau tip de vehicul. In plus, poti negocia cu compania de leasing pentru a ajusta durata contractului si a platilor lunare in functie de nevoile tale.

Posibilitatea de a achizitiona vehiculul la sfarsitul contractului

La sfarsitul perioadei de leasing, ai posibilitatea de a achizitiona vehiculul. Valoarea de achizitie este stabilita de la inceputul contractului, prin urmare stii exact cat trebuie sa platesti pentru a deveni proprietarul masinii. Aceasta optiune poate fi atractiva pentru cei care si-au indragit masina si doresc sa o pastreze.

In concluzie, leasingul auto poate fi o optiune atractiva pentru cei care doresc sa aiba acces la un vehicul nou si modern, dar nu doresc sa achizitioneze unul. Platile lunare sunt mai mici, responsabilitatea pentru reparatii si intretinere este limitata, iar accesul la vehicule noi si moderne este usor de obtinut.

Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de limitarile in privinta utilizarii si kilometrajului, precum si de costurile suplimentare pentru depasirea acestor limite. Inainte de a lua o decizie, analizeaza atent avantajele si dezavantajele leasingului auto si alege optiunea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Cum a fost influentata industria auto in trecut?

Au fost si efecte sociale. Muzica ar fi facuta despre masini, precum „In My Merry Oldsmobile” (o traditie care continua), in timp ce, in 1896, William Jennings Bryan va fi primul candidat la presedintie care va campa intr-o masina (un Mueller donat), in Decatur, Illinois.

Trei ani mai tarziu, Jacob German avea sa inceapa o traditie pentru soferii de taxi din New York , atunci cand a accelerat pe Lexington Avenue , cu viteza „nesabuita” de 19 km/h (12 mph). De asemenea, in 1899, Akron, Ohio , a adoptat primul vagon autopropulsat paddy .

Pana in 1900, primele centre ale industriei auto nationale s-au dezvoltat in multe tari, inclusiv in Belgia (casa lui Vincke, care a copiat Benz; Germain , un pseudo-Panhard; si Linon si Nagant , ambele bazate pe Gobron-Brillié ). Elvetia (condusa de Fritz Henriod , Rudolf Egg, Saurer , Johann Weber si Lorenz Popp ), Vagnfabrik AB in Suedia, Hammel (de AF Hammel si HU Johansen la Copenhaga, in Danemarca, care a construit doar unul masina, ca. 1886), Irgens (incepand in Bergen, Norvegia, in 1883, dar fara succes),   Italia (unde FIAT a inceput in 1899) si pana in Australia (unde Pioneer si -a infiintat magazinul in 1898, cu un parafina arhaica -vagon alimentat cu pivot central-directionat).

Intre timp, comertul de export incepuse, Koch exportand masini si camioane din Paris in Tunisia, Egipt, Iran si Indiile de Est Olandeze .   de masini cu motor au fost, de asemenea, exportate in coloniile britanice, de exemplu, prima a fost expediata in India in 1897.

De-a lungul erei masinilor veterane, automobilul a fost vazut mai mult ca o noutate decat ca un dispozitiv cu adevarat util. Avariile erau frecvente, combustibilul era greu de obtinut, drumurile potrivite pentru calatorii erau rare, iar inovatia rapida insemna ca o masina veche de un an era aproape fara valoare.

Descoperiri majore in demonstrarea utilitatii automobilului au venit odata cu conducerea istorica pe distante lungi a lui Bertha Benz in 1888, cand a calatorit mai mult de 80 km (50 mile) de la Mannheim la Pforzheim , pentru a-i face pe oameni constienti de potentialul vehiculelor pe care le avea. sotul, Karl Benz, a fabricat si dupa Horatio Nelson JacksonConducerea transcontinentala de succes a lui prin SUA in 1903 cu o masina Winton.

Multe masini mai vechi fabricate au fost realizate cu o linie de asamblare care ar ajuta la producerea in masa a masinilor, un sistem care continua sa fie utilizat datorita eficientei sale.

0 Shares:
You May Also Like