Cum să îngrijești Hortensia – “Vanille-Fraise”? Iată informațiile pe care trebuie să le știi pentru a te bucura de frumusețea florilor sale!

Cum să îngrijești Hortensia - "Vanille-Fraise"? Iată informațiile pe care trebuie să le știi pentru a te bucura de frumusețea florilor sale!

Hydrangea Vanille-Fraise reprezintă o varietate de hortensie, cu flori în formă de ciorchine, foarte mari, care apar la mijlocul verii. Florile sale albe la început, încep să devină treptat roz-zmeură la începutul toamnei. Florile cresc până la treizeci de centimetri lungime, respectiv douăzeci de centimetri lățime și rămân pe plantă mult timp. Frunzele sunt de culoare verde intens, ovale și ascuțite la vârf. Se recomandă tăierea frecventă înainte de apariția mugurilor, pentru a crea o tufă uniformă și compactă. 

În continuarea articolului, vei afla cum să crești și să îngrijești acești arbuști foarte îndrăgiți!

Printre soiurile de hortensie cultivate în gradină se numără și Hortensia Vanille Fraise, fiind una dintre cele mai frumoase. Acest arbust decorativ poate atinge o înălțime de 2 metri, având flori uriașe în formă de con. Culorile schimbate ale inflorescențelor o disting. Dacă vrei și tu să plantezi astfel de plante colorate în grădina ta, intră pe Verdena.ro, vezi aici hortensia Vanille Fraise și studiază caracteristicile sale. 

  • Hortensia este o floare de gradină?

Când lemnul se solidifică sau moare, hortensia nu rezistă la temperaturi sub 14-16 grade Celsius. În mod similar, Hortensia vara nu tolerează temperaturi mai mari de 22 grade Celsius. Florile mor mai repede la temperaturi mai ridicate și sunt mai rezistente la temperaturi mai scăzute. Temperatura ideală pentru ele este de 15 grade Celsius.

În timp ce hortensia poate fi plantată cu siguranță în grădina ta., este foarte posibil să înghețe iarna. Este recomandat să o înveleşti cu paie sau alte materiale pentru a proteja de frig tulpina și ramurile plantei. Cu toate acestea, nimeni nu garantează că nu va îngheța.

  • Cum îngrijești Hortensia?

Dacă alegi să cultivi hortensia acasă, aceasta nu o să reziste mai mult de 2-3 ani. Pentru ca hortensia să înflorească, are nevoie de un timp de „iernat”. Iernatul marchează uscarea florilor și a frunzelor. Pentru a face acest lucru, hortensia are nevoie de temperaturi favorabile, peste limita de îngheț, dar nu mai mult de 10-12 grade iarna. Acest lucru poate fi făcut în sere, solarii, garaje sau balcoane, dar trebuie să ai grijă la ger, în special dacă păstrezi hortensiile în ghiveci.

  • Unde plantezi Hortensia pentru a rezista pe timpul iernii, în grădină?

Este recomandat să plantezi Hortensia în apropierea zidurilor încălzite ale casei sau ale unei structuri încălzite, pe timpul iernii, dacă locuiești la câmpie, sate, zone submontane sau depresiuni. Clădirile radiază căldura și cresc temperatura resimțită de rădăcinile hortensiei, făcând planta să reziste iarna.

  • Când putem planta Hortensia?

Se poate planta atât primăvara, cât și toamna. Este de preferat să se cultive în recipiente mai mari, care pot fi mutate în zone ferite de îngheț.

  • De câtă apă are nevoie hortensia?

Hortensia necesită multă apă, în special atunci când planta este tânără și rădăcinile acesteia nu sunt încă dezvoltate în totalitate. Udă plantă minimum o dată pe săptămână, în special în timpul sezonului cald. Acordă atenție secetei în gradină. Primăvara și toamna, hortensia nu necesită fertilizare suplimentară. Deoarece există o cantitate excesivă de macroelemente, floarea va fi mai puțin bogată în frunze și mai puțin înfloritoare. Așadar, nu exagera cu apa!

În concluzie, Hortensia Vanille Fraise va aduce un plus de culoare și rafinament grădinii tale. Aceasta se adaptează de minune aranjamentelor mixte.

Sursă foto: Unsplash.com.

0 Shares:
You May Also Like