Vrei să te muți în București? Află ce vei găsi și ce nu vei găsi în capitală

Vrei să te muți în București? Află ce vei găsi și ce nu vei găsi în capitală

Poză de Katie Moon pe Unsplash.com

Mobilitatea este unul dintre cuvintele cheie ale lumii moderne, astfel că dacă vrei să reușești în carieră sau să deschizi o afacere se poate să fie nevoie să te muți din orașul natal. Iar capitala este, fără doar și poate, locul în care ai unele dintre cele mai mari șanse de reușită. Cu toate acestea, mutarea în București poate veni cu mai multe schimbări decât te-ai aștepta.

Mai jos, poți afla ce vei găsi și ce nu vei găsi în București, precum și cum te poți adapta noilor schimbări care te așteaptă.

 

La ce să te aștepți odată cu mutarea în București

 

Ce vei găsi în București odată ce te-ai mutat

Bucureștiul este cunoscut drept cel mai aglomerat oraș din România, ba chiar unul dintre cele mai aglomerate din Europa, așadar, nu te aștepta la liniștea de acasă. Dimineața, după-amiaza, chiar și noaptea vei observa cum liniștea este un lux pe care rar ți-l vei permite, indiferent de cartierul în care vei locui.

Pe lângă aglomerație și zgomot care sunt mai puțin plăcute, Bucureștiul vine și cu o mulțime de lucruri bune, printre care:

  • multe evenimente, așadar, activități culturale pe alese;
  • varietate culturală, ceea ce te va face să simți cu adevărat că locuiești într-o capitală europeană;
  • multe oportunități de a crea conexiuni cu persoane din aceeași sferă de interes, indiferent că te muți pentru a munci sau pentru a deschide o afacere.

Chiar și cu toate aceste părți bune, este bine să vizitezi Bucureștiul de câteva ori pentru a ști la ce să te aștepți odată ce acest oraș va deveni noua ta casă.

Ce nu vei găsi în București

Pe lista celor mai importante lucruri pe care nu le vei găsi în București sunt locurile de parcare. Așadar, dacă te muți și ai și un autoturism, trebuie să te pregătești dinainte în acest scop. Ce poți face? În primul rând să găsești o chirie care să aibă pe cât posibil și un loc de parcare inclus. În acest fel vei putea circula mai mult cu mijloacele de transport în comun, putând să iei mașina doar în caz de nevoie.

O altă idee bună este să închei o asigurare CASCO pentru mașină care îți poate fi de ajutor în traficul aglomerat din București. La Asirom.ro, vei găsi variante potrivite pentru nevoile tale, astfel încât, dacă ești nevoit sau nevoită să pleci cu autoturismul personal, să ai o plasă de siguranță până te obișnuiești cu felul în care se circulă în capitală și nu numai.

Ce nu vei mai găsi în București? Chirii ieftine, mai ales dacă dorești și un loc de parcare inclus. În acest sens, o opțiune este să începi să cauți o locuință cât mai curând pentru a ști care este bugetul pe care trebuie să îl pregătești.

În concluzie, Bucureștiul are și bune și rele, la fel ca orice alt oraș. Important este să îți creezi așteptări realiste și să te adaptezi schimbărilor cu care te vei obișnui treptat.

0 Shares:
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

You May Also Like