Cum sunt vazute funeraliile in lume?

Cum sunt vazute funeraliile in lume?

Celebrarea mortii este un aspect important al multor culturi din intreaga lume. Exista numeroase moduri in care diferite culturi isi onoreaza mortii, de la ceremonii religioase la rituri traditionale.

In culturile occidentale, cele mai frecvente moduri de a sarbatori moartea sunt prin organizarea de funeralii si prin pomenirea decedatilor prin intermediul serviciilor religioase sau a adunarilor de rugaciune. In unele culturi, oamenii poarta haine negre in semn de respect pentru cei care au murit, iar florile sunt adesea oferite ca simbol al respectului si al durerii.

In multe culturi din Asia, Africa si America de Sud, sarbatorirea mortii implica adesea o serie de ritualuri si ceremonii care au rolul de a ajuta persoana decedata sa treaca in lumea de dincolo. De exemplu, in Japonia, se organizeaza ceremonii funerare traditionale numite “nokanshi”, in care se ofera mancare si bauturi pentru cei care au murit si se aprind lumanari in semn de respect.

In India, exista o ceremonie funerara numita “antyeshti”, care include ritualuri de spalare a corpului, imbracarea in haine simple si aprinderea unui rug. In multe culturi africane, sarbatorirea mortii include adesea muzica si dansuri, precum si oferirea de mancare si bauturi pentru cei care au murit.

In culturile precolumbiene din America de Sud, sarbatorirea mortii era adesea legata de credintele religioase si de riturile traditionale ale triburilor. De exemplu, in cultura inca, se credea ca persoanele decedate treceau intr-o lume spirituala in care puteau fi inca prezente printre cei vii. In consecinta, se organizau ceremonii funerare care aveau rolul de a ajuta persoanele decedate sa faca aceasta trecere.

In Romania, celebrerea mortii implica adesea o serie de ceremonii religioase si traditionale care au rolul de a onora memoria persoanelor decedate. Aceste ceremonii pot include servicii religioase, parastase, precum si alte ritualuri care au ca scop sa aduca un ultim omagiu celor care au murit.

Celebrarea mortii in Romania

Celebrerea mortii este considerata importanta in Romania, deoarece ajuta la procesul de acceptare al pierderii si ofera posibilitatea de a spune la revedere persoanelor dragi. De asemenea, celebrerea mortii poate avea un rol terapeutic, ajutandu-i pe cei care au ramas in urma sa isi exprime emotiile si sa isi impartaseasca tristetea cu altii.

In Romania, este obisnuit ca familiile sa apeleze la servicii funerare pentru a organiza ceremoniile si pentru a se ocupa de toate aspectele legate de inmormantare. Acestea pot include inchirierea de coroane de flori, pregatirea locului de inmormantare, transportul persoanei decedate si a familiei la cimitir, precum si realizarea formalitatilor legale.

Serviciile funerare sunt importante deoarece ofera o suport emotional si logistic familiilor care trec prin perioada dificila a pierderii unui apropiat. Ele le ajuta sa se concentreze asupra procesului de doliu si le ofera posibilitatea de a se ocupa de aspectele pratice ale inmormantarii, astfel incat familiile sa poata sarbatori memoria persoanelor decedate in modul care le este mai potrivit.

In concluzie, celebrerea mortii este un aspect important al multor culturi din intreaga lume. Modurile in care se sarbatoreste moartea pot varia semnificativ in functie de cultura, de credintele religioase si de traditiile locale.

Ceremoniile la evrei

Slujbele funerare au loc fie la o sinagoga, la o casa de pompe funebre sau la mormant. In timpul inmormantarii, un rabin va conduce rugaciunile, citirea unui elogiu si citirea Psalmilor. Dupa slujba, cei indoliati se deplaseaza la cimitir. Se pot deplasa pe jos sau cu masina, in functie de locatie.

Rabinul va spune din nou rugaciuni la mormant. Este traditional sa reciti si Kaddisul indoliului, o rugaciune funerara evreiasca . In cele din urma, cadavrul este ingropat in pamant. In timpul unei slujbe la mormant, cei indoliati pun pamant in mormant in semn de respect.

Exista multe rugaciuni proeminente in traditia evreiasca rusa. In timpul slujbei, rabinul citeste selectii din Cartea Psalmilor. Rugaciunile sunt de obicei in ebraica sau rusa. Rugaciunile comune includ:

„El Maleh Rachamim”

„Kaddisul indoliului”

„Tziduk ha-din”

„Boruch Ato Ado-noy Eloheinu Melech Ha-Olom Dayan ha-Emes” (Binecuvantat esti Dumnezeu)

Dupa slujba mormantului, exista o receptie la o casa de familie sau la sinagoga. Familia decedatului va servi o masa traditionala evreiasca rusa, de obicei cu oua ca simbol al ciclului vietii. Inmormantarea are loc in prima zi de shiva, perioada de doliu de sapte zile.

In timpul Shiva, este tipic ca familia apropiata si prietenii sa viziteze familia in doliu pentru a oferi sprijin. Dupa shiva, familia revine la programul lor normal pentru durata shloshim, sau perioada de doliu de 30 de zile. Exista memoriale suplimentare la aniversarea mortii si Yom Kippur.

Eticheta funerara rusa

Inmormantarile rusesti sunt, de obicei, lucruri sumbre si necesita o anumita cercetare a etichetei pentru a va ajuta sa va aduceti omagiile cuvenite in aceasta perioada.

Atat in ​​traditia ortodoxa rusa, cat si in cea evreiasca, este de asteptat ca oaspetii sa poarte tinute funerare intunecate si formale . Imbracamintea ar trebui sa fie conservatoare si adecvata pentru un serviciu religios.

0 Shares:
You May Also Like