De ce sa ai propriul aparat de sudura in garaj?

De ce sa ai propriul aparat de sudura in garaj

Exista multe motive pentru care cineva ar putea dori sa aiba prorpiul aparat de sudura in garaj. Pentru unii, este un hobby care le place si de care se mandresc. Altii considera ca a avea un aparat de sudura este o necesitate pentru munca sau afacerea lor.

Sudarea este un proces de imbinare a doua bucati de metal prin aplicarea de caldura si presiune. Procesul poate fi realizat prin utilizarea unui arc electric, a gazului oxi-combustibil sau prin sudare prin rezistenta. Sudarea cu arc electric este cel mai comun tip de sudura si este cea la care se gandesc cei mai multi oameni atunci cand se gandesc la sudura.

Sudarea cu gaz oxi-combustibil este utilizata pentru sudarea unor piese metalice mai groase. Procesul utilizeaza o torta cu gaz pentru a incalzi metalul. Sudarea prin rezistenta (in puncte) este utilizata pentru sudarea unor bucati mai mici de metal. Procesul utilizeaza un curent electric pentru a suda metalul.

Indiferent care este motivul pentru care va doriti un aparat de sudura, exista multe beneficii de a avea unul in propriul garaj. Mai jos sunt prezentate cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa luati in considerare achizitionarea unui aparat de sudura

 

Puteti economisi bani

 

Unul dintre cele mai mari beneficii este ca puteti economisi bani. Daca sunteti o persoana careia ii place sa isi faca propriile reparatii sau proiecte, atunci un aparat de sudat poate fi o investitie excelenta. Puteti evita sa platiti costurile ridicate ale angajarii unui sudor profesionist.

 

Va puteti face propriile proiecte

 

Un alt mare beneficiu este ca va puteti face propriile proiecte. Daca sunteti o persoana careia ii place sa realizeze diferite articole de bricolaj, atunci o masina de sudura poate fi un plus foarte mare. Puteti face sculpturi din metal, puteti repara garduri metalice sau chiar sa va construiti propriul mobilier metalic.

 

Iti poti incepe propria afacere

 

Daca sunteti in cautarea unei modalitati de a face niste bani in plus, atunci a avea un aparat de sudura poate fi o modalitate excelenta de a face acest lucru. Exista multi oameni care isi castiga existenta prin inceperea propriei afaceri. Va puteti oferi serviciile dumneavoastra intreprinderilor sau persoanelor fizice care au nevoie de lucrari de sudura.

 

Iti poti imbunatati abilitatile

 

Daca sunteti o persoana care doreste sa isi imbunatateasca abilitatile de sudura, atunci o un astfel de aparat poate fi o modalitate excelenta de a face acest lucru. Exista multe scoli de sudura care ofera cursuri despre cum sa sudezi. Urmand un curs sau doua, puteti invata cum sa sudati ca un profesionist.

Indiferent care este motivul pentru care doriti sa aveti un aparat de sudura, exista multe beneficii in a avea unul. Daca sunteti o persoana careia ii place sa economiseasca bani, sa isi faca propriile proiecte sau sa fie pregatita pentru situatii de urgenta, atunci detinerea propriului set de sudura reprezinta un avantaj enorm.

Aparatele clasice de sudura rezista multi ani, astfel, va puteti bucura de el cat mai mult timp. Raki.ro iti pune la dispozitie un aparat din noua generatie la un pret imbatabil. Pe langa pretul redus, beneficiezi de gabaritul mic al acestui aparat, astfel, il vei putea transporta foarte usor la locul unde ai nevoie de el.

 

Proprietatile otelului

 

Cand vine vorba de otel, proprietatile mecanice ale gradului de otel pot insemna adesea diferenta intre o durata de viata lunga si eficienta in aplicatiile cele mai abrazive si cu uzura intensa si defectiuni frecvente sau chiar catastrofale. Intelegerea acestor proprietati este absolut esentiala atunci cand alegeti cel mai bun grad de otel rezistent la abraziv pentru aplicatia dvs.

Din pacate, aceste proprietati mecanice sunt foarte specifice, iar definitiile lor metalurgice exacte nu sunt cunoscute pe scara larga in afara metalurgiei.

Otelul are o serie de proprietati, inclusiv: duritate, tenacitate, rezistenta la tractiune, rezistenta la curgere, alungire, rezistenta la oboseala, coroziune, plasticitate, maleabilitate si fluaj. Proprietatile care sunt cele mai importante in otelul rezistent la uzura si abraziune sunt:

DURITATEA este capacitatea materialului de a rezista la frecare si abraziune. Este de remarcat faptul ca, desi poate insemna acelasi lucru cu forta si duritatea in limbajul colocvial, aceasta este foarte diferita de rezistenta si duritate in contextul proprietatilor metalului.

Duritatea este dificil de definit, dar este, in general, capacitatea de a absorbi energie fara a se fractura sau rupe. De asemenea, este definita ca rezistenta la rupere a unui material atunci cand este solicitat. Se masoara de obicei in picioare lbs. pe sq. in sau Jouli pe sq. centimetru. Este important sa distingem acest lucru de duritate, deoarece un material care se deformeaza grav, fara a se rupe, poate fi considerat extrem de dur, dar nu dur.

Rezistenta de curgere este o masura a fortei necesare pentru a incepe deformarea materialului (adica incovoiere sau deformare).

Ductilitatea este „Gradul” la care materialul poate fi intins sau comprimat inainte de a se rupe. Este exprimat ca procent din lungimea testata si este intre rezistenta la rupere si rezistenta la curgere (adica ce procent se indoaie materialul inainte de rupere).

0 Shares:
You May Also Like