De ce tot mai multe persoane se muta in Israel?

De ce tot mai multe persoane se muta in Israel?

Israel este cunoscut pentru spiritul sau antreprenorial si ecosistemul sau de start-up-uri inovatoare. In acest articol, vom analiza avantajele deschiderii unei afaceri in Israel si de ce acesta poate fi un loc excelent pentru a investi in afaceri.

Ecosistemul de start-up-uri din Israel

Israel este cunoscut pentru dezvoltarea sa de start-up-uri tehnologice inovatoare. Ecosistemul de start-up-uri din Israel a fost denumit „Silicon Wadi”, fiind comparat cu Silicon Valley din SUA. In ultimii ani, numeroase companii israeliene de tehnologie au primit finantare din partea investitorilor internationali si si-au extins afacerile in intreaga lume.

Acest ecosistem de start-up-uri din Israel este alimentat de un sistem educational puternic, care se concentreaza pe tehnologie si inovare. In plus, guvernul israelian a dezvoltat o serie de programe si initiative care incurajeaza dezvoltarea de start-up-uri inovatoare, cum ar fi programul de granturi pentru start-up-uri ale Autoritatii pentru Inovare din Israel.

Accesul la piete internationale

Israel are o pozitie geo-strategica unica si acces la piete internationale importante, cum ar fi Europa, Asia si Orientul Mijlociu. In plus, tratatele de liber schimb si parteneriatele economice incheiate de Israel cu o serie de tari ofera oportunitati importante de comert international si investitii.

De asemenea, Israel este un membru al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), ceea ce ii ofera acces la retelele internationale de afaceri si cooperare economica.

Guvernul ofera suport si granturi pentru afaceri

Guvernul israelian a dezvoltat o serie de programe si initiative care incurajeaza dezvoltarea de afaceri inovatoare. Acesta ofera granturi si imprumuturi la dobanzi reduse pentru start-up-uri si IMM-uri care isi dezvolta activitatea in domeniile tehnologiei, biotehnologiei si energiei alternative.

De asemenea, guvernul ofera suport pentru dezvoltarea si promovarea de produse si servicii inovatoare pe pietele internationale, precum si pentru dezvoltarea de parteneriate cu companii internationale si programe de mentorat pentru antreprenori.

De ce ai nevoie de un avocat daca ai o firma in Israel

In primul rand, avocatul poate oferi sfaturi si asistenta juridica in legatura cu structura juridica a firmei si reglementarile legale aplicabile in Israel. Acesta poate ajuta la infiintarea si inregistrarea firmei si poate oferi consultanta juridica in legatura cu contractele, acordurile si alte documente legale care sunt necesare pentru functionarea firmei.

In al doilea rand, avocatul poate oferi asistenta juridica in cazul in care firma este implicata intr-un litigiu sau intr-un conflict legal. Acesta poate oferi consiliere si reprezentare juridica in fata tribunalelor si poate ajuta la solutionarea disputei intr-un mod eficient si favorabil pentru firma ta.

In plus, avocatul poate ajuta la protejarea drepturilor de proprietate intelectuala ale firmei, inclusiv marcile comerciale, drepturile de autor si brevetele de inventie. Acesta poate oferi consultanta juridica in legatura cu procesul de depunere a cererilor de inregistrare si poate reprezenta firma in fata Oficiului de Stat pentru Proprietatea Intelectuala.

Apeleaza cu incredere la avocatul Samy Ilia accesand site-ul Si-law.ro.

Israel reprezinta o oportunitate excelenta pentru investitii in afaceri datorita ecosistemului sau puternic de start-up-uri, accesului la piete internationale si suportului guvernamental. Pentru antreprenorii care cauta sa-si dezvolte afacerile in domenii precum tehnologia, biotehnologia sau energia alternativa, Israel poate fi un loc ideal pentru a incepe.

Ce este dreptul Israelian?

Legea israeliana se bazeaza in principal pe un sistem juridic de drept comun , desi reflecta, de asemenea, istoria diversa a teritoriului statului Israel de-a lungul ultimei sute de ani (care a fost in diferite momente inainte de independenta sub suveranitatea otomana , apoi britanica ), asa cum precum si sistemele juridice ale principalelor sale comunitati religioase . Sistemul juridic israelian se bazeaza pe dreptul comun , care incorporeaza, de asemenea, aspecte ale dreptului civil .

Declaratia de independenta a Israelului a afirmat ca va fi scrisa o constitutie oficiala, desi a fost amanat continuu din 1950. In schimb, legile fundamentale ale Israelului ( ebraica : חוקי היסוד , ħuqey ha-yesod ) functioneaza ca legile constitutionale ale tarii . Statutele promulgate de Knesset , in special legile fundamentale, ofera un cadru care este imbogatit de precedentul politic si jurisprudenta . Influentele straine si istorice asupra dreptului israelian modern sunt variate si includ Mecelle ( ebraica : מג’לה; codul civil al Imperiului Otoman ) si dreptul civil german , dreptul religios (evreiesc Halakha) .si Sharia musulmana ; in principal in domeniul dreptului familiei ) si al dreptului comun britanic .

Instantele israeliene au fost influentate in ultimii ani de dreptul american si de dreptul canadian  si, intr-o masura mai mica, de dreptul continental (mai ales din Germania ).

Sistemul judiciar modern din Palestina, mai tarziu statul Israel, a fost infiintat de un ofiter judiciar superior britanic, Orme Bigland Clarke , care a fost numit de generalul Edmund Allenby in 1918, in urma cuceririi britanice. Administratia militara britanica a Palestinei (1917-1920) a fost inlocuita cu una civila care a functionat in conformitate cu Constitutia Palestinei Mandatare , promulgata printr-un Ordin in Consiliu de catre monarhul britanic in 1922.

0 Shares:
You May Also Like