Crearea unui strat protector pentru gazon vara

Crearea unui strat protector pentru gazon vara

Consta in acoperirea gazonului cu iarba taiata, daca va intrebati care este beneficiul acestui lucru, este ca actioneaza ca un ingrasamant natural de eliberare lenta, celalalt avantaj este ca protejeaza gazonul de radiatii solare intense.

Irigatii

Aceasta este una dintre cele mai importante activitati, apa este vitala pentru plante, cu toate acestea, trebuie sa evitam baltile, pentru a evita inecarea gazonului. In plus, atat de multa apa face plantele mai vulnerabile la furnici si alte boli, cum ar fi ciupercile.

De asemenea, este foarte important sa ne adaptam riscul, in perioade de caldura sau seceta trebuie sa irigam mai mult, in timp ce in perioadele ploioase trebuie sa reducem frecventa irigarii. Ora este, de asemenea, esentiala, cel mai potrivit moment pentru a face acest lucru este dimineata, asa ca vom impiedica soarele sau vantul sa impiedice apa sa ajunga la radacini, noaptea vom evita productia de mucegai.

Ingrasamant

In timpul verii, ingrasamantul este de cea mai mare importanta, deoarece gazonul absoarbe nutrientii mult mai bine, cu toate acestea, trebuie sa tineti cont de faptul ca raspandirea ingrasamantului pe gazonul nostru ia procesul sau, trebuie luate masuri pentru a raspandi ingrasamantul uniform pe gazon si pentru a evita excesul de ingrasamant, deoarece acest lucru ne poate arde gazonul si poate inrautati totul.

Curatarea gazonului

Scarificarea( greblare) va permite apei si oxigenului sa ajunga la radacini, eliminand posibilele deseuri care pot fi pe pamantul nostru.

Ingrijirea gazonului in  anotimpul toamna

Ingrasamant

In acest moment al toamnei, ingrasamantul trebuie sa fie bogat in potasiu si sa se faca in perioada de odihna.

Indepartarea frunzelor

Toamna este sezonul anului in care mai multe frunze cad din copaci, este esential sa le indepartati manual cu o grebla sau cu o suflanta de frunze. Daca frunzele copacilor se acumuleaza, acestea ar acoperi iarba si nu ar ajunge suficienta lumina la ea, ceea ce ar putea aduce consecinte grave, cum ar fi transformarea ierbii  in galbui si chiar provocarea descompunerii acesteia din cauza umiditatii.

Ingrijirea gazonului in timpul iernii

Iarna este perioada din an in care ar trebui sa facem mai putine activitati cu gazonul, deoarece, din cauza conditiilor meteorologice, iarba tinde sa devina mai sensibila si cel mai bine este sa nu o atingem prea mult.

Evitati sa pasiti pe iarba cat mai mult posibil, cu exceptia cazului in care este vorba despre ridicarea frunzelor cazute. Adancimea perfecta pentru aceasta perioada a anului este de 4 pana la 5 centimetri. Vezi pe Regalfermierul.ro produse pentru gradina ta.

Cum sa ai grija de gazon (Sfaturi generale)

  1. Fertilizare, ingrasamantul este ideal pentru o gradina perfecta, deoarece ofera nutrienti, mentine microorganismele, creste cantitatea de azot, genereaza o rezistenta mai mare la conditiile climatice si adverse.
  2. Taietura: intr-un an,  iarba este de obicei taiata de mai multe ori, deoarece, momentul ideal pentru a taia gazonul este atunci cand a ajuns la 10 centimetri inaltime, nu este recomandata sa fie mai mare, deoarece poate aduce probleme la taierea cu masina de tuns iarba. Este recomandabil sa lasati iarba la aproximativ 2 pana la 3 centimetri de pamant. Cu toate acestea, vara si iarna este recomandabil sa o lasati mai mare.

De ce sa ai propria gradina?

O gradina de legume este mult mai mult decat un simplu spatiu de crestere a plantelor. Aceasta reprezinta o oportunitate de a avea acces la alimente proaspete, sanatoase si delicioase, cultivate chiar in propriul tau colt de pamant. In acest eseu, vom explora avantajele unei gradini de legume, evidentiind beneficiile pentru sanatate, economie si mediu, precum si satisfactia personala pe care o aduce aceasta activitate.

Sanatate si alimentatie nutritiva:

  • Alimente proaspete si naturale: Gradina de legume ofera acces la alimente proaspete, cultivate fara pesticide sau alte substante chimice. Aceste alimente sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, contribuind la o dieta sanatoasa si echilibrata.
  • Control asupra calitatii alimentelor: Prin cultivarea propriilor legume, ai control total asupra modului in care sunt crescute si ingrijite. Poti evita utilizarea pesticidelor si fertilizantilor chimici si te poti bucura de alimente de calitate superioara.

Economie si sustenabilitate:

  • Reducerea costurilor: Gradina de legume poate ajuta la reducerea cheltuielilor legate de achizitionarea de legume din magazin. Investitia initiala in seminte, ingrasaminte si unelte poate fi recuperata pe termen lung, pe masura ce recoltezi propriile legume.
  • Reducerea impactului asupra mediului: Cultivarea legumelor in propria gradina reduce nevoia de transport si ambalare a alimentelor, contribuind la reducerea emisiilor de carbon si la protejarea mediului inconjurator.

Satisfactie si conexiune cu natura:

  • Bucurie si satisfactie personala: Cresterea propriilor legume ofera o mare satisfactie si o conexiune directa cu procesul natural de crestere a plantelor. De la insamantare si ingrijire, pana la recoltare, fiecare etapa aduce bucurie si mandrie.
  • Activitate fizica si relaxare: Gradinaritul implica activitate fizica moderata, contribuind la mentinerea unei stari de sanatate si bunastare. De asemenea, este o modalitate excelenta de a te relaxa si de a te elibera de stresul zilnic.

O gradina de legume este o investitie valoroasa in sanatatea, economia si mediul inconjurator. Aceasta ofera alimente proaspete si sanatoase, control asupra calitatii alimentatiei si activitate fizica.

0 Shares:
You May Also Like