Marea majoritate a cuplurilor isi doresc sau isi vor dori candva sa devina parinti. Nu exista o bucurie mai mare pentru doi oameni care se iubesc cu adevarat si formeaza o familie decat venirea pe lume a unui copil care le poate umple viata de bucurie. Cu toate acestea, nu putine sunt cazurile in care problemele de sanatatea au impedicat indeplinirea acestui vis frumos pe care il au foarte multe cupluri.
Infertilitatea – probabil ca ai mai auzit persoane vorbind despre acest diagnostic. Sau poate chiar tu l-ai primit recent de la medicul tau, in urma unor tentative esuate de a ramane insarcinata. Ei bine, trebuie sa stii ca este o afectiune ce se regaseste din ce in ce mai des pe listele medicilor specialisti. Pare sa devina una din problemele de sanatate ale secolului. Un stil de viata nesanatos si o alimentatie precara, neglijarea propriului organism si stresul reprezinta pionii principali in favorizarea aparitiei acestei afectiuni.
Majoritatea pacientilor renunta dupa primul esec si, astfel, nu isi indeplinesc, probabil, cel mai mare vis al lor: acela de a avea un copil.
De ce sa apelezi la fertilizarea in vitro?
Fiv sau fertilizarea in vitro, in varianta ei completa – reprezinta luminita de la capatul tunelului pentru cuplurile care isi doresc sa aduca pe lume un copil. Prin intermediul unei fertilizari in vitro, sansele unei femei de a ramane insarcinata cresc considerabil. Bineinteles, fiind vorba de o procedura medicala, este important ca pacienta sa constientizeze ca procentul de reusita nu este cel sperat, de 100%. Pana in prezent, s-a estimat ca procedura reuseste in 45-50% din cazuri.
In ciuda acestui fapt, fertilizarea in vitro este, in mod cert, cea mai viabila optiune pentru pacientele infertile. Procedura nu este una atat de complicata pe cat pare, insa poate dura destul de mult timp. In principiu, pacienta care apeleaza la aceasta metoda va primi, la recomandarea specialistului, un tratament injectabil, care va fi administrat in zona abdominala. Tratamentul va fi urmat pentru maxim zece zile, dupa care se revine la clinica pentru a efectua procedura propriu-zisa. Rezultatul va fi vizibil dupa alte zece zile, cand se va stabili daca pacienta va ramane insarcinata sau nu dupa un set de analize de sange.
Desi succesul nu este unul garantat, incercarea merita. Fertilizarea in vitro reprezinta, fara doar si poate, o speranta imensa pentru orice femeie care isi doreste sa devina mama. Daca te afli in ipostaza unei femei care a primit diagnosticul de infertilitate, atunci este bine de stiut faptul ca apelarea la o astfel de procedura poate fi portita ta de salvare. Cele mai multe cupluri prefera sa renunte dupa o anumita perioada si dupa ce au incercat numeroase tratamente care nu au dat roade.
Programeaza-te cat mai rapid la un consult ginecologic, pentru a depista cauzele problemei si pentru a gasi cea mai buna alternativa pentru tine si organismul tau. Nu te ingrijora, procedurile sunt efectuate de specialisti calificati in domeniu, in conditii sigure.
Nu mai ezita si nu pierde oportunitatea de a-ti indeplini visul. Tehnologia a evoluat atat de mult incat orice vis poate deveni acum realitate.