Sfaturi pentru o bătrânețe frumoasă

În ziua de azi oamenii se concentrează foarte mult pe carieră, afaceri, bani și nici nu observă cum trec anii peste ei. Cu toții sperăm să fim veșnic tineri și apți să mutăm munții din loc, însă viața își urmează cursul și nu ține neapărat cont de dorințele noastre.

Astfel ne trezim că am îmbătrânit alergând după lucruri materiale și uităm să avem grijă de cea mai bogată comoară pe care o avem și anume corpul nostru. Atâta timp cât nu ești în armonie cu propriul corp nu vei reuși să te bucuri de viață cum se cuvine, iar bătrânețea poate părea un coșmar.

Să îmbătrânești nu este echivalent cu ramolirea. Precum vinul care  devine din ce în ce mai aromat pe măsură ce trece timpul, așa și oamenii pot ajunge să trăiască anii de bătrânețe ca și cum ar fi la a doua tinerețe.

Însă care este secretul din spatele acestei bucurii?

Îngrijirea pe toate planurile: fizic, psihic și spiritual. Iată cum :

1.Fii bun cu pielea ta

Pielea este cel mai mare organ al corpului. Dacă o tratezi cu grijă, te protejează, îți reglează temperatura și cel mai important îți oferă posibilitatea de a simți. Așa că hidratează-te, folosește protecție solară pentru ten atunci când ești afară, folosește produse de îngrijire adecvate și nu îți fie teamă să te adresezi medicului dacă ai nedumeriri în ceea ce privește diverse formațiuni de la nivelul pielii.

2.Transformă sportul în rutină zilnică

Exercițiile fizice regulate scad semnificativ riscul de boli, cum ar fi cele de inimă și cancerul, și te ajută să îți păstrezi mobilitatea mai mult timp. Activitatea fizică scade, de asemenea, stresul și îmbunătățește somnul, sănătatea pielii, a oaselor și starea de spirit.

Indiferent că alegi să înoți, să faci dansuri sau să alergi prin parc, găsește activitatea preferată și transformă orele de sport în momente de plăcere.

3.Atenție la dietă

O dietă echilibrată este soluția pentru multe situații cu care te-ai putea întâlni pe măsură ce îmbătrânești așa că nu trata cu indiferență acest capitol. Evită mâncarea tip fast-food și bucură-te de bogățiile naturii, consumând cât mai multe fructe și legume, pește, grăsimi sănătoase, cereale și lactate. Dacă nu ai idee cum să integrezi toate acestea într-o dietă potrivită cei de la Wellnessist sunt aici să te ajute.

De asemenea stai departe de preparatele cu conținut ridicat de zaharuri pentru a evita instalarea unui afecțiuni metabolice și totodată, consumă cu moderație sare, pentru a-ți menține tensiunea arterială la valori optime.

4.Sănătatea mintală contează

A fi fericit și a ține sterul la distanță te ajută să trăiești bine și să îmbătrânești frumos.

Așa că petrece-ți mai mult timp cu prietenii și cei dragi. Ieși la plimbare cu animalele de companie, citește o carte, petrece timp în natură, orice te face pe tine fericit.  Și cel mai important, acceptă-ți vârsta. Există dovezi că persoanele care au o atitudine pozitivă cu privire la îmbătrânire trăiesc mai mult. Îmbătrânirea este inevitabilă, iar acceptarea ei poate face diferența între o viață tristă și una plină de bucurii.

5.Dormi suficient și meditează

Atât prin somn cât si prin meditație îți relaxezi și mintea, corpul și spiritul. Ambele acțiuni implică detașarea de la lumea cotidiană și abandonul total al sinelui într-o stare minunată de liniște.

Așa că ori de câte ori simți că ești stresat sau îngrijorat, alege în funcție de contextul în care te afli, să dormi sau să meditezi pentru a-ți limpezi gândurile.

În concluzie…

O bătrânețe frumoasă presupune să fii fericit și sănătos chiar dacă fața ta are câteva riduri. Depinde de tine cum trăiești astăzi pentru a te bucura de calitatea zilei de mâine.

0 Shares:
You May Also Like