5 Beneficii ale sistemelor de monitorizare GPS pentru flote

5 Beneficii ale sistemelor de monitorizare GPS pentru flote

Sistemele de urmarire GPS pentru flote au avansat semnificativ si in prezent pot contribui semnificativ la optimizarea managementului. Folosit corect, software-ul de management al flotei poate ajuta companiile sa reduca costurile si sa imbunatateasca satisfactia clientilor, sporind in acelasi timp eficienta si siguranta flotei.

Beneficiile principale ale sistemelor de urmarire GPS pentru flote

1. Imbunatatirea satisfactiei clientilor

Un serviciu imbunatatit pentru clienti este unul dintre cele mai mari beneficii ale sistemelor GPS de urmarire a flotei.

Companiile pot folosi eficient sistemele de monitorizare GPS pentru a oferi clientilor o experienta de cinci stele. De exemplu, estimari mai precise privind sosirea inseamna mai putine apeluri de la clientii care intreaba despre statusul livrarii.

De asememea, managerii pot utiliza sistemele de urmarire GPS pentru a identifica rapid cel mai apropiat vehicul, ca o modalitate de a raspunde mai rapid la solicitarile clientilor.

2. Optimizarea rutei

Sistemele de localizare GPS ii ajuta pe manageri sa aiba date in timp real despre locatia fiecarui vehicul. Aceasta inseamna ca puteti alege ruta, care este cea mai eficienta din punct de vedere al consumului de combustibil, trimitand rutele ideale catre vehiculele flotei pentru a evita intarzierile cauzate de accidente, blocaje de trafic si drumuri aflate constructii.

Un sistem GPS auto pentru urmarirea vehiculelor poate furniza si informatii din istoricul fiecarei calatorii. Analiza datelor din istoricul calatoriilor poate sa dezvaluie modele si sa conduca la imbunatatiri ale performantei, cum ar fi evitarea unei anumite sectiuni de drum in anumite momente ale zilei.

3. Descurajeaza furtul

Companiile pierd foarte multi bani anual din furtul de marfa si vehicule. A sti exact unde se afla echipamentele si vehiculele in orice moment este cheia pentru gestionarea pierderilor.

Cu sistemele de urmarire GPS, puteti crea zone geografice personalizate, impreuna cu alerte atunci cand vehiculele parasesc zonele desemnate sau opereaza in afara orelor de lucru. Acest lucru va ajuta sa va asigurati ca soferii isi respecta rutele in siguranta.

De asemenea, puteti configura sistemele de localizare a flotei prin GPS pentru a urmari remorci si pentru a ajuta la localizarea marfurilor si echipamentelor furate in timp real, minimizand pierderile si daunele.

4. Imbunatirea productivitatii flotei

Urmarirea flotei prin GPS poate fi folosita si pentru a reduce costurile de operare si pentru a imbunatati utilizarea activelor.

De exemplu, combinand locatia cu datele de mers in gol ale motorului, managerii de flota pot identifica zonele cu probleme si pot reaminti soferilor sa-si opreasca motoarele.

Vizibilitatea intr-o flota intreaga poate ajuta dispecerii sa implementeze si sa monitorizeze vehiculele mai eficient, reducand mersul la relanti, reducand consumul de combustibil si imbunatatind utilizarea generala a vehiculelor.

Cele mai performante sisteme de urmarire a flotei prin GPS pot fi configurate pentru a genera rapoarte personalizate si alerte in timp real pentru a se concentra in anumite zone cu probleme.

5. Imbunatatirea sigurantei soferilor

Sistemele de monitorizare GPS pot ajuta flotele sa-si protejeze soferii. Multe sisteme GPS de urmarire a flotei pot reda rute individuale, prezentand o urmarire precisa a soferilor, astfel incat sa puteti gasi oportunitati de a instrui soferii si de a le imbunatati abilitatile de conducere.

Dispozitivele de urmarire GPS au evoluat si ofera date in timp real pentru a satisface o varietate de nevoi operationale.

Contactati un reprezentat CargoTrack pentru a discuta mai multe despre modul in care un sistem GPS de urmarire a flotei poate ajuta la imbunatatirea productivitatii flotei dumneavoastra.

0 Shares:
You May Also Like