5 traditii de inmormantare din întreaga lume

5 traditii de inmormantare din întreaga lume

În timp ce moartea este unul dintre cei mai comuni numitori ai rasei umane, fiecare cultura o trateaza diferit. Trebuie precizat ca aceasta incursiune in lumea ritualurilor de inmormantare va este oferita de FunerareNicolas.ro – transport funerar international.

De exemplu, unele culturi cred ca moartea este mai mult o calatorie treptata decât un final brusc. Membrii familiei si prietenii supraviet

uitori pot cere saptamâni sau chiar luni pentru a-si spune ramas bun. Acest lucru difera mult de traditiile de inmormantare cu care multi dintre noi suntem obisnuiti, care au loc nu mai mult de câteva zile dupa ce o persoana decedeaza.

Ritualurile de la sfârsitul vietii reflecta adesea un set de credinte si valori, motiv pentru care sunt sarbatorite diferit între anumite grupuri de oameni. Iata o privire asupra unor traditii din întreaga lume.

Indonesia

În Tana Toraja din estul Indoneziei, înmormântarile sunt considerate cel mai important moment social din viata unei persoane.

De la câteva zile pâna la câteva saptamâni, înmormântarile sunt vazute ca o tranzitie publica în care participa întreaga comunitate.

Familiile economisesc pentru perioade lungi de timp pentru a strânge resursele pentru o înmormântare fastuoasa, în care animalele sunt sacrificate si distribuite comunitatii în numele decedatului.

Pâna în acel moment, care poate dura ani de la moartea fizica, decedatul este numit pur si simplu o persoana care doarme.

Decedatii sunt asezati în camere speciale din casa, unde sunt îngrijiti în mod simbolic de membrii familiei care au supravietuit.

Coreea de Sud

În multe tari, traditiile tipice funerare au rezistat testului timpului, dar acest lucru nu este cazul Coreei de Sud. În mod traditional, familiile tineau trupul decedatului acasa timp de trei pâna la sapte zile pentru a-l pregati pentru înmormântare. Se credea ca usa casei era linia de despartire între cei morti si cei vii.

Cu toate acestea, în Coreea de Sud moderna, casele funerare se ocupa de pregatirea corpului. Înmormântarea are loc de obicei în a treia zi dupa moarte, urmând un ritual destul de simplu. Pentru familiile care aleg înmormântarea, purtatorii de paleti coboara sicriul si se înclina de trei ori în fata portii de la cimitir. Apoi, ei efectueaza un ritual de înmormântare pentru a scapa de spiritele rele.

În timp ce înmormântarea a fost cel mai frecvent ritual funerar din Coreea de Sud,  de câtiva ani incinerarea a luat locul de principal. În anii 1990, guvernul a schimbat regulile de înmormântare, deoarece cimitirele au ramas fara spatiu. Multe familii transforma acum ramasitele persoanei dragi în margele, care sunt apoi expuse.

Filipine

În Filipine, moartea este considerata una dintre cele mai importante ocazii din viata unei familii. Înmormântarea reprezinta o oportunitate de a întari legaturile prin aducerea oamenilor laolalta.

De obicei, dupa o moarte, o perioada de noua zile de rugaciuni si liturghii este oferita pentru decedat. Apoi, începe o perioada de doliu de 40 de zile în care membrii familiei îsi indica starea de doliu purtând în public un ac negru pe camasa.

O masa ceremoniala urmeaza la sfârsitul perioadei de 40 de zile.

Cu toate acestea, acest ritual nu este acelasi pentru fiecare comunitate. De exemplu, este o traditie in anumite zone ca decedatului sa ii fie legati ochii si sa ii fie asezat trupul langa intrarea principala a casei astfel incat membrii familiei si prietenii sa-l poata vizita.

In alte zone îl îmbraca pe decedat si îl aseaza într-o pozitie sezut pe un scaun, unde ii pun o tigara între buze. Alte traditii existente inca pe teritoriul Filipinelor, îngropa mortii în trunchiuri de copaci scobite. Când o moarte este aproape, persoana este încurajata sa aleaga un copac în care doreste sa fie înmormântat.

Ghana

O înmormântare în Ghana poate dura pâna la sapte zile, atragând mii de oameni îmbracati în haine negre si impodobiti cu bijuterii din aur. În mod obisnuit încep într-o sâmbata, multe sate organizând mai multe înmormântari într-o zi.

Participantii la inmormantare ofera jertfe spiritelor stramosilor, iar dansul traditional si sunetul de tobe însotesc mortii în calatoria lor.

Sicriele fanteziste sunt construite, detaliate si pictate pentru a îngropa pe decedat. Sicriele sunt concepute pentru a reflecta personalitatea sau pasiunea defunctului, precum si realizarile si visele lor.

Statele Unite ale Americii

În SUA, planificarea unei inmormantari dureaza, în general, mai putin de o saptamâna. Daca nu au fost planificate în prealabil, familia va desemna alegerea lor pentru înmormântare sau incinerare. Acestia vor decide, de asemenea, tipul serviciului (ex: înmormântare, adunare, slujba memoriala), precum si preferintele lor pentru personalizare (ex: aranjamente florale, foldere memoriale, omagii video si multe altele).

În ultimii ani, înmormântarea verde a crescut în popularitate, pe masura ce mai multi oameni înteleg beneficiile pentru mediu ale descompunerii naturale. O alta optiune de sfârsit de viata care creste in ultimii ani este incinerarea simpla, o metoda de dispunere în care un corp este incinerat fara un serviciu formal efectuat înainte sau dupa proces.

Unele persoane chiar aleg sa participe la planificarea înmormântarii lor, facând aranjamente înainte ca moartea sa aiba loc.

Acest lucru le permite sa-si documenteze în scris dorintele finale pentru îndeplinirea membrilor supravietuitori ai familiei.

0 Shares:
You May Also Like