Alimentele verzi din substante deshidratate

Alimentele verzi din substante deshidratate

Alimentele verzi sunt in primul rand un amestec dintr-o varietate de substante deshidratate: lastari tineri de cereale (grau) sau leguminoase (lucerna), sucuri de lastari tineri de cereale, legume, fructe, alge, seminte, fibre, plante medicinale, extracte de plante si diverse alte ingrediente care pot varia foarte mult de la un produs la altul.

Acest amestec este conceput pentru a oferi, intr-un singur produs, o gama diversa de nutrienti de baza. Aceste alimente sunt vandute sub forma de pulbere pentru a fi amestecate cu suc sau apa sau sub forma de tablete sau capsule.

Alimentele verzi ocupa un loc proeminent in magazinele alimentare de sanatate. Acestea sunt cumparate de oameni care simt ca dieta lor nu este adecvata, deoarece sunt percepute ca o modalitate de a asigura un aport adecvat de o serie de nutrienti de baza.

Un fel de polita de asigurare care ar preveni imbolnavirea. Toate fara a fi nevoie sa-si petreaca prea mult timp cumparand alimente si pregatind mese care ofera 7 pana la 10 portii pe zi de fructe si legume.

Ce gust are?

Gustul alimentelor verzi este o chestiune de… gust precis, dar si aspect si textura.

Pentru a masca aroma amestecurilor lor foarte concentrate, producatorii ofera versiuni de bun gust ale diferitelor fructe pentru a-l aduce mai bine in jos. Fanii de verde prefera pulberi fara artificiu.

Cel mai bine este sa amestecati pulberea cu putin suc sau apa in partea de jos a paharului pentru a obtine un „terci de ovaz” neted, inainte de a adauga restul lichidului. Acest lucru evita bulgari.

Daca doriti sa incercati acest produs si sunteti un neofit in domeniu, verificati daca magazinul ofera mostre (rare, dar posibile). In caz contrar, alege cel mai mic format oferit si incepe cu doze mici pentru a te obisnui cu gustul si pentru a oferi corpului tau timp pentru a imblanzi acest nou aliment concentrat, in special fibrele. Cresteti treptat doza la cea sugerata de producator.

Istoria alimentelor verzi

In anii 1970, Institutul Hyppocrates s-a deschis in Florida si a popularizat consumul de suc de grau proaspat stors (lastari tineri) ca o modalitate de a „zdrobi” corpul si de a stimula si sustine sistemul imunitar. Apoi, in urmatorul deceniu, spirulina si alte alge, bogate in diverse vitamine si minerale, au fost cele care au atras atentia publicului. La inceputul anilor 1990, au fost descoperite virtutile sucului de iarba de orz. Aceasta a fost epoca alimentelor verzi „mono-ingredient”.

Inca din 1991, Sam Graci, un psiholog nascut in Ontario, acum cu sediul in Florida, a proiectat produsul. O pulbere verde cu aproape treizeci de ingrediente. Aceasta pulbere verde a devenit mai tarziu un model pentru o serie de produse similare.

Astazi, astfel de alimente verzi pot fi gasite in magazinele alimentare de sanatate, dar si in farmacii si supermarketuri. Unele marci sunt distribuite prin retele de vanzari pe mai multe niveluri oferind chiar si pulbere Maca Bio, 250 g .

Compozitia alimentelor verzi

Alimentele verzi contin multe substante active naturale: carotenoide, antioxidanti, aminoacizi, enzime, proteine, acizi nucleici, vitamine si minerale. Acestea sunt de obicei sarace in sodiu si grasimi, bogate in fibre si nu contin colesterol.

Alimente verzi in toate sosurile

In plus fata de aceasta reteta clasica, exista o gama larga de produse care vizeaza nevoi sau moduri specifice. Astfel, se poate obtine un aliment verde cu un continut crescut de antioxidanti, fibre sau omega-3, de exemplu. Exista, de asemenea, alimente verzi pentru sportivi sau „oameni activi”, care contin ingrediente proteice, cum ar fi proteinele din soia si zerul.

Prin urmare consumul de pulbere din plante, frute si legume poate fi o alegere perfecta pentru persoanele care au nevoie de vitamine si minerale intr-o portie concentrata si sanatoasa preparata in cel mai scurt timp.

0 Shares:
You May Also Like