Cum poti alege cele mai bune produse cosmetice?

Cum poti alege cele mai bune produse cosmetice?

Urmati aceste “sfaturi” simple pentru a gasi cremele, machiajul si uleiurile care se potrivesc cel mai bine pielii si pentru a evita disconfortul inutil.

In industria cosmetica, se realizeaza o infinitate de produse pentru piele, de la cele mai de baza pentru ingrijirea personala la machiajul profesional pentru a spori atributele fizice. Sapunurile, lotiunile, cremele, bazele, nuantele si rujurile sunt cele mai folosite atat de femei, cat si de barbati. Fiecare produs are una sau mai multe functii specifice.

Cremele, de exemplu, au o gama variata: de protectie solara, lighteners, pentru vergeturi, riduri sau cicatrici. Vezi promotii si oferte online Cumpara-redus.

De asemenea, machiajul este ideal pentru a infrumuseta fata cu fundatii, anticearcan de cearcane, pudre, umbre, rimel, stralucire, rujuri si multe altele. Este o mare varietate de produse de diferite marci, care trebuie achizitionate dintr-o farmacie sau magazin care garanteaza calitatea inalta a acestor produse cosmetice.

Un loc cu astfel de produse va fi intotdeauna mai scump putin, dar daca tu cauti calitatea si nu cantitatea, alege sa intri intr-un astfel de magazine de cosmetic. Acestea pot avea o gama de produse de la mai multe marci recunoscute, cu standarde de calitate, care garanteaza o utilizare adecvata si sanatoasa pentru piele. La urma urmei, ingrijirea de sine si estetica sunt foarte importante pentru a arata si a va simti bine. Problema apare atunci cand sunt achizitionate produse de calitate scazuta sau cu ingrediente daunatoare sanatatii.

Inainte de a alege un produs cosmetic

Fiecare tip de piele este diferit, la fel ca si culoarea si ingrijirea de care are nevoie. Prin urmare, alegerea unui produs cosmetic este o decizie care poate favoriza estetica si vitalitatea pielii sau, dimpotriva, poate produce daune grave, de la roseata la pete si acnee de gradul trei. De aici importanta alegerii produselor cosmetice de la branduri consolidate si lideri in sectorul lor, care se adapteaza la caracteristicile pielii si raspund nevoilor dumneavoastra.

Inainte de a cumpara produse pentru piele, fie pentru a incepe testarea sau reinnoirea lor, trebuie luate in considerare o serie de aspecte fundamentale care sa permita o alegere adecvata. Pentru a alege cele mai bune produse cosmetice, sunt recomandate “sfaturile” pe care le punem mai jos.

Identificarea tipului de piele

Nu este acelasi lucru sa folositi un anumit produs atunci cand pielea este grasa, uscata sau combinata. Trebuie sa identifici tipul de piele pentru a sti care este cel mai potrivit produs.

Unele pot provoca un efect nedorit, cum ar fi iritarea, sau nu reusesc sa-si indeplineasca functia daca ingredientele nu se potrivesc tipului de piele. Cu aceasta, este o chestiune de a privi eticheta, care trebuie sa indice tipul de piele pentru care este fabricat produsul.

Crearea unei liste

Dupa cunoasterea tipului de piele si a nevoilor sale, este recomandabil sa se faca o lista organizata a produselor care urmeaza sa fie achizitionate reglementate de agentia nationala pentru sanatate.

In magazinele de profil puteti cere sfaturi sau indrumari cu privire la aceste produse pentru a alege cel mai convenabil brand si pret. In plus, este important sa se evite produsele cu ingrediente interzise, cum ar fi parabenii.

Verificati numele produsului

Denumirea produsului se refera la numele sau denumirea comerciala a producatorului, adresa si persoana responsabila cu introducerea acestuia pe piata. Acest lucru este relevant deoarece permite determinarea legalitatii si sigurantei continutului cosmetic, altul decat o copie a originalului. Alte elemente de luat in considerare sunt:

  • greutatea si volumul continutului;
  • data pregatirii si a expirarii;
  • precautii pentru utilizare;
  • numarul lotului sau numarul de referinta;
  • functia produsului.

In plus, proportia fiecarui ingredient incorporat in produs trebuie plasata in ordine descrescatoare.

Incearca produsul

Fiecare produs cosmetic trebuie testat pentru a determina daca este cel potrivit, in functie de tipul si culoarea pielii sau daca produce vreo reactie alergica.

De asemenea, ajuta la verificarea texturii, absorbtiei si mirosului. De exemplu, cremele se raspandesc si se absorb bine in piele. Scrub-urile, pe de alta parte, sunt pastrate pe piele si apoi indepartate. Daca nu isi indeplineste functia corespunzatoare, atunci este eliminat si altul este testat.

Cele mai bune branduri recunoscute

Pielea va aprecia produsele cosmetice ale brandurilor recunoscute, deoarece acestea sunt cele care ofera o calitate superioara pe piata. Desi trebuie sa investesti putin mai mult, este ceva care merita.

Trebuie doar sa obtineti sfaturi intr-o farmacie pentru a alege cele mai bune produse in valoare pentru bani. Produsele low cost nu sunt neaparat lasate deoparte, dar este prudent sa fim suspiciosi fata de cele care sunt la preturi prea mici.

Alte recomandari pentru a avea grija de piele

Uneori, utilizarea produselor cosmetice nu este suficienta pentru ingrijirea pielii. Ele sunt o completare la acest lucru. Intr-adevar principalul lucru este sa mentinem hidratarea cu opt pahare de apa pe zi, sa aveti o dieta sanatoasa, sa faceti exercitii fizice si sa incercati produse naturale cu vitamina C, omega 3 si antioxidanti.

0 Shares:
You May Also Like