Care sunt avantajele de a avea asigurare de sanatate?

Care sunt avantajele de a avea asigurare de sanatate?

Din ce in ce mai multi oameni se gandesc sa incheie o asigurare privata de sanatate din cauza multiplelor avantaje pe care le ofera. Exista unii asiguratori care ofera cea mai ieftina acoperire de sanatate in functie de nevoile de baza.

In acest articol am facut un clasament cu unele dintre avantajele angajarii unei asigurari medicale.

 1. Posibilitatea de a alege un medic mult mai rapid

Companiile de asigurari au o mare “diagrama medicala” care va permite sa alegeti un profesionist in functie de problemele de sanatate.

 1. Eficienta si viteza:

Este posibil sa mergeti direct la specialist, fara a fi nevoie sa treceti mai intai la medicul de familie. In plus, rezultatele analizelor sau diagnosticelor sunt disponibile in medie 8 zile.

 1. Atentie personalizata si incredere:

Ingrijirea este personalizata si adaptata nevoilor medicale ale fiecarui individ. Acest lucru, legat de posibilitatea de a alege un medic si un centru spitalicesc, genereaza un mediu de incredere intre profesionist si pacient.

 1. Flexibilitatea orarelor:

Disponibilitatea si programul medicilor sunt largi, oferind astfel pacientului posibilitatea de a-si solicita programarile fara a-si modifica excesiv angajamentele zilnice.

 1. Spitalizare mai confortabila:

In cazul in care este necesara spitalizarea, este posibil sa aveti o singura camera, o liniste mai mare si toate serviciile necesare la dispozitia pacientului.

 1. Timpi de asteptare reduse; atat in salile de operatie, cat si in situatii de urgenta:

Serviciile de urgenta sunt organizate pentru a fi cat mai putin posibil in salile de asteptare.

 1. Acoperire internationala:

Multe asigurari private de sanatate ofera servicii aproape oriunde in lume. Prin intermediul sanatatii publice, acesta participa doar in tarile asociate cu cardul european de asigurari sociale de sanatate, in timp ce cu asigurarile private atentia este aproape totala si au echipe profesionale mari.

 1. Tratamente medicale:

Datorita beneficiilor de care dispun aceste asigurari private de sanatate, tratamentele aplicate sunt inovatoare, putand conta pe optiuni terapeutice complementare sau alternative.

 1. Asigurare dentara:

Cu asigurare privata pot fi incluse o parte din serviciile de sanatate dentara. Este recomandabil sa va informati in fiecare caz.

 1. Serviciul A la carte:

Pacientul poate configura beneficiile asigurarii de sanatate in functie de bugetul sau, alegand ce asistenta medicala doreste si planurile de sanatate care i se potrivesc.

Pentru a angaja un serviciu medical privat, pe langa avantaje, trebuie sa tineti cont si de cel care se potriveste cel mai bine in pret si beneficii pentru ceea ce cautati. De aceea, este important sa se investigheze diferitele optiuni oferite de fiecare asigurator. Poti gasi inclusiv Societati de RCA si asigurare partenere de la care sa-ti faci asigurare.

Ingrijirea sanatatii publice este un drept si o obligatie atat a lucratorilor, cat si a intreprinderilor.

Cu toate acestea, nu putem nega faptul ca acestia sunt in masura sa ofere angajatilor lor anumite beneficii suplimentare in aceasta privinta. Vorbim, desigur, de o asigurare de sanatate care le permite sa se bucure de anumite servicii specifice fara sa astepte si la un pret foarte competitiv. Aici dorim sa vorbim despre acest tip de politici in profunzime.

Ce este asigurarea de sanatate?

Asigurarea privata de sanatate este o polita pe care companiile o ofera lucratorilor lor ca un beneficiu asociat cu salariul lor.

Trebuie sa porniti de la premisa ca, in prezent, angajatii sunt considerati cele mai importante active pe care le au companiile si ca nu totul consta in remuneratia economica pe care o primesc la sfarsitul lunii.

Prin urmare, oferirea de asigurari de sanatate este o decizie inteligenta care va insemna o consolidare pozitiva a experientei angajatilor. O acoperire care va fi foarte utila pentru a-i mentine motivati si a-i face sa se simta apreciati. Ceva care, odata cu trecerea timpului, se va traduce intr-o mai mare loialitate si mai multe posibilitati de a pastra talentul.

Aceasta prestatie sociala poate fi acordata in doua moduri. Pe de o parte, compania poate oferi asigurare privata gratuit, adica fara ca lucratorul sa vada un singur euro dedus din statul sau de plata.

O alta optiune: incheiati o asigurare de grup

O asigurare de grup este un tip de polita care permite acoperirea tuturor lucratorilor unei companii in baza unui singur contract. Adica, nu este oferita posibilitatea angajarii acesteia de catre angajat, dar aceasta este atasata asigurarii de sanatate in momentul in care este contractata. Este un produs mai putin personalizat, dar acopera in mod eficient riscurile de invaliditate si deces. In plus, este de obicei asociat cu un fond de pensii.

In general, asigurarea de grup ofera toate aceste beneficii companiilor si lucratorilor:

 • In acestea, este posibil sa se includa acoperirea legata de deces, invaliditate, pensionare si chiar pensii orfane pentru copiii vaduvi pentru sotul/sotia.
 • Beneficiile asociate pot fi colectate atat ca venit, cat si ca capital.
 • Acestea ofera lucratorilor posibilitatea de a creste prestatiile prin contributii individuale.

 

 

0 Shares:
You May Also Like