Ce este designul grafic?

Ce este designul grafic

Designul grafic este o meserie in care profesionistii creeaza continut vizual pentru a comunica mesaje. Prin aplicarea ierarhiei vizuale si a tehnicilor de aspect al paginii, proiectantii folosesc tipografie si imagini pentru a satisface nevoile specifice ale utilizatorilor si se concentreaza pe logica afisarii elementelor in design-uri interactive, pentru a optimiza experienta utilizatorului.

Designul grafic se refera la modelarea vizuala a experientei utilizatorului

Designul grafic este un mestesug antic, datand din hieroglifele egiptene din picturile rupestre vechi de cel putin 17.000 de ani. Este un termen care a luat nastere in industria tiparului din anii 1920. Continua sa acopere o serie de activitati, inclusiv crearea de sigle.

Designul grafic in acest sens priveste atractia estetica si marketingul. Designerii grafici atrag spectatorii folosind imagini, culori si tipografie. Cu toate acestea, designerii grafici care lucreaza in proiectarea experientei utilizatorului (UX) trebuie sa justifice alegerile stilistice cu privire la, sa zicem, locatiile imaginii si fontul cu o abordare centrata pe om.

Cand proiectati pentru UX, ar trebui sa:

Luati in considerare arhitectura informationala a proiectelor dvs. interactive, pentru a va asigura accesibilitatea pentru utilizatori.

Profitati de abilitatile de design grafic pentru a crea o lucrare care sa ia in considerare intreaga experienta a utilizatorului, inclusiv abilitatile de procesare vizuala a utilizatorilor.

De exemplu, daca o aplicatie mobila nu le poate oferi utilizatorilor ceea ce au nevoie in mai multe clicuri, proiectantul sau nu va reusi sa asocieze designul grafic cu experienta utilizatorului. Scopul designului grafic in UX acopera crearea de modele frumoase, pe care utilizatorii le gasesc extrem de placute, semnificative si utilizabile.

Designul grafic este designul emotional

Desi a lucra in era digitala inseamna ca trebuie sa proiectezi cu software interactiv, designul grafic se invarte in jurul principiilor vechi. Este esential sa pastrati acordul corect cu utilizatorii inca de la prima vedere.

Ca designer grafic, ar trebui sa aveti o intelegere ferma a teoriei culorii si cat de vitala este alegerea corecta a schemei de culori. Alegerile culorilor trebuie sa reflecte nu numai organizatia (de exemplu, albastrul se potriveste domeniului bancar), ci si asteptarile utilizatorilor (de exemplu, rosu pentru alerte; verde pentru notificari). Ar trebui sa proiectati cu atentie modul in care elementele se potrivesc tonului (de exemplu, fonturi sans-serif pentru emotie sau fericire).

Adesea, designerii grafici sunt implicati in proiectarea miscarii pentru ecrane mai mici. Vor monitoriza cu atentie modul in care estetica lucrarilor lor se potriveste cu asteptarile utilizatorilor lor. Pot imbunatati gradul de utilizare a design-urilor intr-o experienta continua, anticipand nevoile si mentalitatile utilizatorilor. Avand in vedere psihologia utilizatorului, este important sa va concentrati asupra unor consideratii de design grafic deosebit de importante, si anume:

  • Simetrie si echilibru (inclusiv tipuri de simetrie).
  • Repetitie.
  • Model.
  • Raportul de aur (adica proportii de 1: 1.618).
  • Regula treimilor (de exemplu, modul in care ochii utilizatorilor recunosc aspectul bun).
  • Tipografie (cuprinzand totul, de la alegerea fontului la greutatea titlului).
  • Cultura publicului (in ceea ce priveste utilizarea culorii – de exemplu, rosu ca o alerta sau in unele culturi orientale, un semnal de noroc – si model de citire: de exemplu, de la stanga la dreapta in culturile occidentale).

In general, misiunea dvs. – in ceea ce priveste designul grafic, merge in Design UX si Design UI. Scopul trebuie sa fie acela de a afisa informatiile armonios. Ar trebui sa va asigurati ca frumusetea si utilizabilitatea merg mana in mana si, prin urmare designul dvs. poate transporta discret idealurile organizatiei dvs. catre utilizatori.

Cand stabiliti o prezenta vizuala de incredere, sugerati utilizatorilor ca stiti ce vor sa faca, nu doar pentru ca ati aranjat elemente placute din punct de vedere estetic, care sunt locul in care utilizatorii dvs. se asteapta sa le gaseasca. Sugerati-le ca doriti sa ii ajutati sa isi intuiasca drumul, deoarece valorile afisate de design-urile dvs. reflecta si valorile lor. Continutul dvs. vizual va decide rapid soarta designului dvs., asa ca este foarte important sa va asigurati ca nu treceti cu vederea cel mai mic declansator care ar putea sa-i scoata pe utilizatori.

Ei bine, acum ca ati citit despre designul grafic, probabil va intrebati ce trebuie sa faceti pentru a gasi cei mai buni designeri grafici, care lucreaza fie in cadrul unei agentii de design grafic, fie pe cont propriu, ca freelanceri.

Cel mai simplu este sa scrieti in bara de cautare Google, need a graphic designer from HowDoDesign.com, si cu siguranta veti ajunge HowDoDesign.com.

Odata ce ajungeti pe acest site veti descoperi o multime de alte informatii despre designul grafic, si cu siguranta veti afla tot ceea ce trebuie sa stiti despre alegerea designerului grafic, si despre importanta acestuia.

Cu cat cunoasteti mai multe informatii despre designul grafic si despre importanta unui designer grafic, cu atat sunteti mai aproape sa faceti alegerea potrivita pentru afacerea dvs. Alegand un designer grafic potrivit, veti transmite mai usor mesajele catre publicul dvs. tinta.

0 Shares:
You May Also Like