Creatori de site-uri web fara cod

Creatori de site-uri web fara cod

Stiti ca WordPress alimenteaza peste 36% din toate site-urile web din lume? Cu abilitati de codare de baza sau fara coding, oamenii pot crea un blog, un portofoliu si chiar un magazin digital, transformand acest cadru intr-o solutie populara printre cei care cauta modalitati simple de a-si aduce ideile la viata. Dar ce se intampla daca exista o modalitate si mai usoara de a construi un site web?

Creatorii profesionisti de site-uri web fara cod, abstrag complet utilizatorii de la codificare, oferind un mediu intuitiv pentru a construi tot felul de proiecte web fara nicio experienta de dezvoltare. Vezi detalii pe pretsite – Acceseaza un design de website modern, la preturi fara concurenta!

Creatorii de site-uri web cu cod zero nu mai sunt editori vizuali primitivi. Sunt solutii all-in-one care includ gazduire, domeniu, sabloane, editor de site-uri web, management de echipa, marketing si functii suplimentare pentru scalarea afacerilor. Potrivit statisticilor, aproape 85% dintre companii s-au indreptat catre acest tip de tool-uri, pentru capacitatea lor de a reduce presiunea asupra resurselor IT si de a crea interfete web de la zero, fara abilitati de codare sau curbe de invatare.

Sa luam in considerare importanta utilizarii unor constructori de site-uri fara cod, beneficiile si valoarea acestei abordari si anumite instrumente din aceasta nisa pentru a demara orice proiect.

Importanta utilizarii constructoarelor de site-uri web fara cod

Solutiile fara cod au un istoric dovedit de a fi destul de eficiente pentru companii. Expertii considera ca furnizarea de site-uri web fiabile, de ultima ora si de inalta calitate, care sa raspunda nevoilor consumatorilor, ajuta companiile sa ramana in trend si sa tina pasul cu restul lumii, ceea ce este crucial pentru a supravietui acum. In afara de asta, creatorii de site-uri fara cod vin cu aceste avantaje de top.

Ele accelereaza executia

Viteza este un factor crucial in succesul oricarei intreprinderi. Nu numai pentru ca timpul inseamna bani, ci si cel mai important pentru ca, prin capacitatea de a aduce site-uri web pe piata mai rapid, companiile pot:

 • Livra un produs inaintea concurentilor si astfel sa ramana in fruntea topurilor, dezvoltand o reputatie de lider in industrie
 • Poate ajunge mai repede la consumatori pentru a afla ce doresc si pentru a adapta campaniile la cerintele si asteptarile in continua schimbare, in timp
 • Poate reduce costurile de cercetare si dezvoltare
 • Evita pontificarea si rutul
 • Asigura o pozitie de afaceri mai puternica pe piata

Creeaza o punte intre business si IT

Un alt motiv bun pentru a va orienta catre constructorii de site-uri fara cod, consta in capacitatea lor de a alinia afacerea si latura IT a acesteia, care exista in mod traditional independent. Ele faciliteaza parteneriatul final dintre aceste doua parti, creand un ecosistem unic in care toate partile interesate pot participa cu usurinta la proces, isi pot prezenta abilitatile si experienta lor unica si pot contribui cu opinia si viziunea lor. Acest lucru ajuta la trecerea produsului la urmatorul nivel si la eliminarea diferitelor erori si defecte.

Au o bariera scazuta de implementare

Creatorii de site-uri web nu sunt restrictionati la o anumita nisa. Oricine, literalmente oricine, le poate folosi deoarece au o bariera incredibil de scazuta la intrare: nu necesita abilitati tehnice speciale, experienta anterioara sau cunostinte suplimentare. In plus, majoritatea sunt din ce in ce mai ieftine. Prin urmare, chiar si startup-urile si antreprenorii solo, cu bugete stranse, au sansa de a-si aduce ideile la viata, de a eficientiza etapele initiale ale proiectului, de a testa ipoteze si de a oferi solutii simple, in cateva minute.

Au mai multe cazuri de utilizare

Acum un deceniu, creatorii de site-uri web fara cod erau extrem de limitati. Cu toate acestea, astazi, cand miscarea aproape si-a atins scopul, prin implicarea celor mai bune tehnologii din sector, domeniul de aplicare al cazului lor de utilizare a devenit destul de extins. De exemplu, cu un constructor de site-uri web, puteti construi:

 • Pagini de destinatie
 • Site-uri web cu o singura pagina
 • Site-uri web cu drepturi depline
 • Solutii de comert electronic
 • Magazine digitale
 • Prototipuri de aplicatii
 • Aplicatii orientate catre clienti cu functionalitate simpla

Creatorii de site-uri web fara cod acopera nevoile companiilor care provin din diverse nise, deservesc piete tinta diferite si urmaresc mai multe obiective.

Ce este designul adaptiv?

La integrarea cudesignul materialului sau aspectul si schemele de culori specifice dispozitivului, unii dezvoltatori considera ca este mai simplu sa creeze trei sabloane de pagina (Android, iPhone/iOS, desktop) schimband pictogramele si culorile intre fiecare, folosind interogari media pentru a determina aspectul. Practica are ca rezultat un design si un cod de pagina mult mai simple, dar actualizarea necesita editarea tuturor celor 3 sabloane. Exista variatii ale acestui concept care estompeaza liniile dintre AWD si RWD, cum ar fi „viziunile” lui Django.

Desi nu exista un consens cu privire la denumire, deoarece atat adaptiv cat si responsive ar putea fi folosite pentru a reprezenta acelasi comportament, ceea ce se numeste in mod obisnuit design responsive foloseste mai putine machete de pagina decat designul adaptiv standard, de obicei (in aproape toate cazurile) doar unul.

0 Shares:
You May Also Like