Ce este web design si ce face un designer web?

Ce este web design si ce face un designer web?

Pe masura ce site-urile web si resursele online devin din ce in ce mai mult o parte din viata noastra de zi cu zi, exista o cerere crescuta de competente web, dar ce este web designul si ce face un designer web?

Pe scurt, designul web reprezinta planificarea si crearea de site-uri web. Aceasta include o serie de competente distincte care se incadreaza toate sub umbrela de web design. Printre aceste competente se numara arhitectura informationala, interfata cu utilizatorul, structura site-ului, navigatia, aspectul, culorile, fonturile si imaginile de ansamblu.

Toate aceste abilitati sunt combinate cu principiile de design pentru a crea un site web care sa indeplineasca obiectivele companiei sau ale persoanei care a creat site-ul. Acest articol va examina elementele de baza ale designului de site-uri web si diferitele discipline sau abilitati care fac parte din acest domeniu.

Designul este o parte fundamentala a designului web

Designul este, desigur, o parte fundamentala a “designului web”. Ce inseamna asta mai exact? Designul include atat principiile de design – echilibru, contrast, accent, ritm si unitate – cat si elementele de design – linii, forme, textura, culoare si directie. Punand cap la cap aceste lucruri, un designer web creeaza site-uri web, dar un bun designer web intelege nu numai principiile de design, ci si constrangerile web.

De exemplu, un designer web de succes va fi un expert in principiile de design tipografic, dar va trebui, de asemenea, sa inteleaga designul si modul in care acesta difera de alte tipuri de design. Pe langa intelegerea limitelor web, un profesionist de succes in domeniul web are, de asemenea, o intelegere solida a punctelor forte ale comunicarii digitale.

Designerul web are mai multe abilitati tehnice

Atunci cand lucrati ca designer web, este posibil sa vi se incredinteze sarcina de a crea (sau de a lucra la) site-uri intregi sau doar pagini individuale, si exista multe de invatat despre cum sa fiti un designer bine pregatit, inclusiv urmatoarele

  • HTML: aceasta este structura paginilor web, baza tuturor site-urilor web.
  • CSS: acesta este modul in care sunt stilizate vizual paginile web. CSS (Cascading Style Sheets) gestioneaza intregul aspect al site-urilor, inclusiv aspectul, tipografia, culorile si multe altele.
  • JavaScript: regleaza anumite comportamente pe site-urile web si poate fi utilizat pentru o varietate de interactiuni si functionalitati.
  • Programare CGI, PHP, AS, scripting ColdFusion, XML: Toate acestea sunt limbaje de programare diferite. Multe site-uri nu necesita cunostinte in aceste limbaje, dar site-urile care au mai multe functii vor trebui cu siguranta sa fie codificate folosind unele dintre ele.
  • Arhitectura informatiei: Modul in care sunt structurate si prezentate continutul si navigarea unui site contribuie la succesul unui site intuitiv si usor de utilizat.
  • SEO: Optimizarea pentru motoarele de cautare asigura ca site-urile web sunt atractive pentru Google si alte motoare de cautare si ca persoanele care cauta produse, servicii sau informatii de pe site-ul respectiv le pot gasi atunci cand le cauta online.
  • Gestionarea serverului: toate site-urile web trebuie sa fie gazduite. Gestionarea serverelor care gazduiesc aceste site-uri este o competenta importanta in designul web.
  • Strategie web si marketing: a avea un site web nu este suficient. Aceste site-uri trebuie, de asemenea, sa fie comercializate printr-o strategie digitala continua.

Importanta web designului pentru firme

Oamenii pot judeca cum ii vei trata uitandu-te pe site-ul tau. Designul dvs. le ofera o perspectiva asupra modului in care va vedeti publicul. Daca nu depui niciun efort in designul site-ului tau, publicul tau stie ca nu vei depune efort pentru a-i ajuta.

Site-ul dvs. web este ca un reprezentant al serviciului pentru clienti. Daca site-ul tau web este luminos, modern si primitor, publicul tau se va simti mai binevenit pe pagina ta. Vei da impresia ca esti deschis si primitor noilor persoane care iti viziteaza site-ul.

Pe de alta parte, un site invechit si neatragator face ca afacerea ta sa para rece si distante. Oamenii nu vor sa verifice o afacere care nu le pretuieste suficient pentru a face o prima impresie buna.

Gandeste-te la designul tau web ca la fata digitala a afacerii tale. Daca cineva ar intra in locatia ta fizica, nu ti-ai dori o fata prietenoasa care sa-l intampine si sa-l faca sa se simta binevenit? Un design web actualizat si modern este echivalentul cu o fata prietenoasa care saluta noii dvs. vizitatori.

Oamenii nu au incredere in site-urile web prost concepute. Daca vad designul tau slab sau informatiile par invechite, nu vor avea incredere in site-ul tau.

Ganditi-va la o persoana care doreste sa plaseze o comanda in vrac la o companie de productie. Cheltuiesc o suma uriasa de bani, ceea ce inseamna ca, daca designul site-ului dvs. de productie nu transmite incredere, vor gasi o alta afacere pentru a-si indeplini comanda.

Pe de alta parte, un site profesionist semnaleaza incredere publicului tau. Ei vor avea incredere in afacerea dvs. si se vor simti confortabil sa o verifice in continuare.

0 Shares:
You May Also Like