Ce este un container?

Ce este un container

Un container este un depozitar de marfa pentru transportul maritim sau fluvial, transportul terestru si transportul multimodal. Acestea sunt unitati etanse la apa care protejeaza bunurile de intemperii si sunt fabricate in conformitate cu ISO (Organizatia Internationala pentru Standardizare), in special ISO-668; din acest motiv, ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de containere ISO.

Containerele pot fi utilizate pentru a transporta obiecte voluminoase sau grele: motoare, masini, vehicule mici etc., sau marfuri paletizate. Mai putin frecvente sunt cele care transporta marfuri in vrac. Dimensiunile containerului sunt standardizate pentru a facilita manipularea acestuia; este frecvent 6 metri lungime (20 picioare).

Containerele sunt realizate in principal din otel corten, dar exista si aluminiu si altele din placaj armat cu fibra de sticla. In cele mai multe cazuri, podeaua este facuta din lemn, desi exista deja unele bambus. In interior au un strat special anti-umiditate, pentru a evita umiditatea in timpul calatoriei.

O alta caracteristica definitorie a containerelor este prezenta, in fiecare dintre colturile lor, a spatiilor de cazare pentru rasuciri, care le permit sa fie prinse de macarale speciale, precum si fixarea lor atat pe nave, cat si pe camioane. In plus, containerele sunt sigilate in timpul calatoriilor.

Primul transport de marfuri cu containere a fost pe 26 aprilie 1956. A fost condus de Malcolm McLean care a facut calatoria de la New York la Houston.

Sarcina maxima a unui container

Sarcina maxima poate varia in functie de compania de transport maritim si de tipul de container. Cele mai standardizate containere de 20 de picioare la nivel international au o greutate bruta maxima de aproximativ 30,48 t (adica incarcatura plus tara sau greutatea containerului) si cele de 40 de picioare de aproximativ 32,5 t.

Desi, deoarece containerul este adesea mutat pe uscat din zonele de incarcare in port, este necesar sa se respecte legislatia in vigoare in fiecare tara privind greutatea maxima a camioanelor. Tara sau greutatea recipientului poate varia de la 1,8 t la 4 t pentru cei de 20 de picioare si de la 3,2 t la 4,8 t pentru cei de 40 de picioare.

Conform ISO, aceste greutati sunt standardizate ca greutate maxima bruta [sarcina maxima] 32,5 t – 30,48 t – 24 t si cu o toleranta mai mare de 5% din brutul maxim.

Manipularea containerelor

Revolutia in transport care a insemnat aparitia containerelor nu ar fi completa fara dispozitivele, macaralele si vehiculele specifice pentru manipularea lor. Exista macarale de diferite tipuri, deci este dificil sa se faca o singura clasificare,

Siguranta maxima in cabinele blindate

Cabinele blindate sunt fabricate pe baza standardelor internationale si a cerintelor specifice ale diferitelor tari.

Cabinele de securitate sunt folosite ca cabine ale punctelor de control de securitate ale politiei si armatei, patrulelor de frontiera, vamilor, ambasadelor si consulatelor, cladirilor guvernamentale din zonele in care este nevoie de securitate ridicata, au avantajul de a fi produse rapid si un pret economic, ceea ce le face cabinele preferate in materie de securitate. Vezi de asemenea cabina sector militar.

Ce trebuie sa aiba containerele blindate?

O gama completa de incalzire, ventilatie si aer conditionat poate fi instalata pentru a satisface cerintele clientilor si conditiile locale.

Cu o cunoastere extinsa a materialelor rezistente la glont si incorporand gama de produse certificate, care includ usi balistice, ferestre balistice si jaluzele balistice, proiectantul este capabil sa ofere clientilor  o solutie personalizata pentru a satisface cerintele lor exacte.

Dupa discutiile initiale, oferim proiecte conceptuale 3D pentru discutii inainte de a trece la pachetul de proiectare Solidworks, care ne ofera un design mai detaliat care incorporeaza modelare 3D completa, fisiere DXEF pentru fabricarea masinilor CNC si desene de asamblare finala pentru sudorii si inginerii nostri pentru a finaliza lucrarile.

Protectia lucratorilor este o consideratie primordiala pentru toti angajatorii, atunci cand acesti angajati se afla in medii potential ostile, masurile de securitate devin mai critice. Prezenta militantilor islamici la granitele regiunii Kurdistan din Irak a prezentat industriilor de petrol si gaze care opereaza de la bazele din Erbil nevoia de a oferi refugii balistice care sa fie plasate la indemana in fiecare santier.

Lucrand direct cu managerii de securitate, au fost proiectate, fabricat si expediat direct catre Erbil, o cantitate de containere de transport maritime ISO de 40 ft cu rating balistic, care sunt acum distribuite in locatiile lor indepartate.

Flexibilitatea in proiectare  permite sa fie aleasa armura care sa se potriveasca cel mai bine nevoilor clientilor, acestea includ otel certificat, aramide GRP si cermica pentru a oferi o gama larga de niveluri de protectie balistica, inclusiv EN1522 FB5/6/7, NIJ 0108.01 nivelurile IIIA, III si IV sau niveluri mai ridicate de protectie daca este necesar.

Aceste containere sunt speciale pentru cei care lucreaza in medii care necesita astfel de spatii.

Architectural Armor ofera o gama de produse rezistente la glont la diferite standarde, va rugam sa faceti clic pe linkul relevant de mai jos pentru a afla mai multe;

0 Shares:
You May Also Like