Cinci sfaturi esențiale pentru întreținerea echipamentelor agricole

Cinci sfaturi esențiale pentru întreținerea echipamentelor agricole

Este esențial să efectuezi întreținerea adecvată a echipamentelor agricole. Acestea nu sunt ieftine, iar defecțiunile sunt adesea costisitoare de reparat. Defecțiunile premature pot avea, de asemenea, un impact negativ asupra producției și banilor tăi dacă nu poți recolta la timp. Echipamentul neîntreținut reprezintă un risc semnificativ de siguranță, care poate duce la daune materiale și rănirea operatorului.

 

Echipamentele întreținute în mod corespunzător au o probabilitate considerabil redusă de a se defecta atunci când ai cea mai mare nevoie de ele, aceste mașini reprezintă mult mai puțin pericol pentru persoanele care lucrează cu ele, iar valoarea de revânzare a utilajelor tale crește semnificativ atunci când sunt în stare cât mai bună. Așadar, de ce atât de mulți fermieri ignoră întreținerea echipamentului lor când sunt forțați în mod constant să plătească prețul? În orice caz, soluția este simplă. Majoritatea persoanelor pur și simplu nu știu cum să întrețină corect aceste mașini mari, greoaie și costisitoare. Iată câteva recomandări pentru a te asigura că echipamentul tău agricol este întotdeauna bine întreținut.

 

Obține o formare adecvată pentru operator

În majoritatea fermelor, mai mulți operatori folosesc același echipament. Este esențial ca toți operatorii și managerul sau supervizorul să fie la curent cu nevoile de întreținere și operare. Dacă toată lumea învață cum să opereze corect echipamentele agricole, probabilitatea de a neglija întreținerea este semnificativ redusă. Ține manualele la îndemână, astfel încât operatorii să își poată reîmprospăta cunoștințele despre echipament ori de câte ori este necesar. Dacă manualele sunt foarte dificile, piesele de întreținere ar trebui reformate într-un limbaj simplu.

 

Nu uita să lubrifiezi echipamentul

Lubrifianții trebuie aplicați pe toate componentele în mișcare ale uneltelor agricole. Aceștia minimizează frecarea și prelungesc durata de viață a echipamentelor și componentelor. Înainte de a aplica un lubrifiant proaspăt, este esențial să utilizezi unul de înaltă calitate și să îndepărtezi orice murdărie și reziduuri din mașină. Depunerile și murdăria trebuie îndepărtate pentru a te asigura că componentele mașinii tale funcționează întotdeauna corect.

 

Recunoaște simptomele uzurii și deteriorării

Dacă ești suficient de familiarizat cu echipamentul tău, ar trebui să poți detecta când ceva nu merge bine. Vibrațiile, șocurile, supraîncălzirea, frecarea și sunete neobișnuite sunt toate indicii de deteriorare sau uzură. Este esențial să urmărești aceste simptome, astfel încât să poți întreține echipamentul agricol înainte de a avea loc o defecțiune catastrofală.

 

Păstrează echipamentul curat

Când echipamentul agricol este murdar, este dificil să se identifice indicatorii de defecțiuni și uzură. Menține curățenia utilajelor, astfel încât să poți identifica cu ușurință indicii de pericol, cum ar fi scurgerile de ulei și acumularea de grăsime. De asemenea, este esențială curățarea filtrului, îndepărtarea depunerilor, aspirarea și curățarea prafului, pentru a te asigura că va continua să arate excelent pentru o lungă perioadă de timp.

 

Păstrează un orar

Ar putea fi ușor să uiți când un utilaj este programată pentru service sau reparație într-un mediu agricol aglomerat. Creează un plan de întreținere pentru echipamentul agricol și păstrează o evidență al tuturor reparațiilor și întreținerii efectuate în trecut.

 

La magazinul online Micul Fermier, găsești moara electrica cu ciocanele nr. 2  pentru a avea o fermă completă și eficientă.

0 Shares:
You May Also Like