Ce să faci pentru a te simți ca-n vacanță chiar și când ești acasă?

Ce să faci pentru a te simți ca-n vacanță chiar și când ești acasă?

Tuturor ne-ar plăcea să ne simțim ca-n vacanță în fiecare zi, chiar și atunci când suntem în apartamentele noastre pe care, deși le iubim, trebuie să recunoaștem că abia așteptăm să le părăsim câteodată. În vacanță suntem fără griji, ne relaxăm și facem ce ne place; pe scurt spus, ne punem pe primul loc și avem grijă să ne simțim bine. De ce nu putem face asta și acasă? Există multe idei pe care le poți încerca pentru a-ți transforma locuința într-un spațiu care să-ți amintească de zilele de vară petrecute pe plajă sau de limonadele reci savurate pe o terasă, la apus. Și nici nu sunt dificil de realizat!

Astfel, dacă îți este nespus de dor să te plimbi și să explorezi și simți că nu mai ai răbdare până la următoarea vacanță, ai aici câteva idei pe care le poți pune în aplicare!

 

Teleportează-te în locul tău preferat

Vrei să te trezești în fiecare dimineață auzind ciripit de păsărele în locul traficului bucureștean? Vrei să-ți bei cafeaua privind cum soarele se strecoară printre frunzele copacilor și ferindu-te de țânțari invizibili? Ce părere ai despre o redecorare a dormitorului tău? Optează pentru niște tapete cu cele mai îndrăgite peisaje și bucură-te de o priveliște frumoasă în fiecare zi! Într-adevăr, poate că nu e chiar același lucru, dar dacă îți folosești puțin una dintre binecuvântările de care ne bucurăm cu toții, și anume imaginația, te vei simți exact ca în locul tău preferat chiar și atunci când ești în pat.

Seară spa

După cum am menționat, majoritatea dintre noi iubim vacanțele din tot sufletul pentru un simplu motiv: relaxarea. Zilele de vacanță sunt acele zile fără griji și fără stres, când poți savura bucate gustoase, iar timpul pare a avea ceva mai multă răbdare. Încearcă să scapi de gândurile care nu-ți fac bine măcar pentru o seară. Pregătește-ți o baie cu spumă, poate un pahar de vin și o carte bună și bucură-te pur și simplu de prezența ta.

Cină ca-n vacanță

Dacă ești un gurmand desăvârșit sau doar îți place să-ncerci feluri de mâncare din diferite țări, ai putea face asta chiar și acasă. Dacă iubești Turcia, de exemplu, îți poți achiziționa un set de pahare în formă de lalea, precum cele specifice zonei, și-ți poți înlocui cafeaua de dimineață cu un ceai negru, prefăcându-te că te afli pe malul Bosforului, și nu în bucătăria ta din Capitală. Sau, de ce nu?, te poți bucura de o livrare de lasagna în București, dar în loc s-o mănânci pe canapea, în living, gândește-te că admiri rufele agățate la uscat ale localnicilor italieni, dintr-un orășel micuț și însorit.

Terasă sau balcon în stilul „mă simt ca la mare”

Dacă ai terasă la casă sau balcon la apartament, există numeroase moduri în care poți amenaja un spațiu care să te ducă cu gândul la vacanță. O măsuță de cafea interesantă, șezlonguri, poate chiar un leagăn suspendat: toate acestea sunt idei foarte bune și care merită încercate. Nu vă fie teamă să dați frâu liber creativității!

 

În concluzie, dorul de ducă poate fi mare, dar câteodată ne descurcăm cu ce avem. Idei pentru a aduce aerul de vacanță în propria locuință sunt multe, important este să alegi ce ți se potrivește.

 

Sursă foto: pexels.com

0 Shares:
You May Also Like