Cei 4 factori cheie care te motiveaza sa conduci o afacere?

Cei 4 factori cheie care te motiveaza sa conduci o afacere

Astazi, in acest articol o sa iti vorbim despre cei 4 factori cheie care ne motiveaza sa ridicam capul de pe perna in fiecare dimineata, cu bucurie si energie, pentru a ajunge sa lucram la afacerea noastra si care v-ar putea servi pentru a gasi aceeasi energie.

PASIUNE

Dragostea pentru ceea ce faci este focul sacru care te conduce in fiecare zi pentru a incepe propria afacere. A face din afacerea ta expresia acestui foc este unul dintre pilonii nostrii.

Pasiunea este legata de tine, de valorile tale, de identitatea ta si de intentia ta de a o manifesta prin proiectul tau.

In afacerea ta, pasiunea ta se va manifesta prin perceptia ta de valoare, creandu-ti oferta; prin modul in care vei lucra si actiunile pe care le vei lua pentru a-ti urma directia; prin ambitia ta, gasirea resurselor necesare.

Pasiunea te face sa crezi in ceea ce faci si te impinge sa dai 100% din tine in construirea afacerii tale.

TIMPUL

Managementul timpului tau este un alt factor motivational care te poate impinge sa iti incepi propria afacere, daca intentionezi sa transformi timpul dedicat muncii si sferei personale in timp de calitate.

Acest factor este cu atat mai motivant cu cat pui mai mult pret pe libertatea ta, care este o valoare pentru tine.

Desi este adevarat ca iti poti gestiona timpul avand o afacere proprie, se poate intampla ca afacerea sa-ti preia controlul asupra timpului si vietii tale, mai ales la inceput, asa ca analizeaza bine toti factorii implicati in aceasta afacere incepand chiar de la primul pas: creare firma.

PROVOCARE

Ai o poveste personala pe care o porti cu tine in afacerea pe care o creezi, poate o problema traita acum mult timp. Sa te implici emotional poate fi o provocare cu adevarat motivanta.

Odata verificata, provocarea de a te implica este o parghie motivationala puternica pentru a-ti continua afacerea, pentru a te simti in sfarsit implinit, pentru a spune “am facut-o, am reusit”.

 

BANI

Banii nu trebuie sa fie principalul factor motivant, pentru ca nu vei putea genera intotdeauna venituri care te vor motiva sa mergi mai departe.

Dar exista un dar. Este nevoie de bani pentru a decola, a-ti sustine si a-ti dezvolta afacerea, asa ca daca nu este primul factor motivational este totusi decisiv ca sa-ti pastrezi energia la un nivel ridicat.

Pare o contradictie, dar nu este, pentru ca fara bani afacerea ta nu functioneaza si motivatia ta scade din ce in ce mai mult. Prin urmare, este un aspect care nu trebuie trecut cu vederea, asa cum face multa lume.

Motivatia este deseori un subiect mai putin abordat in vietile noastre si asa prea aglomerate, mai ales cand ai de pus la punct o afacere si nu stii cu ce sa incepi. Incearca sa nu te suprasoliciti cu toate detaliile la inceput si sa te gandesti ce te motiveaza mai exact pentru aceasta aventura in lumea afacerilor, deoarece o sa ai nevoie de multa motivatie ca sa rezisti tuturor problemelor care urmeaza sa apara.

0 Shares:
You May Also Like
Cum functioneaza moneda
Read More

Cum functioneaza moneda?

Intr-adevar, majoritatea banilor exista astazi ca bani de credit sau ca inregistrari electronice stocate in baze de date…