Cum sa alegi pianul si cum a aparut pianul?

Cum sa alegi pianul si cum a aparut pianul?

Nimic nu este mai bun decat sa canti la niste clape. In general un pian digital poate fi o investitie extraordinara. Un pian digital va ofera un sunet diferit de cel al unui pian traditional. Practic, acesta simuleaza modul in care suna si se canta un instrument real.

De asemenea, exista caracteristici mult mai avansate, in functie de cel pe care il cumparati. Totul depinde cu adevarat de preferintele, utilizarile si nevoile personale. In acest articol, vom vorbi in special despre pianele digitale produse de una dintre cele mai renumite marci din lume: Yamaha.

De ce sa cumparati un pian digital Yamaha?

Dupa cum am mentionat mai sus, pianele digitale incearca sa imite sunetul pianelor traditionale. Acestea reprezinta o versiune mai avansata din mai multe puncte de vedere.

Printre avantajele unui pian digital Yamaha ydp 144 se numara incorporarea unor caracteristici tehnologice moderne, cum ar fi FX, metronom, afisaje cu LED-uri, voci sau sunete (cum ar fi clavecine, sintetizatoare, coruri etc.), intrari pentru casti, niveluri de sunet reglabile, operatie de transpozitie si poate fi conectat direct la un amplificator fara microfon.

Cum sa va alegeti pianul digital Yamaha

Buget

Exista o gama destul de larga atunci cand vine vorba de achizitionarea modelului ideal, si la costuri diferite. Cu cat pretul este mai mare, cu atat mai avansate sunt functiile incluse si cu atat mai frumos va fi pianul (in ceea ce priveste constructia, fabricarea tastelor si altele asemenea). Asadar, cati bani sunteti dispus sa cheltuiti?

Cat de important este numarul de clape?

Pianele digitale Yamaha sunt disponibile in diferite numere de taste. Atunci cand luati o decizie, amintiti-va intotdeauna ca numarul standard de taste este de 88. De asemenea, puteti opta pentru un pian cu 76 sau 61 de clape, daca doriti ceva mic. Cu toate acestea, sfatul meu este sa optati intotdeauna pentru pianul cu 88 de taste, mai ales daca sunteti la inceput de drum.

Calitatea clapelor

Clapele traditionale ale pianului acustic sunt ponderate, dar exista si alte modele care includ clape semiponderate si clape cu actiune de sintetizator.

Cele mai importante lucruri

Yamaha este considerat unul dintre cei mai importanti producatori de piane din lume. Produce toate tipurile de piane cu caracteristici diferite si toate sunt de inalta calitate.

Atunci cand va alegeti pianul Yamaha, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte, cum ar fi utilizarea preconizata a pianului, nivelul si cunostintele despre acest instrument, spatiul fizic pe care il aveti la dispozitie si stilul muzical pe care doriti sa il cantati. Este esential sa aveti grija si sa va intretineti pianul Yamaha pentru a-l pastra in stare buna si pentru a-i prelungi durata de viata utila.

Chiar astazi, Yamaha este considerat in continuare cel mai mare producator de instrumente muzicale din lume, desi pianele sale sunt deosebit de importante. Cealalta ramura de productie a companiei Yamaha, motocicletele, a inregistrat, de asemenea, progrese mari si este foarte apreciata pe piata. Yamaha produce, de asemenea, si alte produse, cum ar fi boxe si alte bunuri audiovizuale si electronice.

Putin din istoria pianului

Cuvantul „pian” este o forma prescurtata de pianoforte, termenul italian pentru versiunile de la inceputul anilor 1700 ale instrumentului, care, la randul sau, deriva din clavicembalo col piano e forte (cheie cimbalom cu mai linistit si mai tare)  si fortepiano.

Termenii muzicali italieni pian si forte indica „moale” si, respectiv, „tare”,  in acest context, referindu-se la variatiile de volum (adica, volumul) produse ca raspuns la atingerea sau presiunea unui pianist asupra tastelor: cu cat este mai mare viteza de apasare a tastei, cu atat este mai mare forta ciocanului care loveste corzile si cu atat mai tare. sunetul notei produs si atacul este mai puternic.

Numele a fost creat ca un contrast cu clavecinul, un instrument muzical care nu permite variatii in volum; comparativ cu clavecinul, primele fortepiane din anii 1700 aveau un sunet mai silentios si o gama dinamica mai mica.

Un pian are de obicei o carcasa de protectie din lemn care inconjoara placa de sunet si corzile metalice, care sunt insirate la mare tensiune pe un cadru metalic greu. Apasarea uneia sau mai multor taste de pe tastatura pianului face ca un ciocan din lemn sau plastic (de obicei captusit cu pasla ferma) sa loveasca corzile. Ciocanul revine din corzi, iar corzile continua sa vibreze la frecventa lor de rezonanta.

Aceste vibratii sunt transmise printr-o punte catre o placa de sunet care se amplifica prin cuplarea mai eficienta.energia acustica catre aer. Cand cheia este eliberata, un amortizor opreste vibratia corzilor, punand capat sunetului. Notele pot fi sustinute, chiar si atunci cand tastele sunt eliberate de degete si degete mari, prin utilizarea pedalelor de la baza instrumentului.

Pedala  le permite pianistilor sa cante pasaje muzicale care altfel ar fi imposibile, cum ar fi sunetul unui acord de 10 note in registrul inferior si apoi, in timp ce acest acord este continuat cu pedala, mutand ambele maini la intervalul de inalte pentru a canta. o melodie si arpegii peste varful acestui acord sustinut.

0 Shares:
You May Also Like