Cum poti amaneta lucruri pentru a obtine bani rapid?

Cum poti amaneta lucruri pentru a obtine bani rapid

Atunci cand ne grabim financiar sau avem nevoie de lichiditati imediate pentru a rezolva o cheltuiala neprevazuta, casele de amanet sunt intotdeauna o optiune buna.

Multi oameni prefera sa nu mearga la ele de teama sa nu-si piarda bijuteriile, masinile etc.. Ceea ce nu stiu este ca o treaba bine desfasurata poate fi un aliat eficient in atingerea obiectivelor financiare. Vezi detalii pe AGS.

Masini la amanet

Acest tip de gaj este ideal pentru cei care au nevoie de sume mari de bani rapid. Multe magazine de amanet accepta de obicei doar masini care au o vechime de pana la 10 ani, dar altele sunt mai flexibile in aceasta privinta.

Unul dintre principalele avantaje ale amanetarii unei masini este ca exista unitati care de asemenea permit sa fie pastrata pe durata contractului. Poti verifica acest lucru cu managerul casei de amanet la care mergi.

Bijuterii la amanet

Este cea mai comuna modalitate de amanet, deoarece acestea sunt de obicei acceptate de toate casele de amanet. Bijuteriile trebuie sa fie realizate din metale pretioase, cum ar fi aurul, sau sa aiba pietre high-end, cum ar fi diamante, rubine, etc.

Amanet telefon mobil

Dispozitivele electronice, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele etc. sunt in prezent foarte apreciate si, prin urmare, sunt de obicei apreciate foarte bine. Este important sa functioneze bine, sa aiba toate accesoriile sale si daca este un model popular, mult mai bine.

Ceasuri la  amanet

Cu atat de multe branduri de ceasuri de lux, aceste tipuri de articole sunt, de asemenea, foarte populare in casele de amanet. Este important ca acestea sa fie  originale,  sa aiba factura si sa fie in stare buna.

Alte lucruri  ce pot fi amanetate

In plus fata de cele de mai sus, este, de asemenea, obisnuit sa gasesti case de amanet unde accepta obiecte de colectie sau antichitati. Pentru acest tip de obiecte procesul poate fi mai complicat, deoarece este necesar sa ai un document care sa garanteze ca detii bunul .

Avantajele amanetului- sa le descoperim

Amanet nu inseamna vanzare, ci doar un imprumut cu un termen limita.

De exemplu, daca ai nevoie de bani rapizi si ai bijuterii din aur acasa, ai doua optiuni sa le vinzi si obtii bani pentru ele pe care nu va trebui sa-i inapoiezi, dar trebuie  sa iti iei la revedere de la acel obiect pentru ca  odata vandut, nu se mai poate recupera, deoarece se va topi  si a doua varianta este sa mergi la o casa de amanet, sa lasi obiectul drept garantie pentru creditul tau si ai posibilitatea de a-l recupera daca aduci banii imprumutati.

Tipuri de case de amanet

Exista diferite tipuri de case de amanet in functie de obiectul de valoare pe care il accepta drept garantie pentru imprumut. Exista case de amanet care pot accepta inclusive bunuri precum ceasuri sau obiecte antice, case si masini, de asemenea barci. Bunul lasat gaj trebuie sa functioneze perfect.

Cum au aparut casele de amanet si cat de vechi sunt?

Legile privind amanetul din Austro-Ungaria erau similare cu cele din Anglia. Comertul liber exista, iar comerciantul privat, care face cea mai mare parte a afacerii, trebuie sa obtina o concesiune guvernamentala si sa depuna bani de precautie de la 80 la 800, in functie de marimea orasului. El trebuie, insa, sa concureze cu monts de pit sau Versatzaemter, care sunt uneori institutii municipale si alteori de stat.

Seful acestora este biroul imperial de amanet din Viena , care a fost fondat cu obiecte de caritate de catre imparatul Iosif I.in 1707, cu jumatate din excedentul anual platit fondului saracilor din Viena. Aici, ca si in Berlin, profiturile sunt relativ mici. Dobanda se percepe la rata uniforma de 10%, care este calculata in perioade de doua saptamani, cu toate acestea, rascumpararea rapida poate urma la amanet.

Pentru imprumuturile mici, care variaza de la doua pana la trei coroane , se percepe doar 5%. Institutiile de stat si municipale maghiare par, in general, sa concureze cu ceva mai mult succes cu firmele private decat este cazul la Viena.

In Italia , tara de origine a mont de piété, institutia inca infloreste. Este, de regula, gestionat de un comitet sau comisie, iar reglementarile urmeaza Italia destul de indeaproape liniile celui de la Roma , care nu imprumuta niciodata mai putin decat hrana. sau mai mult de 40. Patru cincimi din valoare se imprumuta pentru aur, argint si bijuterii si doua treimi pentru alte articole.

Dobanda, care se calculeaza lunar, variaza in functie de valoarea imprumutului de la 5 la 7%, dar nu se percepe dobanda la imprumuturile de pana la 5 lire.

Un imprumut dureaza sase luni si poate fi reinnoit pentru perioade similare pana la maximum cinci ani. In cazul in care reinnoirea nu are loc in termen de doua saptamani de la expirarea biletului, gajul este vandut, eventualul surplus poate fi platit amanetului. Cand se imprumuta mai mult de 10 lire, se percepe o taxa de 1% pentru bilet.

Agentiile mont de pit sunt imprastiate prin Roma si isi desfasoara afacerile sub aceleasi reguli ca si biroul central, cu dezavantajul pentru imprumutat ca trebuie sa plateasca comisionul unui agent.

0 Shares:
You May Also Like