Versatilitatea ofertelor de pe piata de munca si cum iti construiesti profilul angajatului potrivit

Versatilitatea ofertelor de pe piata de munca si cum iti construiesti profilul angajatului potrivit

Fiecare industrie incearca sa isi construiasca inca de la lansarea companiei profilul unui angajat perfect pentru a usura munca departamentului de recrutare care se ocupa cu selectarea si clasificarea aplicantilor. Fie ca vorbim despre angajari videochat Galati, call center sau alt domeniu a carui activitati pot fi transpuse cu usurinta in mediul online, grila de recrutare poate fi la fel de complexa, in functie de asteptarile angajatorului si implicit, ale angajatului.

Insertia pe piata muncii a tinerilor realizeaza astazi in conditii total diferite comparativ cu generatiile anterioare. Locurile de munca pot fi cu usurinta accesate cu ajutorul mediului online iar etapa de interviu poate fi sustinuta prin intermediul unei platforme specifice. Semnarea contractului se realizeaza cel putin la fel de rapid iar verificarea angajarii in conditii si termene legale se poate verifica printr-un simplu apel catre autoritatile competente.

Mai mult decat atat, angajatorii prezinta obligativitatea de a asigura angajatilor un mediu confortabil si acasa, in propriul spatiu de desfasurare.

Birou sau scaun special pentru sanatatea coloanei, aceste elemente pot fi achitate de catre compania angajatoare pentru a oferi necesarul de desfasurare a activitatii noului angajat. Insa toate aceste beneficii alaturi de o paleta larga de oferte de munca pot crea randul tinerilor abia iesiti de pe bancile scolii un sentiment de bulversare si greutate in integrare pe piata muncii.

Pentru a putea raspunde nevoii de informare randul noilor generatii cu privire la identificarea unui loc de munca, analizam in cadrul acestui articol principalele probleme regasite la nivel social care stopeaza capacitatea unui tanar de a activa intr-un anumit domeniu. Vorbim despre stereotipurile existente in societatea romaneasca si mai ales despre etica din spatele unor locuri de munca.

Stereotipuri sociale despre anumite tipologii de locuri de munca

Munca in online, indiferent de mediul de activitate, este considerata de unii oameni ca fiind ineficienta. Acestia isi bazeaza argumentele pe faptul ca inactivitatea din fata unui laptop nu poate produce rezultate remarcabile in comparatie cu deplasarea traditionala la locul de munca sau interactiunea cu un colectiv, cu anumiti colegi.

Insa aceasta constatare este total gresita iar oamenii de stiinta care au masurat productivitatea companiilor odata cu trecerea activitatii in mediul online au surprins rezultate cu adevarat surprinzatoare. Munca remote sau work from home asa cum mai este denumita este mult mai productiva in comparatie cu cea desfasurata fizic de la sediul companiei.

Cumularea unui set de factori perturbatori alaturi de frecventa sedintelor si pauzelor ofera acestui din urma mediu un dezavantaj sporit. Din acest considerent, foarte multe companii care au trecut in mediul online odata cu pandemia covid-19 au transformat aceasta practica dintr-o situatie exceptionala intr-una statuara. Chiar si zona de videochat s-a metamorfozat in acest sens. Astazi modelele castiga sume importante de bani chiar din confortul propriei case si implicit, printr-o colaborare cu un studio renumit.

Asa cum putem vizualiza in cadrul acestui articol, desi ofertele de munca de pe piata sunt dintre cele mai diverse, tinerii se confrunta cu mari probleme de integrare pe piata muncii. Stigmatizarea colectiva alaturi de presiunea sociala sunt printre principalele probleme cu care acest segment social se confrunta in drumul spre maturizare.

0 Shares:
You May Also Like