Cum sa alegi nisipul pentru pisici: sfaturi si prezentare generala?

Cum sa alegi nisipul pentru pisici: sfaturi si prezentare generala?

Nisipul  pentru pisici are mai multe functii in acelasi timp: – absoarbe umiditatea (umiditatea din tava poate face ca pisica sa nu o mai foloseasca); – absoarbe mirosurile neplacute; – permite animalului sa isi realizeze dorinta naturala de a “ingropa” excrementele; – simplifica ingrijirea pisicii, facand mai putin frecventa curatarea litierei. Tine cont de sfaturile de mai jos pentru a cumpara corect nisip pisica.

Daca pisica sau motanul nu cauta sa “ascunda” urmele activitatii sale vitale, puteti renunta complet la umplutura, instaland o tava cu gratar: toata umezeala se va scurge in partea de jos. Este adevarat ca, in acest caz, trebuie sa monitorizati in mod constant starea litierei, sa incercati sa o clatiti dupa fiecare utilizare si sa o spalati bine cel putin o data pe zi – altfel nu puteti evita mirosul.

Daca un astfel de control atent al litierei nu este posibil, va trebui sa recurgeti la una dintre optiunile de umplere “populare”. Nisipul absoarbe destul de bine umiditatea. Se descurca ceva mai putin bine cu mirosul: il slabeste, dar nu il absoarbe complet. Prin urmare, daca folositi nisip ca material de umplutura, va trebui sa suportati faptul ca mirosul de urina de pisica va fi aproape intotdeauna perceptibil in litiera. In plus, boabele de nisip sunt foarte usoare – prin urmare, atunci cand animalul ingroapa urmele activitatii sale vitale, podeaua de langa tava va fi acoperita cu nisip.

Cu toate acestea, aceasta problema poate fi evitata prin utilizarea unor tavi inalte cu margini. Schimbati nisipul din cosul de gunoi la fiecare 2-4 zile. ziare Ziarele Ziarele rupte in bucati mici sunt un vechi mod “popular” de aranjare a litierei pisicii, foarte popular, dar in acelasi timp destul de suparator. Pentru ca pisica sa poata folosi tavita, trebuie sa rupeti hartia suficient de fin, iar aceasta se inmoaie foarte repede.

Trebuie sa schimbi nisipul in fiecare zi, sau la doua zile daca e nevoie, si nu suporta foarte bine mirosul. Puteti cumpara o tava cu grila – astfel, umiditatea se va scurge, iar hartiile se vor uda mai incet. Pentru a evita mirosul, ar trebui sa goliti o astfel de tava de mai multe ori pe zi. aschii de lemn Aschiile de lemn sunt o alternativa buna la umpluturile din fabrica. Prin urmare, rumegusul de lemn este unul dintre cele mai bune materiale de umplutura “populare”.

Daca folositi o tava cu pereti inalti si presarati rumegusul intr-un strat de 8-10 centimetri, puteti curata cosul la fiecare 5-7 zile. Adevarat, exista unele inconveniente: rumegus “praf”, in plus, cele mai mici particule de lemn “se lipesc” de labele pisicii si sunt purtate in tot apartamentul. Deasupra rumegusului, puteti pune un strat subtire de bucati de ziar – atunci va fi mai putina murdarie pe podea. Schimbati hartia umeda in fiecare zi. Peleti de combustibil (peleti) Peletii de lemn, conceputi pentru cazanele cu combustibil solid, sunt deseuri de lemn presate in peleti si nu difera practic cu nimic de litiera de lemn pentru litiera pisicii. Atunci cand sunt umede, se dezintegreaza in mici aschii de lemn si absorb umiditatea si mirosul la fel de eficient. Peletele se toarna in tava intr-un strat subtire, folosindu-se volumul lor creste de 4-5 ori.

Cum sa iti mentii pisica fericita?

Iata cum poti face o casa potrivita pentru pisica ta:

 • oferiti pisicii un loc sigur, confortabil, uscat, fara curenti de aer, curat si linistit, unde sa se poata odihni nederanjat – ar trebui sa schimbati asternutul pisicii in mod regulat
 • luati toate masurile rezonabile pentru a va proteja pisica de pericole in interior si in aer liber
 • permite pisicii tale, daca petrece mult timp in aer liber, sa fie alaturi de stapanul ei si sa faca parte din mediul familial
 • asigura-te ca pisica ta are acces constant la ascunzatori sigure, de unde poate scapa daca ii este frica
 • asigurati-va ca pisica dvs. nu este legata
 • asigurati-va ca are o multime de activitati de facut si suficient spatiu pentru a face exercitii, a urca si a se juca in interior – daca nu iese afara
 • asigurati pisicii o zona de toaleta adecvata, linistita si usor accesibila
 • inainte de a va muta pisica, ar trebui sa o obisnuiti treptat cu un transportor sigur pentru pisici – daca puneti articole cu miros familiar in transport si in orice loc in care va mutati pisica, o poate ajuta sa se simta in largul ei.
 • daca aveti probleme cu privire la mutarea intr-o casa noua sau transportul pisicii dvs., ar trebui sa intrebati un veterinar sau alt specialist calificat in ingrijirea pisicii.
 • asigurati-va ca orice loc in care lasati pisica este suficient de mare si are o zona confortabila, cu ventilatie si control eficient al temperaturii – pisica dvs. trebuie sa se poata misca confortabil si sa poata evita sa devina prea cald sau prea rece
 • nu lasati pisica nesupravegheata intr-un mediu nesigur sau pentru orice perioada de timp care ar putea sa-i provoace suferinta
0 Shares:
You May Also Like